Tip dana: Mančester junajted – Vulverhempton: Ispit zrelosti za ”Đavole” protiv nekih novih ”Vukova”

Kao šlag na tortu 1. kola nove sezone Premijer lige dolazi poslednji meč u kome će Mančester Junajted na svom Old Trafordu ukrstiti koplja sa neprepoznatljivim i svima nama novim Vulvsima. Apetiti domaćina su porasli i ove sezone se očekuje više od trofeja Liga kupa, dok su apetiti gostiju, reklo bi se, prilično smanjeni u odnosu na prethodne godine. Fudbalska predstava u crvenom delu grada počinje u ponedeljak od 21:00.

Mančester Junajted: Trofeji nisu želja nego obaveza

Crveni đavoli u novu sezonu ulaze puni ambicija i očekivanja, a kako i ne bi kad su, čini se, sve što je bilo potrebno uradili u ovom prelaznom roku, bar na prvi pogled. Za početak konačno su se uhvatili u koštac rešavanja problema zvanog Hari Megvajer. Za doskorašnjeg kapitena (baš čudno zvuči) definitivno više nema mesta u timu Erika ten Haga. Holandski stručnjak je odlučio da posle autoritativnog odstranjivanja Kristijana Ronalda iz tima završi i sa igračem koji je postao simbol podsmeha svih. Posle 12 godina klub je napustio i iskusni golman i svedok jedne dekade kluba – David de Hea. Na golu je sada po malo vickast i nepredvidivi Andre Onana, ali nema sumnje da je riječ o kvalitetnom golmanu.

Liga kup je bio super, treće mjesto takođe, ali Liga šampiona i borba za titulu je ono što navijači očekuju i o čemu sanjaju. Svi se nadaju da će tako i da bude, posebno ako Rasmus Hojlund, kada sanira povredu, bude špic kog su čekali, i koji je sigurno adekvatnija opcija od Vouta Veghorsta. Markus Rašford bi, bez obaveze da juriša ka golu, mogao da odigra još jednu sezonu svog života, a Mejson Maunt može da igra na bukvalno svakoj poziciji. Kostur tima je ostao isti, stigla su neophodna pojačanja, odstranjeni su”kvarioci igre”, da li je to dovoljno? Videćemo.

Vulverhempton: Zbogom Portugalci

Igrači po kojima su “Vukovi” bili prepoznatljivi, kao što su Mutinjo, Neveš, Adama Traore i Raul Himenez, svi su napustili klub i više nisu tu, a govori se da ni Žorž Mendeš više nije i neće biti toliko uticajan. To ne mora da znači da je to dobro, međutim poučeni prošlom sezonom koja se umalo katastrofalno završila i preselila ih u niži rang, jasno je da ni ove sezone neće biti nimalo lako.

O tome svjedoči i odluka prvog trenera Đulena Lopetegija da napusti klub samo nekoliko dana prije početka sezone, istog onog trenera koji ih je prošle sezone spasio od ispadanja. Jasno je da je i sam trener bio nezadovoljan ulaganjima i ambicijama kluba, te je zbog toga digao sidro. Njegov naslijednik Gari O'Nil donosi nešto novo (mnogi su se nadali da će tim preuzeti Grem Poter, ali se to nije dogodilo). On zna da radi sa mladim igračima, a svežu krv tima činiće Bubakar Traore, Žoao Gomeš, Pedro Neto i najveće pojačanje ovog leta Mateuš Kunja.

Teško je očekivati da će se ijedan bolji klub plašiti gostovanja na Molinjuu ove sezone. Vulvsi imaju igrače sa individualnim kvalitetom, ali ne i tim. Finansijska situacija je sve teža a kako će to uticati na igrače i trenera u novoj sezoni, ostaje da vidimo.

Naš prijedlog:

Prema procijenama kladionica Mančester Junajted je apsolutni favorit, što se i očekivalo. Kvota na pobjedu domaćina u MaxBet kladionici je 1.31. Podijela bodova plaća se kvotom 5.10, dok je kvota da će gosti odnijeti sva tri boda sa Old Traforda čak 11.00.

Naš prvi prijedlog je pobjeda domaćina uz kombinaciju golova, 1,2-5. Kvota za tu igru u kladionici MaxBet je 1.65.

Za nešto hrabrije, preporučujemo prelaz 1-1, po kvoti od 2.00 takođe u MaxBet-u. Za one koji preferiraju jače kvote probajte kombinaciju 1-1,3+ sa koeficijentom 2.45 u MaxBet-u.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.