Tip dana: Atalanta – Verona: Boginja u krizi, meč sezone za Veronu!

U subotu je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto je širom Evrope na programu nekoliko veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel 36. kola italijanske Serije A u kom će Atalanta na svom terenu u Bergamu ugostiti Veronu.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Atalanta: Kriza u najgorem mogućem trenutku!

Nakon tri vezana učešća Atalante u Ligi šampiona, tim iz Bergama prošle sezone ne samo da je ostao bez plasmana u najkvalitetnije evropsko klupskog takmičenje, već tim koji sa klupe predvodi Đanpjero Gasperini nije uspeo da dođe ni do Liga Evrope i Lige konferencija.
Ipak, treba napomenuti da popularna Boginja ne pruža više onako dobre partije u italijanskom fudbalu od kako su ovaj klub napustili Papu Gomez i Josip Iličić, koji su godinama unazad bili glavna pokretačka snaga tima iz Bergama.
Bilo kako bilo, primarni cilj je bio plasman u Ligu Evrope, uz konstataciju da će Duvan Zapata i drugari napasti i mesto koje vodi u Ligu šampiona, međutim, kako sada stvari stoje sva je prilika da od toga neće biti ništa.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na sedmom mestu na tabeli koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, jedino u slučaju da Inter dođe do trofeja u italijanskom Kupu, što ruku na srce i nije nerealno s obzirom da će Inter imatu ulogu velikog favorita protiv Fiorentine.
Bilo kako bilo, Boginja u drugom delu prvenstva igra jako loše, a na poslednjih pet mečeva ovaj klub je ostvario ostvario tri trijumfa uz dva poraza.
Prvo je u velikom derbiju četa Đanpjera Gasperinija poražena na svom terenu od Juventusa kada je bilo 0:2 da bi nakon toga klub iz Bergama poražen i na gostovanju kod Salernitane, pošto je taj susret u Salentu završen pobedom domaćeg tima od 1:0.
Do sada je dojučerašnji redovni učesnik Lige šampiona odigrao sedamnaest mečeva na svom stadionu i ostvario osam trijumfa, tri remija i čak šest poraza, pa je utisak da se Atalanta ni blizu nije proslavila na svom terenu kao što je to bio slučaj u nekoliko prethodnih sezona.
U prvom delu šampionata je ekipa koju sa klupe predvodi temperamentni Gasperini slavila sa minimalnih 0:1 protiv Verone, a jedini pogodak delo je Kopmeinersa u 50. minutu susreta.
Za kraj, italijanski stručnjak za ovaj susret sa ekipom iz grada ljubavi neće moći da računa na Zapatu, Hatebura, Palomina, Rugerija, Muratorea i Vorlickog.

Verona: Može li Verona do opstanka u eliti?

Sećamo se svi da je Verona prošle sezone bila jedno od najprijatnijih iznenađenja u italijanskom fudbalu, pošto je ekipa iz grada ljubavi na kraju završila na sredini tabele, a ono što je naravno najbitnije je da se opstanak u Seriji A ni u jednom trenutku i nije dovodio u pitanje.
Utisak je da je najzaslužniji čovek za odlične partije Verone u prošloj sezoni hrvatski stručnjak Igor Tudor, koji je kao nagradu za odlične partije ovog tima dobio poziv francuskog Marseja, koji je bivši fudbaler Juventusa naravno prihvatio i veoma blizu je da sa ovim timom dođe do plasmana u Ligu šampiona.
Na mesto hrvatskog stručnjaka je tokom leta stigao Gabrijele Ćofi koji se tu zadržao samo do sredine oktobra kada ga je nasledio Salvadore Boketi. Ni bivši italijanski reprezentativac se nije proslavio na klupi ekipe iz grada ljubavi, pa je klub početkom decembra odlučio mesto trenera poveri iskusnom Marku Zafaroniju, a veoma zanimljivo na mesto njegovog pomoćnika postavi upravo Boketija.
Kako sada stvari stoje deluje da je to bio pravi potez, pošto je od tog trenutka Verona počela sa dosta boljim partijama.
Trenutno se Verona nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang, a ono što je svakako dobro je što isti broj bodova trenutno ima i Specija, koja se nalazi poziciji iznad, dok Leće ima dva boda viška, i upravom u ovim ekipama treba tražiti treći tim koji će pored Sampdorije i gotovo izvesno Kremonezea naredne sezone igrati u Seriji B.
U prošlom kolu je Verona posle duže vremena razočarala svoje navijače, pošto je tim iz grada ljubavi na svom stadionu poražen od Torina, a taj duel je završen rezultatom 0:1.
Pre toga je osamnaestoplasirani tim na tabeli ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Lećea, kada je bilo 0:1, a kao što smo već napomenuli tim sa stadiona Via del Mare je direktan konkurent Veroni u borbi za opstanak, koja odavno nije bila zanimljivija.
Na gostovanjima su do sada Darko Lazović i drugari odigrali sedamnaest mečeva i doživeli čak devet poraza, sedam remija i samo jedan trijumf, i to kao što smo već napomenuli kod Lećea.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj duel protiv Atalante, Boketi nema previše problema, jedino neće moći da računa na Anrija koji je povređen.

Naš predlog

I jedna i druga ekipa će dati sve od sebe da ovde dođe do trijumfa, pošto kao što smo već napomenuli, Atalanta je i dalje u igri za Evropu, dok Verona prosto ne sme da izgubi ovaj susret ukoliko želi da i naredne sezone nastupa u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala. Zbog svega toga najrealnije je da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.89.

Utisak je da bi Verona mogla da iskoristi krizu u kojoj se domaćin nalazi i da ostane neporažena na ovom susretu, pa je hrabra preporuka dupla šansa X2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.31.

Za kraj, nema nikakve sumnje da nas u Bergamu očekuje jedan izuzetno efikasan susret, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.