Tiket dana (petak, 26.05.2023)

Ovo je poslednji vikend sa maksimalnom ponudom, i u narednim danima se završavaju sve najjače lige Evrope. Ostaju nam uglavnom Skandinavci, pa kreću reprezentacije i zatim kvalifikacije za evropske kupove. Uglavnom, uvek će biti ”posla” za kladioce. Predložene kvote važile su u momentu pisanja tiketa.

Anesi – Bordo – 2,2+ @ 2.30 u Mozzartbet

Žirondinci su blizu povratka u elitu i samo treba da osvoje još četiri boda u preostala dva kola. Verovatno im neće trebati ni toliko, a sve zahvaljujući veliko kiksu Meca u prošlom kolu kada su osvojili samo bod. Bordo je bio siguran protiv Lavala sa 3:0 i to je bio peti uzastopni meč na kome Bordo nije primio gol. Sada Bordo ima tri boda više od Meca, ali i samo dva mnaje od vodećeg Avra, pa postoji šansa i da prvenstvo završe na vrhu tabele. To i nije toliko bitno jer u Ligu 1 direktno idu dve prvoplasirane ekipe. Posle gostovanja Anesiju Bordo dočekuje Rodez, pa se čini da je ovaj meč u pretposlednjem kolu njihov poslednji teži ispit. Anesi je van zone ispadanja ali bi alko mogao da se preseli u nju ukoliko izgubi od Bordoa. Oni u poslednjem kolu gostuju kod Pariza i svakako da će biti teško da izbore opstanak ako ne osvoje barem još neki bod. Timovi koji su u zoni ispadanja zaostaju samo jedan odnosno dva boda i lako je moguće da dođe do neke rokade. Ipak, ovde je stvar u kvalitetu, ali i u renomeu. Bordo mora da igra u eliti, velikan je francuskog fudbala i tu će Anesi biti kolateralna šteta. Predlog je dvojka uz dva gola gostiju, a koeficijent za 2,2+ je 2.30 u kladionici Mozzartbet.

Kork Siti – Šamrok Rovers – 2,2+ @ 1.75 u Mozzartbet

U letnjem periodu više ćemo se posvetiti prvenstvu Republike Irske, a posebno petkom kada se igra redovno kolo u dva najjača ranga u ovoj zemlji. Šampionat je stigao do 17. kola a na vrhu tabele je Deri Siti sa bodom više od Šamrok Roversa, aktuelnog prvaka. Ova dva tima imaju jednu utakmicu više odigranu, njih tokom leta očekuju kvalifikacije za evropske kupove, a Roversi imaju ambiciju da ponovo igraju u grupnoj fazi nekog od kupova. Šamrok će imati žestokog rivala u timu iz Derija i to je već sada jasno, ali tu su i opasni Bohemijans, Sent Patriks i Dandalk. Neće ove sezone niko biti toliko dominantan kao Šamrok prethodnih sezona, pa će i prvenstvo biti zanimljivije. Kork Siti se vratio u elitu i posle polovije prvenstva nalaze se na pretposlednjem mestu sa 12 osvojenih bodova. Od njih je slabiji samo UCD, ali i pretposlednje mesto vodi samo u baraž, pa će ekipa iz Korka pokušati da iza sebe ostavi barem još jedan tim. Niz od šest uzastopnih poraza Kork Siti je preku+inuo u prošlom kolu kada je savladao Slajgo Roverse, dok je Šamrok niz od šest pobeda prekinuo u prošlom kolu porazom od Drogede. Bio je to veliki kiks šampiona koji ih je koštao prvog mesta. Sada moraju da pobede u Korku i verujemo da će u tome uspeti. Uz dvojku idu i dva gola gostiju, a za 2,2+ kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Arka – LKS Lođ – 1 @ 2.00 u Mozzartbet

Dva kola ostala su do kraja poljske druge lige u kojoj su ove sezone igrali i neki fudbalski velikani, ne samo poljskog, već i evropskog fudbala. Tu pre svega mislimo na Vilsu iz Krakova, ali i za tim Arke iz Gdinje, koja je osvajala Kup Poljske ne tako davno, a i bila pobednik Super kupa. Arka se bori za doigravanje i mogućnost da u plej-ofu izbori povratak u elitu. Sada su ispod crte, na sedmom mestu, ali sa istim brojem bodova kao i tim ispred njih. Ko bude uspešniji u dva preostala kola zauzeće tu poslednju poziciju koja vodi u doigravanje. Dva prva mesta direktno vode u elitu, a najbliži cilju su vodeći LKS iz Lođa i drugoplasirani Ruh. LKS treba da osvoji još jedan bod da bi obezbedila ulazak u prvu ligu, a ako to ne uspe u Gdinji, moraće u poslednjem kolu kada dočekuje ekipu Odre. Ne sumnjamo da hoće u tom poslednjem kolu, a sada nam se čini da bi Arka mogla da dođe do važnih bodova iako nije u najboljoj formi. Araka u poslednjem kolu gostuje Termalici, takođe timu koji je ispred njih, pa se nikako ne može reći da je to dobar raspored na kraju sezone. Naš predlog je jedinica, a za pobedu Arke koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.00.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 8.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.