Najava i analiza: Serija A, 37. kolo: Najveći derbi italijanskog fudbala i još mnogo zanimljivih mečeva!

Od petka su na programu mečevi pretposlednjeg kola italijanske Serije A, pa slobodno možemo rezimirati ono što je poznato do sad.
Napoli je došao do Skudeta, Lacio je obezbedio plasman u Ligu šampiona, a na pravom putu je da to uradi i Inter.
Za tu četvrtu poziciju trenutno konkurišu Milan, Atalanta, Roma, ali i Juventus koji je ponovo kažnjen i to u trenutku kada se nalazio na drugom mestu na tabeli.
Iz Serije A su za sada ispali Sampdorija i Kremoneze, a treći tim treba tražiti između Verone, koja se trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji, ali i Specije i Lećea, koji su trenutno ruku na srce u nešto boljoj situaciji od tima iz grada ljubavi.
Ovo kolo nam donosi najveći derbi italijanskog fudbala pošto će snage odmeriti Juventus i Milan, a ništa manje zanimljivo neće biti ni u susretu između Intera i Atalante.
Takođe, u najavi nas veoma interesantan susret očekuje i u Firenci gde će snage odmeriti Fiorentina i Roma, u veoma važnom meču za Vučicu koju uskoro očekuje finale Liga Evrope protiv Sevilje.
Verona i Specija bi u borbi za opstanak trebalo da ostvare pobede na domaćem terenu protiv Empolija, odnosno Torina, dok Leće ima daleko teži posao pošto gostuje kod Monce koja igra fenomenalno u poslednje vreme o čemu najbolje svedoči i trenutno osmo mesto na tabeli.

Sampdorija – Sasuolo – 1X @ 1.85 u Mozzartbet

Premijerni meč pretposlednjeg kola italijanske Serije A se igra u Đenovi gde će Sampdorija ugostiti Sasuolo.
Nažalost, Đenovljane ćemo naredne sezone gledati u Seriji B, a poražavajuće zvuči podatak da je četa Dejana Stankovića do sada sakupila sam osamnaest bodova. U prošlom kolu je Sampa poražena na gostovanju kod Milana, kada je bilo 5:1.
Sasuolo je nakon i zvanično obezbeđenog opstanka u ligi zaređao sa nešto slabijim rezultatima, što nam najbolje pokazuje i kiks u prošlom kolu na svom terenu protiv Monce, kada je bilo 1:2.
Domaća ekipa će učiniti sve da se od svojih navijača oprosti sa trijumfom, ili makar bez poraza, pa savetujemo duplu šansu 1X uz sjajnu kvotu 1.85 u Mozzartu.

Salernitana – Udineze – 3+ @ 1.88 u Meridianbet

Prvi duel subotnjeg programa se igra u Salentu gde će snage odmeriti Salernitana i Udineze. Primarni cilj je ostvaren, a to je naravno opstanak u društvu najboljih, pa će izabranici Paula Souse koji radi sjajan posao u ovom kubu u poslednja dva kola odigrati mečeve bez pritiska.
Inače, u prošlom kolu je trenutno petnaestoplasirani tim na tabeli odigrao sjajan meč na gostovanju kod Rome koji je završen bez pobednika (2:2).
Sa druge strane, Udineze je u prošlom kolu poražen na svom stadionu od Lacija, čime su Rimljani i definitivno došli do plasmana u Ligu šampiona, a Zebre zabeležile tek treći poraz na svom terenu.
Vrlo lako se treneri obeju ekipa odluče za nešto izmenjene sastave, pa je najrealnije da probate sa golovima, odnosno igrom 3+ uz kvotu 1.88 u Meridianu.

