Tiket dana (subota, 20.05.2023)

Odlična ponuda je i ove subote, ali će tako biti još naredne i onda sledi prvenstvena pauza i mnogo manje utakmica na meniju. Predložene kvote su bile aktuelne u momentu pisanja teksta.

Bornmut – Mančester Junajted – 2,2+ @ 1.71 u Meridianbet

Crveni đavoli i dalje čekaju na potvrdu plasmana u Ligu šampiona. Dva uzastopna minimalna poraza, od Brajtona i Vest Hema, naborala su čelo trenera Erika Ten Haga, ali i zabrinula navijače za koje je povratak u evropsku elitu prioritetan cilj. Pobeda nad Vulvsima u prošlom kolu ponovo je podigla cenu akcija Junajteda, ali kada pogledamo tabelu, zebnju pravi Liverpul koji se primakao samo na bod razlike. Prednost Junajteda, ali i Njukasla, u odnosu na Redse, pored činjenice da imaju bod više, je to što su odigrali i meč manje. Za Svrake i Mančester ostalo je da se odigraju još po tri utakmice, dok Liverpul ima samo dve pred sobom. Junajted gostuje u Bornmutu, kod tima koji je mnoge iznenadio i, dva kola pre kraja, ima već obezbeđen nastup u Premijer ligi i za narednu sezonu. Trešnjice mogu da budu zadovoljne, a pokušaće da, eventualno, poprave svoj položaj za neko mesto. Gostima su bodovi važniji, i verujmo da odlaze u Mančester. Uz dvojku predlažemo i dva gola Junajteda. Za 2,2+ kvota je 1.71 u kladionici Meridianbet.

Hetafe – Elče – 1 @ 1.52 u Meridianbet

Ne znamo koliko su u Hetafeu srećni što ovako važan meč igraju protiv tima koji je odavno otpisan i naredne sezone će igrati u Segundi. Trebalo bi da je to idealan scenario za tim iz madridskog predgrađa, ali Elče igra mnogo bolje od kada je ostao bez šansi za opstanak. Tek kada su izgubili sve šanse pčeli su da pobeđuju, pa su u prošlom kolu srušili i jedan Atletiko Madrid. Rasterećeni dolaze i na stadion Alfonso Perez i neće biti senzacija ukoliko unesreće i Hetafe. Domaćin nema izbora, samo jedna pobeda u poslednjih osam kola, uz četiri poraza u prethodnih pet, dovela je Hetafe u zonu ispadanja. Oni su sada na 18. mestu i imaju bod manje od Valjadolida i Kadiza. Do karaj sezone Hetafe igra još sa Betisom i Valjadolidom na strani, a dočekuje Osasunu. Realno, bodovi su im samo u ovom meču izgledni i moraće da ih osvoje. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.52.

Gengan – Mec – 2 @ 1.85 u Meridianbet

Rasterećeni Gengan igra za svoju dušu i svoje navijače u finišu sezone francuske Lige 2. Nalaze se u sredini tabele, ne mogu ni do plasmana u elitu, ali ni da padnu u treći rang, pa otaljavaju posao do odlaska na raspust. Izgleda da im prija takva situacija pa su u prethodnom kolu pobedili u Sošou. Sada opet igraju sa timom iz vrha tabele, u goste im dolazi trećeplasirani Mec, tim koji se i dalje nada plasmanu u Ligu 1. Mec ima samo bod manje od Bordoa, smanjio je razliku za dva boda u prošlom kolu, a sada strpljivo čekaju još jedan kiks Žirondinaca da bi zamenili mesto sa njima. U Ligu 1 idu dva prvoplasirana tima, a jedno mesto je već, čini nam se, rezervisano za ekipu Avra. Mec nema drugog izbora nego da pobedi u Genganu i nastavi trku sa Bordoom. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.85.

Eibar – Hihon – 1 @ 1.75 u Meridianbet

Još samo dva kola u regularnom delu sezone ostala su u španskoj Segundi. Na vrhu ne može da bude dramatičnije, za dva mesta koja direktno vode u La Ligu konkuriše čak šest timova, dok pet ima baš dobre šanse. Jedan od tih pet je i Eibar. Ovaj tim je u prošloj sezoni na neverovatan način ostao bez plasmana u elitu i to tako što je u poslednjem kolu poražen od tima koji je već bio ispao. Kasnije su poklekli i u plej-ofu i morali su još jednu sezonu da provedu među drugoligašima. Verujemo da su naučili na sopstvenim greškama i da će u ovoj sezoni uspeti u onome što nisu u prošloj. Eibar je na četvrtom mestu, ima dva boda manje od vodeće Granade a jedan od drugoplasiranog Las Palmasa. Zajedno sa Alavesom sakupili su po 67 bodova. Sada dočekuje Sporting iz Hihona, tim koji je prvi iznad crte ali sa čak šest bodova više od prvog tima ispod njih. To je dovoljno za opstanak, a za ”zlu ne trebalo”, imaju meč poslednjeg kola sa Ponferadinom u Hihonu. Eibar mora da pobedi i čeka neki kiks vodećeg dvojca. Za jedinicu se dobija koeficijent koji u kladionici Meridianbet iznosi 1.75.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Meridianbet iznosi 8.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.