Najava i analiza: Premijer liga, 37. kolo: Siti pred promocijom, Liverpul juri poslednji voz za Ligu šampiona

premijer liga

Samo dva kola ostala su do kraja Premijer lige. Prethodno je rešilo neke dileme, a sva je prilika i odlučilo novog šampiona. To je, ustvari, stari, Mančester Siti, koji sada ima četiri boda više od Arsenala, ali i jednu zaostalu utakmicu, i trebalo bi da se dogodi pravo čudo pa da Gvardiolin tim ne odbrani šampionski pehar. U međuvremenu Siti se plasirao i u finale Lige šampiona u kome će biti veliki favorit protiv Intera i blizu je osvajanja svog prvog ”ušatog” trofeja. U ovom kolu Siti dočekuje očajni Čelsi, dok će Arsenal, posle debakla protiv Brajtona, na gostovanje u Notingem. U tekoj ituaciji je Lester koji ne sme da izgubi u Njukaslu. Predložene kvote bile su aktuelne u momentu pisanja analize.

Totenhem – Brentford – 1 @ 1.87 u CircusBet

Jedva čekaju Sparsi da se okonča ova sezona koja nije donela ništa dobro timu iz severnog Londona. Totenhem ne da nije bio konkurentan za titulu, a što se gromoglasno najavljivalo, već naredne sezone neće igrati ni Ligu šampiona. Da li će uopšte u Evropu zavisi od preostalih mečeva, prvo protiv Brentforda na Vajt Hart Lejnu, a onda i gostovanja u Lidsu. Pčelice su sasvim zadovoljne svojim drugim izdanjem u eliti, trenutno su na devetom mestu i eventualna pobeda nad Pevcima dala bi im šansu da se bore za Evropu u poslednjem kolu, ali smatramo da njima to nije prioritet u ovom momentu. Za Totenhem je pobeda obaveza, a biće jako teško motivisati Kejna i ekipu. Ipak, naš tip je jedinica, a koeficijent za nju iznosi 1.87 u kladionici CircusBet.

Bornmut – Mančester Junajted – 2 @ 1.52 u Meridianbet

Ko je mogao da pretpostavi da će Bornmut, posle velikih problema koje imao tokom sezone, na dva kola pre kraja biti u sigurnoj zoni. Cilj je, dakle, ispunjen, Trešnjice ostaju u eliti i meč sa Junajtedom će poslužiti navijačima da svoje ljubimce isprate velikim aplauzom na zasluženi odmor koji startuje nakon meča poslednjeg kola sa Evertonom na Gudisonu. Kako god se završio meč sa Đavilima, Bornmut ostaje premijerligaš, a samo je pitanje na kom će mestu na kraju biti. Svakako će biti u donjoj polovini tabele, dok se Junajted trudi da već sada obezbedi povratak u Ligu šampiona, što i jeste bio proklamovani cilj postavljen pre Erika Teh Haga na startu sezone. Ako to uspeju, uz osvajanje EFL kupa i finale FA kupa, koje treba da odigraju, i njihova sezona sasvim je zadovoljavajuća. Samo bod Junajted ima više od Liverpula koji je peti, ali i bonus u vidu jednog zaostalog meča. Pobeda u Bornmutu ne bi smela da izostane, da se ne bi kockali na kraju. Za dvojku je koeficijent u kladionici Meridianbet 1.52.

Fulam – Kristal Palas – GG @ 1.80 u MaxBet

Evo jedne utakmice koja nema rezultatski značaj, osim prestiža i što boljeg plasmana za dva londonska kluba. Fulam će izvesno završiti bolje plasiran od Orlova, ali bi mu nova pobeda donela skoro sigurno plasman u gornjoj polovini tabele. U prošlom kolu Fulam je pobedio u Sautemptonu i Svece poslao u Čempionšip. Utakmicu ranije su pobedili Lester, i možda izbacili i Lisice iz lige, videćemo na kraju. Vratio se Mitrović u tim, i čim je kroćio na teren zatresao je mrežu Sautemptona. Biće motivisan i protiv Palasa, pošto dugo nije igrao, a gosti žele da nastave odličan niz rezultata koji imaju od doalska na klupu Roja Hodžsona. Očekujemo otvoren meč sa obe strane i barem po gol u obe mreže. Za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 180.