Specija – Torino – 1 @ 2.40 u CircusBet

Pred Specijom je veoma težak zadatak da sačuva prvoligaški status, pošto se na dva kola pre kraja šampionata tim iz Ligurije nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na Veronu, koja trenutno drži osamnaesto mesto.
U prošlom kolu je Specija remizirala na gostovanju kod Lećea, koji se takođe bori za opstanak, a taj meč ej završen bez pogodaka.
Torino se po starom dobrom običaju nalazi na sredini tabele, preciznije na desetoj poziciji, a u prošlom kolu je ova ekipa remizirala na svom terenu protiv Fiorentine, kada je bilo 1:1.
Domaćinu su bodovi preko potrebni u grčevitoj borbi za opstanak i mišljenja smo da će Specija do njih i doći pa savetujemo igru na jedinicu uz sjajnu kvotu 2.40 u CircusBetu.

Fiorentina – Roma – GG @ 1.93 u Maxbet

Još jedan veoma zanimljiv meč u ovom kolu, i to između dva tima koja su došla do finala evropskih takmičenja. Kao što je dobro poznato Fiorentina će igrati u finalu Lige konferencija, dok će Roma pokušati da pobedi Sevilju u finalu Liga Evrope.
Što se tiče Serije A, Viola se trenutno nalazi na jedanaestoj poziciji na tabeli i makar preko italijanskog prvenstva ovaj tim se neće domoći Evrope, ali ne treba zaboraviti da pobednik Lige konferencija stiče pravo igranja u Ligi Evrope naredne sezone.
Roma je u prošlom kolu ponovo razočarala svoje navijače pošto je na svom terenu samo remizirala protiv Salernitane, a taj duel je završen rezultatom 2:2, nakon čega se Vučica nalazi na šestom mestu na tabeli.
Realno je zaista da na ovom meču vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, za šta je kladionica Maxbet pripremila kvotu 1.93.

Inter – Atalanta – 3+ @ 1.72 u Meridianbet

Prvi derbi kola se igra na Đuzepe Meaci gde će snage odmeriti Inter i Atalanta. Neroazuri u veoma lepom raspoloženju dočekuju ovaj duel protiv tima iz Bergama, pošto je četa Simonea Inzagija sredinom nedelje došla do trofeja u italijanskom Kupu i to nakon trijumfa nad Fiorentinom.
Što se tiče Serije A, milanski gigant je u prošlom kolu doživeo poraz na gostovanju kod Napolija, nakon čega se ova ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli i ima realne šanse da i naredne sezone igra u Ligi šampiona.
Atalanta se i dalje nada plasmanu u elitno takmičenje, ali će realnija ipak biti Liga Evrope. U prošlom kolu su izabranici Đanpjera Gasperinija slavili na svom terenu protiv Verone kada je bilo 3:1.
Gosti moraju da idu na sva tri boda, a to nam potencijalno može doneti pravu goleadu u Milanu, pa vam savetujemo da probate sa igrom 3+ uz kvotu 1.72 u Meridianu.

Verona – Empoli – 1 @ 1.67 u Mozzartbet

Veronu u naredna dva kola očekuje velika bitka za opstanak u društvu najboljih, pošto se u ovom trenutku Darko Lazović i drugari nalaze na osamnaestoj poziciji na tabeli koja je ujedno i poslednja koja na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela poraz na gostovanju kod Atalante, kada je bilo 3:1, iako je tim iz grada ljubavi prvi došao do vođstva.
U goste im stiže Empoli koji je u prošlom kolu odigrao verovatno i svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, jer je na svom terenu ova ekipa deklasirala Juventus, rezultatom 4:1.
Klub iz Toskane je odavno obezbedio opstanak u društvu najboljih, dok je Veroni ovaj meč biti ili ne biti i mišljenja smo da će izabranici Salvatorea Boketija slaviti na ovom susretu i produžiti svoju nadu da mogu do opstanka u eliti, a sve to kladionica Mozzartbet ceni sa kvotom 1.67.

