Najava i analiza: Bundesliga, 34. kolo: Milioneri pred promocijom, Bavarci se uzdaju u Majnc, ko ide u Cvajtu sa Hertom?

Evo pred nama i poslednjeg kola u ovom prvenstvu nemačke Bundeslige. Od starta je slutilo da će ono biti znatno neizvesnije nego prethodnih deset, kada je Bajern stizao do Salatare mnogo pre poslednje runde. Sada je Bajern drugi, ima dva boda manje od Borusije iz Dortmunda, a jedina nada za Bavarce je da Milioneri ne pobede Majnc na svom Signal Iduna Parku, a da oni trijumfuju u Kelnu. Ako Dortmund ispusti ovakvu priliku, onda ni ne zaslužuje da bude šampiona Nemačke. Vodi se bitka za još jedno mesto u Ligi šampiona, poslednje kolo će odgonetnuti ko će to biti, Union Berlin ili Frajburg, a ko god da bude debitovaće u elitnom takmičenju. U Cvajtu se, sa godinu dana zakašnjenja, seli Herta, a videćemo ko će im se pridružiti i ko će u baraž. Ugroženi su Šalke, Bohum i Štutgart. Predložene kvote bile su aktuelne u momentu pisanja analize.

Keln – Bajern – 2,4+ @ 2.17 u Meridianbet

Možemo samo da zamislimo kakva je atmosfera bila u svlačionici Bajerna nakon utakmice sa Lajpcigom koju su izgubili sa 3:1, mada su vodili posle prvog poluvremena. Da su sačuvali prednost sada bi išli u Keln po novu titulu, 11. po redu. Ovako, igraće na Rajn Nekar Energiju i osluškivati šta se dešava u Dortmundu na meču Borusije i Majnca i nadati se da gosti mogu do senzacije. Šta li je tek u glavama rukovodstva koje je uručilo otkaz Julijanu Nagelsmanu u momentu kada su bili u igri za sva tri trofeja, a sada će, najverovatnije, ostati bez ijednog. Sa Tomasom Tuhelom su ispali iz DFB kupa, Lige šampiona i na pragu su gubitka titule, što je skoro pa bio zicer. U poslednjem kolu igraju Bavarci u kelnu, domaćin nema imperativ osvajanja bodova, nalaze se na 10. mestu i, u zavisnosti od ishoda ovog meča, biće mođda mesto gore ili dole, ili će ostati tu gde jesu. Bajern je pobediti, a očekujemo i dosta golova. Za 2,4+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.17.

Menhengladbah – Augzburg – 0-3 @ 1.70 u MaxBet

Gostima je potreban bod da bi sigurno igrali u Bundelsigi i naredne sezone. Oni su taj bod pokušali da osvoje u prethodnom kolu kada su ugostili Dortmund, ali sa igračem manje, tokom većeg dela meča, i uz silno motivisanog gosta, nisu uspeli da stignu do njega. Možda će Augzburg ”preživeti” i uz poraz u Menhengladbahu, ali će ipak morati malo da strepi od ishoda mečeva u Lajpcigu gde gostuje Šalke, Bohumu i Štutgartu. Ždrepci su bez briga ali za navijače Menhegladbaha to nije neko zadovoljstvo. Ekipa je imala velikih ambicija od kojih na kraju nije bilo ništa i oni će završiti u donjoj polovini tabele. Za jedan od klubiva koji je obeležio Bundesligu u njenoj istoriji, to je jako slab rezultat. Motiv je na strani gostiju, ali to u nemačkom fudbalu ne mora ništa da znači. Borusija će svakako pokušati da pobedi Augzburg, makar ovi naredne sezone igrali zbog toga u Cvajti. Naš predlog je igra na manji borj golova, a za 0-3 gola na meču koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.70.