Liverpul – Aston Vila – 1,3+ @ 2.04 u Meridianbet

Da su Redsi igrali ovako od starta sezone, pitanje je da li bi Siti odbranio titulu. Međutim, Liverpul je bio očajan u jednom delu prvenstva i ”repove” tih rezultata vuče do sada. Džaba sve pobede u poslednje vreme, i pored toga sjajne igre, kada ništa od njih ne zavisi kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju. Serijom pobeda došli su samo na bod zaostatka za Junajtedom, ali je nevolja u tome što tim iz Mančestera ima jedan zaostali meč, a Redsi mogu maksimalno do 71 boda na kraju, sa još dve pobede. Junajted u tom slučaju treba da dobije dva od tri meča koliko mu je preostalo, i da ostane makar četvrti. Isto važi i za Njukasl, koji ima četiri boda više od Liverpula, ali još samo dve utakmice, pa je njima dobvoljna jedna pobeda. Neće Klopov tim odustati, pobediće i Aston Vilu, ekipu koja se preporodila u finišu sezone i sada ima šansu da se izbori i za Evropu. Unaj Emeri je uradio velike stvari u Birmingemu i pokušaće da iznenadi i na Enfildu. Ipak, naš predlog je jedinica, a golova bi moglo da bude makar tri ukupno. Za kombinaciju 1,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.04.

Vulverhempton – Everton – x2,2+ @ 1.87 u Mozzartbet

Pobeda u Brajtonu bila je meč sezone za Everton i oni su taj ispit položili najvećom ocenom. U narednom kolu na Gudison je dolazio Siti, a šampioni nemaju empatiju prema klubovima koji se bore za opstanak i pobedili su Everton sa 3:0, dodatno zakomplikujući njihovu situaciju. U ovom momentu Everton je van zone ispadanja, ail samo sa bodom više od Lidsa i dva od Lestera. Ugrožen je još i Notingem Forest, koji od Karamela ima dva boda više, pa među ova četiri tima treba tražiti dva koja će se pridružiti Sautemptonu na putu u drugu ligu. Za Vulverhempton meč nema rezultatski značaj, Đulen Lopetegi je uspeo da izvuče Vukove iz teške situacije, a sada mogu da probaju da poprave svoj plasman u bodovni skor. Trenutno su 13. a najbolje što bi mogli je 11. mesto na kraju. To i nije toliko bitno, pa nam se čini da je Everton mnogo zainteresovaniji za ishod ovog duela i da neće izgubiti na Molinjuu. Uz duplu šansu x2 verujemo da će pasti makar dva gola ukupno. Za x2,2+ kvota je 1.87 u kladionici Mozzartbet.

Notingem Forest – Arsenal – 1x @ 2.31 u CircusBet

Brajton je ugasio i poslednji plamičak nade Arsenala da može načiniti jedno od većih čuda u poslednjoj deceniji i stići do titule u Premijer ligi. Mora se priznati da je Artetin tim igrao iznad očekivanja totkom cele sezone i da su samo još malo uspeli da zadrđe takav nivo, ko zna, sada bi bili na pragu osvajanja šampionskog pehara. Međutim, za petama im nije bio makar ko, nego Mančester Siti, najdominantiniji tim današnjice. Koliko su Građani snađni videli smo u duelu sa Realom, pa i to potvrđuje veličinu poduhvata koji je sa Tobdžijama ostvario španski trener. Navijači nisu ljuti, njima da je na početku sezone neko ponudio povratak u Ligu šampiona, oberučke bi ponudu prihvatili. Arsenal će biti vicešampion, a to još bolje zvuči od samo plasmana u elitno takmičenje. Notingem je blizu opstanka, u prošlom kolu su uzeli važan bod na Stamford Bridžu, ali je ključni trijumf bio onaj nad Sautemptonom na svom terenu kolo ranije. Poraz od Arsenala mogao bi da im zakompliku situaciju jer imaju samo tri boda mnaje od prvog tima ispod crte, a u poslednjem kolu gostuju Palasu. Biće domaćin motivisan, a gosti već mogu na raspust. Naš predlog je dupla šansa na Forest, a za 1x kvota je 2.31 u kladionici CircusBet.

Vest Hem – Lids – 3+ @ 1.79 u CircusBet

Čekićari su svoj cilj, za sada, ostvarili. Drugom pobedom nad AZ-om, sada u Alkmaru, uspeli su da se plasiraju u svoje prvo evropsko finale i igraće za trofej Lige konferencija protiv Fiorentine. I ne samo za pehar, već će to biti bitka i za učešće u Ligi Evrope naredne sezone, kako za njih, tako i za italijanski tim, pošto ni jedni ni drugi to nissu ostvarili kroz domaće prvenstvo. Utakmice koje su im preostale u Premijer ligi Čekićari će otaljavati. Ostaju u ligi, mada imaju samo šest bodova više od prvog tima ispod crte, a to je upravo njihov sadašnji rival Lids. I u poslednjem kolu za protivnika će imati ekipu koja je sada u zoni ispadanja, to je Lester, pa je dobro po njih što su pre dva kola pobedili Mančester Junajted i sada ne moraju da igraju protiv direktnih konkurenata sa imperativom pobede. Verovatno im neće trebati ni bod za opstanak, ali bi jedan mogli da osvoje sada i prebrinu sve brige. Lids mora na pobedu, i protiv Vest hema, ali i u poslednjem kolu kada im stiže Totenehm na Eland Roud, i to je jedina šansa da igraj naredne sezone u eliti. Ne znamo hoće li uspeti, ali bi na Olimpijskom stadionu moglo da bude dosta golova. za 3+ koeficijent je 1.79 u CircusBet.

