Tiket dana (petak, 14.07.2023)

Tiket dana

Stigao je vikend u kome kreću prve lige za sezonu 2023/24. Doduše za sada su to samo Rumunska i Bugarska, ali već od narednog imaćemo znatno bolju ponudu. Predložene kvote važile su u vreme pisanja teksta.

Krumovgrad – Ludogorec – x2,0-3 @ 1.50 u MaxBet

Domaći tim jr iz Plovdiva i debitant je u elitnom rangu bugarskog fudbala Krumovgrad je u senci poznatije Lokomotive, ali je prošle sezone zahvaljujući osvajanju trećeg mesta u drugoj ligi izborio ulazak u prvu. Raspored mu nije bio naklonjen na startu, odmah moraju na višestrukog uzastopnog šampiona Ludogorec, ali s obzirom da ”luda šuma” igra kvalifikacije za Ligu šampiona, možda je ovo i najbolji momenat kada treba igrati protiv tima iz Razgrada. Naime, Ludogorec je u utorak iznenađujuće poražen od kosovskog Balkanija sa 2:0 i predstoji mu težak posao u revanšu kroz par dana da tu razliku nadoknadi. Ispadanje u prvom kolu bilo bi prava katastrofa za bugarskog prvaka, iako neće odmah završiti i evropski put. Prošle sezone Ludogorec je prvi put imao ozboljnijih problema kada je titula u pitanju, činilo se da će se pehar preseliti u prestonicu u vitrine CSKA, ali je tim Saše Ilića napravio kiks u poslednjoj utakmici pred svojim navijačima. Gosti su ovde favoriti, bez sumnje, ali ostavljamo mogućnost da odmore neke fudbelre, što bi domaćin mogao da iskorisiti i doće do boda. Ne verujemo u mnogo golova. Za x2,0-3 koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.50.

UCD – Drogeda – 2,2+ @ 1.75 u MaxBet

Mada umeju prijatno da iznenade, fudbaleri dablinskog UCD-a su se već oprostili od elite. Nalaze se na poslednjem mestu Premijer lige Republike Irske, a prvi tim ispred njih beži im čak 14 bodova. S obzirom da je UCD do sada osvojio svega 9, jasno je da nemaju čemu da se nadaju. U goste im dolazi tim Drogede, takođe ekipa koja se bori za opstanak i želi da izbegne pretpslednje mesto i igranje u baražu. Za sada su van te zone, ali imaju samo dva boda više od Kork Sitija koji je pretposlednji. Uz ova dva tima još je i Slajgo Rovers ugrožen, pa među te tri ekipe treba tražiti onu koja mora u baraž. UCD prima veliki broj golova u poslednje vreme, na dve prethodne utakmice mreža im se zatresla čak 11 puta, pa nam se čini da bi i Drogeda, koja se ne odlikuje nekom posebnom efikasnošću, mogla da im pošalje bar dve lopte u mrežu. Dvojka bi morala da dođe, pošto su bodovi gostima neophodni. Za 2,2+ kvota je 1.75 u kladionici MaxBet.

Fram – Breidablik – 2,2+ @ 1.93 u Maxbet

Prvak Islanda je već napravio neke dobre stvari i za sebe i za koeficijent lige. Prvo su ostvarili dve pobede u pretkolu Lige šampiona, a onda su pobedili i u prvoj utakmici prvog kola. Rival im je irski Šamrok, a Roverse su dobili minimalnim rezultatom u gostima. Slei im revanš, i taj meč će o-biti u centru šažnje jer im može doneti igranje u grupnoj fazi makar Lige konferencija, što nijednom islandskom klubudo sada nije pošlo za rukom. Zato meč protiv Frama igraju ranije, ali moraju i njemu da pristupe najozbiljnije ako ne žele da izgube korak sa vodećim Vikingurom i Valurom. Posle 22 regularna kola igra se i plej-of, pa je to šansa za Breidablik da nadoknadi minus koji sada ima. Fram će pokušati da se domogne plej-of, sada su na tri boda od poslednjeg tima u gornjoj polovini i imaju priliku da u preostalim kolima to nadoknade. Breidablik je posle neočekivanog poraza d Kopavogura bes iskalio na Filkiru kome je dao pet golova, pa je svakako favorit i protiv Frama koji ima samo jednu pobedu i tri poraza u četiri poslednje runde. Naš predlog je dvojka uz bar dva gola Breidablika. Za 2,2+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.93.

Mikeli – JaPs – 1,2+ @ 1.75 u MaxBet

Domaći tim je u naletu, Mikeli je u tri prethodna kola upisao isto toliko pobeda, a postigli su čak 12 golova za tih 270 minuta. Sada su na deobi prvog mesta sa Gnistanom u drugoj ligi Finske i sigurno su jedni od glavnih kandidata da se presele u elitu. Ipak, još je dug put do ispunjennja tog cilja, igra se prvo 22 kola regularnog dela prvenstva, a onda i plej-of. U goste im dolazi JaPs, tim iz grada Jarvenpa, a trenutno su na sedmom mestu, ispod zone plej-ofa. Razlika je pet bodova u odnosu na tim ispred njih i veliko je pitanje da li je JaPs uopšte zainteresovan za igranje u plej-ofu sa znatno kvalitetnijim ekipama. Jedini benefit od igranja u plej-ofu je taj što su ti timovi automatski već obezbedili opstanak. Sedam kola već JaPs nema pobedu, i teško je očekivati da taj niz prekinu u Mikeliju. U prvom delu sezone Mikeli je lako pobedio JaPs u gostim, bilo je 3:1, a očekujemo da slično bude i sada. Uz jedinicu dodajemo i dva gola na domaćina. Za 1,2+ koeficijent je 1.75 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 8.86.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.