Bohum – Leverkuzen – 4+ @ 2.15 u Mozzartbet

Ovo je jedan od najneizvesnijih mečeva poslednjeg kola. Oba tima imaju svoj motiv, možda je on kod domaćina izraženiji, ali ne treba zanemariti činjenicu da Leverkuzenu od ishoda ove utakmice zavisi igranje u Evropi naredne sezone. Bohumu visi opstanak, mada su uspeli da izjednače u Berlinu u sudijskoj nadoknadi i Hertu gurnu u Cvajtu. Mogli bi lako da im se tamo pridruđe ukoliko izgube od Farmaceuta, a Šalke osvoji makar bod u Lajpcigu. Bohum je 16. na tabeli, to mesto donosi plasman u baraž, u kom će rival biti, kako sada stoje stvari, ekipa Hamburgera. Može Bohum i jedno mesto iznad i da ostane u Bundesligi bez baraža, ali lako može da završi i kao 17. i direktno ode u drugu ligu. Bajer je ispao u olufinalu Lige Evrope i to je dovelo do toga da mogu samo u Ligu konferencija i to isključivo ako zadrže 6. mesto, koje mu ugrožava Volfsburg, a mogao bi i Ajntraht. Mislimo da bod nije po meri ni jednima ni drugima, pa će se igrati na pobedu. U takvoj igri mora biti golova, a smatramo da će ih biti baš dosta. Za 4+ kvota je 2.15 u kladionici Mozzartbet.

Dortmund – Majnc – 1/1,2+pp @ 2.33 u Meridianbet

Sanjali su navijači Borusije veđe od decenije ovaj trenutak. Njihovi ljubimci su na pragu titule, a najveću ”zahvalnost” Milioneri duguju ekipi Lajpciga koja je u prošlom kolu pobedila Bajern u Minhenu. Tako je poništen onaj kiks Dortmunda u Bohumu, a drugi, na gostovanju u Augzburgu, Milioneri nisu dozvolili. Slavila je Borusija sa 3:0, a junak trijumfa bio je Sebastijan Aler, malerozni napadač koji je oporavio od teške bolesti i na kraju je nagrađen za svoju veliku borbu. Majnc je u jako lošoj formi u poslednje vreme, gosti su vezali četiri poraza i primili čak 13 golova na ta četiri meča. Tri puta im se mreža uzastopno tresla po tri puta, da bi u prošloj rundi Štutgart četiri puta ubacivao loptu u njihov gol, i to usred Majnca. Nemaju gosti šta da traže u Dortmundu, ma koliko u Bajernu verovali u čuda. Neko veruje i u Jetija i Jednoroga, ali ih još nije video. Na Signal Iduna Parku će biti karnevalska atmosfera, ali ona ne sme opustiti fudbalere Borusije. Verujemo da će oni krenuti od samog starta da reše sve dile. Naš predlog je prelaz 1/1 uz bar dva gola domaćina u prvih 45 minuta. Za 1/1,2+pp kvota je 2.33 u kladionici Meridianbet.

Ajntraht – Frajburg – 2 @ 2.70 u CircusBet

Gosti se nadaju plasmanu u Ligu šampiona, ali to sada ne zavisi samo od njih. Pobeda bi ih približila četvrtom mestu, ali treba reći da je Union u prednosti zbog gol razlike. Ako Berlinci slave protiv Verdera, onda Frajburg mora da pobedi Ajntraht sa četiri gola razlike više, što ipak nije realan scenario. Union i Frajburg imaju isti broj bodova, dali su i isti broj golova, ali su Berlinci primili 4 gola manje. Svoje šanse Frajburg je izgubio u porazima od Lajpciga i Uniona, direktnih konkurenata. Zaustavljeni su i u polufinalu DFB kupa, pa će na kraju ova sezona biti slabija od prethodne makar za to finale kupa. Ipak, ponovo će u Ligu Evrope, ponavljamo, ukoliko Verder izgubi u Berlinu. Naravno da Ajntraht neće pokloniti bodove gostima, u prošlom kolu su Orlovi umalo pobedili Šalke u Gelzenkirhenu i već tada ih poslali u Cvajtu. Na kraju je bilo 2:2, čime nisu bili zadovoljni ni jedni ni drugi. Ajntraht igra svoju utakmicu sezone u finalu DFB kupa protiv Lajpciga naredne subote. Pobeda ih vodi u Ligu Evrope, a ujedno im donosi drugi trofej u dve uzastopne sezone. Moguće je da će Oliver Glasner odmoriti neke prvotimce u ovom meču pa predlažemo dvojku u Frnakfurtu. Za pobedu Frajburga kvote je 2.70 u kladionici CircusBet.