Brajton – Sautempton – 1/1 @ 1.62 u Mozzartbet

Poraz u zaostalom meču protiv Njukasla verovatno nije zatvorio La Manš za Brajton pa je i dalje moguće da oni naredne sezone neće igrati samo na Ostrvu. Liga šampiona je bila previsok cilj, ali i dalje Galebovi mogu makar u Ligu konferencija. Sautempton moraju dobiti, onda im predstoji još jedan zaostali meč, ovog puta sa Mančester Sitijem, ali bi ključni duel mogao biti gostovanje u Birmingemu u poslednjem kolu. Sada su na 6. mestu, ono vodi u Ligu Evrope, ali ako padnu samo jedno, moraće da se zadovolje Ligom konferencija. Sveci se sele u Čempionšip, sezona je bila traljava od početka i osim par svetlih trenutaka, kao što je pobeda nad Sitijem u EFL kupu, sve drugo je bilo za zaborav. Ni zimsa pojačanja nisu uspela da pomognu timu iz južne luke da izbore opstanak i moraće dosta ozbiljno da se radi u letnjem periodu da bi se ovaj čuveni klub ekspresno vratio u elitu. U derbiju juga faovirt je Brajton koji će želeti da dodatno posoli rane velikog rivala. Naš predlog je prelaz 1/1 sa kvotom 1.62 u kladionici Mozzartbet.

Mančester Siti – Čelsi – 4+ @ 2.32 u Meridianbet

Ne znamo šta bismo savetovali fudbalerima Čelsija pred okršaj sa strašnim Sitijem. Možda da ne izlaze na teren i izgube službenim rezultatom, što je opet povoljnije od onoga što je doživeo Real Madrid na Etihadu pre nekoliko dana. Šalu na strani, oba tima su vrhunska, samo što jedan ruši sve pred sobom, a drugi ne može da se sastavi i u prethodnih 11 utakmica, u dva takmičenja, ima samo jedan trijumf. Čelsi je tek na 11. mestu, Evropu neće videti naredne sezone i potreban je jedan ozbiljan reset u timu sa Stamford Bridža. Za Siti se zna, titula je blizu, a glavni cilj je osvajanje Lige šampiona , što nam deluje kao gotova stvar, znajući da je rival u finalu Inter, znatno slabiji protivnik od Madriđana koje su pomeli prošle srede sa 4:0. Matematički, Siti još nije šampiona Engleske za ovu sezonu, ali bi mogli da postanu nakon ovog kola. Verovatno i hoće, ali i ako se ne reši sada, rešiće se u toku naredne sedmice. Za Plavce bi uspeh na Etihadu, a to znači bilo koji rezultat osim poraza, mnogo značio na psihološkom planu, pošto sumnjamo da mogu u dva kola nadoknaditi šest bodova minuusa za timovima koji su u zoni plasmana u Evropu. Biće slavljenička atmosfera u Mančesteru i dosta golova. Za 4+ koeficijent je 2.32 u kladionici Meridianbet.

Njukasl – Lester – GG3+ @ 1.98 u MaxBet

Pre odigravanja ovog meča znače se već šta su uradili konkurenti Njukasla u borbi za Ligu šampiona, ali još značajnije, rivali Lestera u bici za opstanak. Lisice su u jako teškoj situaciji nakon dva uzastopna poraza, prvo od Fulama na strani, pa od Liverpula na svom King Paueru. Glave bi mogao da im dođe težak raspored u finišu sezone, i pitanje je da li u dva preostala meča mogu do maksimalnog učinka. Rovali su Njukasl na Sent Džejms Parku i Vest Hem u Lesteru, a čak i jedan poraz verovatno bi bio koban. Nadaju se u Lestru porazima Lidsa i Evertona, pre svih, jer bi im to povećalo šanse za spas u psolednjem trenutku. Njukasl je izbori važan trijumf u zaostalom meču protiv Brajtona i sada je na korak od plasmana u Ligu šampiona, što je sjajan uspeh. Ako Liverpul ne pobedi Aston Vilu, i pre ovog meča bi overili igranje u elitnom evropskom rangu, a u suprtonom im treba jedna pobeda u dve poslednje utakmice. Posle Lestera igraju još protiv Česlija u gostima, pa će već u ovoj utakmici pokušati da ređe sve dileme, ako budu postojale. Ne vidimo razlog da timovi igraju na remi, pošto im ništa ne donosi. Zato smatramo da ćemo videti makar po gol na obe strane, a za GG3+ kvota je 1.98 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.