Bolonja – Napoli – GG @ 1.78 u Maxbet

Iza Bolonje je jedna poprilično dobra sezona a slobodno možemo konstatovati da je najzaslužniji čovek za to Tijago Mota, koji je preporodio jedan od najstarijih italijanskih klubova.
U prošlom kolu je Bolonja bez većih problema slavila na gostovanju kod Kremonezea, a taj susret u Kremoni je završen rezultatom 1:5, što je u ovom trenutku dovoljno za odlično deveto mesto na tabeli.
Napoli je zadivio celu Italiju sa blistavim partijama u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, što je naravno bilo dovoljno za Skudeto.
U prošlom kolu su izabranici Lučana Spaletija u velikom derbiju na svom terenu savladali Inter, a taj meč je završen pobedom domaćina od 3:1, iako smo većim delom susreta gledali jedan miran meč, ali smo od 67. minuta susreta videli čak četiri gola.
Kada se sve sabere i oduzme, najrealnije je da i jedna i druga ekipa postignu makar po jedan pogodak, za šta je Maxbet pripremio koeficijent 1.78.

Monca – Leće – 1 @ 2.55 u Meridianbet

Malo ko se nadao da će Monca u svojoj debitantskoj sezoni pružati ovako dobre partije u Seriji A, a svakako, najbolji pokazatelj za to je i ternutno fantastično osmo mesto na tabeli.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za to je bez ikakve sumnje trener Rafaele Paladino, a treba napomenuti da je Monca u prošlom kolu ostvarila novi trijumf, i to na gostovanju kod nimalo naivnog Sasuola, a taj susret u Ređo Emiliji je završen rezultatom 1:2.
Leće se i dalje bori za opstanak, a trenutno ova simpatična ekipa ima tri boda viška u odnosu na osamnaestoplasiranu Veronu, što bi vrlo verovatno i mogla da bude dovoljna zaliha za opstanak, međutim, ukoliko Specija i Verona pobede u ovom kolu, o poslednjem putniku u Seriju B će se odlučivati u poslednjem kolu Serije A.
Monca će dati sve da se od svojih navijača oprosti sa trijumfom, a mišljenja smo da će klub koji je u vlasništvu Silvija Berluskonija do njega i doći pa savetujemo igru na jedinicu uz kvotu 2.55 u Meridianu.

Lacio – Kremoneze – 3+ @ 1.57 u CircusBet

Lacio čitavim tokom šampionata igra zaista dobar fudbal a prava nagrada za to je obezbeđen plasman u Ligu šampiona i to na dva kola pre kraja.
Malo ko je Rimljanima u konkurenciji Intera, Juventusa, Milana, pa i Rome davao šanse da mogu da dođu do plasmana u elitno takmičenje, ali su Sergej Milinković-Savić i drugari od samog starta znali šta žele, pa su pobedom u prošlom kolu kod Udinezea i definitivno došli do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U goste im dolazi Kremoneze koji ćemo nažalost naredne sezone gledati ponovo u Seriji B. Utisak je da se tim iz Kremone prekasno probudio, a u prošlom kolu je ova ekipa doživela težak poraz na svom terenu od Bolonje, kada je bilo 1:5.
Vrlo lako možemo videti nešto izmenjene sastave kod obeju ekipa, ali golovi ne bi smeli da se dovedu i pitanje. Igru 3+ CircusBet plaća sa kvotom 1.57.

Juventus – Milan – 0-2 @ 1.74 u Meridianbet

Poslednji duel pretposlednjeg kola italijanske Serije A nam donosi i najveći derbi italijanskog fudbala pošto će u Torinu snage odmeriti Juventus i Milan.
Taman kada je Stara dama bila na pragu Lige šampiona, usledilo je novo oduzimanje bodova, pa se u ovom trenutku klub iz Torina nalazi na sedmom mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
U prošlom kolu je četa Masimilijana Alegrija doživela pravu blamažu na gostovanju kod Empolija, pošto je domaćin slavio na tom susretu rezultatom 4:1.
Milan je u pravo vreme došao do trijumfa i to na svom terenu protiv Sampe, kada je bilo 5:1, a vrlo lako je rezultat mogao da bude i ubedljiviji. Trenutno se Rosoneri nalaze na četvrtom mestu na tabeli i sigurno je da je u pravo ovoj ekipi najviše prijala nova kazna za Juventus.
Mišljenja smo da ovde neće biti previše pogodaka, pa je hrabra preporuka igra 0-2 gola uz kvotu 1.74 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.