RB Lajpcig – Šalke – GG4+ @ 2.12 u MaxBet

Pobedom u Minhenu Bikovi su, najverovatnije, rešili šampionsku trku. Dali su veliku šansu Dortmundu da prekine decenijsku dominaciju Bajerna pobedom u Minhenu, a sebi su konačno prokrčili put do još jednog nastupa u Ligi šampiona pošto su osigurali treće mesto. Za njih se mnogo bitniji meč od ovog protiv Šalkea igra naredne subote u Berlinu kada će u finalu DFB kupa ukrstiti koplja sa Ajntrahtom iz Frankfurta. Ako je za Bikove ovo, koro pa, nebitan meč, za goste je krucijalan, pošto im od njegovog ishoda zavisi u kom će rangu igrati naredne sezone. Rudari nisu usplei da pobede Ajntraht u prethodnom kolu, a morali su, ali su uspeli makar da stignu do boda i produžetka nade. Poraz vodi Šalke nazad u Cvajtu iz koje su se prošle sezone vratili u elitu. Remi im ostavlja minimalne šanse za baraž, ali im pobeda u Lajpcigu daje dobre izglede, ali samo ako Štutgart ili Bohum ostanu bez pobede. Nada umire polsednja i verujemo da se Šalke neće unapred predati. Odigrajte golove, za GG4+ kvota je 2.12 u kladionici MaxBet.

Štutgart – Hofenhajm – 1 @ 1.58 u CircusBet

Švabe su pobedom u Majncu dale sebi priliku da same odlučuju o svojoj sudbini. Pobeda nad Hofenhajmom ih sigurno ostavlja u Bundesligi, ali sigurno je da ne priželjkuju scenario kao u prethodnoj sezoni kada su tek golom u sudijskoj nadoknadi izbegle baraž- Povoljna okolnost za Štutgart je i to što je Hofenhajm obezbedio opstanak u prethondom kolu, pa ne mora na Mercedes Benz areni da bude ”našpanovan”. Naravno, ovo je Bundesliga, niko nikom ništa ne poklanja, pa neće ni Hof tek da ”odradi” ovaj meč. Morađe Štutgart da prolije mnogo znoja da dođe do spasonosne pobede, mada bi im dosta pomogli i neuspesi Šalkea i Bohuma koji imaju znatno nezgodnije rivale u poslednjoj rundi. Uglavnom, Štutgart sve rešava sam, pobeda znači spas, sve drugo ostavlja mnogobrojne špekulacije. Za jedinicu se u kaldionici CircusBet dobija koeficijent 1.58, pa probajte.

Union Berlin – Verder – 1,2+ @ 1.73 u MaxBet

I evo, pred poslednje kolo Union je u situaciji da ga pobeda vodi u Ligu šampiona. Ko bi to mogao da pomisli pre četiri sezone kada su prvi put ušli u Bundesligu. Išli su korak po korak, stalno podizali lestvicu, pa su prvo igrali u Ligi konferencija, pa u Lig Evrope, i sada su na pragu elitnog evrospkog takmičenja. Da bi se to dogodilo dovoljno je da pobede Verder pred svojim navijačima. Da su slavili u prošlom kolu u Sinshajmu već sada bi bili u Ligi šampiona, ali i sada su u prednosti u odnosu na Frajburg za četiri gola, koliko im je bolja gol razlika. Ako slave minimalnu pobedu nad Zelenima, Frajburg bi morao da pobedi u Frankfurtu sa šet golova razlike, što je malo verovatno. Verder je bez motiva, oni su remijem sa Kelnom rešili sve svoje brige i ostaju u Bundesligi i naredne sezone. Pobeda domaćina je izvesna, ali verujemo i u dva gola Uniona na ovom meču. Za kombinaciju 1,2+ kvota je 1.73 u kladionici MaxBet.

Volfsburg – Herta – 1,3+ @ 1.78 u Meridianbet

Na oproštaju od Bundeslige Herta gostuje u gradu automobila. Ništa Berlinci nisu naučili iz prošlogodišnjeg iskustva kada su spas našli tek u baražu. Sada nisu stigli ni do baraža i sezonu će završiti na poslednjem mestu na tabeli. Mnogo je propusta bilo tokom sezone da bi se oni ispravili u njenom finišu. U prošlom kolu ih je od pobede nad Bohumom delilo nekoliko desetina sekundi, ali su primili gol i rešili se strepnje za još sedam dana, jer su automatski ispali. Videćemo mogu li se vratiti posle samo jedne sezone, kako su to pre godinu dana uradili Šalke i Verder, ili će su u Cvajti duže zadržati, poput Nirnberga, Hanovera ili Hamburgera. Volfsburg veruje da može do Lige konferencija. Za to im treba pobeda u ovom meču, što je lakši deo posla, ali i da Leverkuzen ne pobedi u Bohumu, a na to ne mogu da utiču. Bohum će igrati za svoj spas, pa šanse Vukova da igraju Evropu uopšte nisu male. Uz jedinicu dodajemo i barem tri gola na meču. Za 1,3+ kvota je 1.78 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.