Tiket dana: Poeni igrača

Danas je na programu 8 utakmica drugog kola Svjetskog prvenstva u košarci pa smo za vas spremili analizu nekoliko igrača sa utakmica koje počinju nešto kasnije, posle 14:00 h. Napominjemo da su granice i kvote bile aktuelne u trenutku pisanja tiketa.

Jonas Valančijunas (Litvanija) – Poeni + (granica 17.5) @ 1.83 u MaxBet

Meč između Litvanije i Meksika je na programu danas od 14:30, a naša prva analiza danas se odnosi na stamenog centra i prvu zvijezdu tima Jonasa Valančijunasa. Igrač Nju Orlean Pelikansa je na prošlom meču protiv Egipta na terenu proveo, očekivano, tek nešto više od 18. minuta. Za to vrijeme je postigao 15 poena uz šut 5/9 za 2 poena, 1/2 za 3 poena i 2/4 sa linije za slobodna bacanja. Litvanija je konstantno imala veliku razliku pa je razumiljivo odmarala Valančijunasa, koji je u tom meču ostao ispod svoje granice od 17.5 poena. Danas je granica ista u poen, Meksiko je veoma slab u reketu i mišljenja smo da će Valančijunas uz sličnu minutažu vrlo lako prebaciti ovu granicu. Koeficijent za igru + poena, sa granicom od 16.5, je 1.85 u MaxBet kladionici.

Lauri Markanen (Finska) – Poeni + (granica 27,5) @ 1.78 u MaxBet

Finska je u pripremnom periodu odigrala četiri prijateljske utakmice. Igrali su dva puta protiv Litvanije, uz učinak 1-1. Nadigrali su Estoniju, da bi u poslednjem susretu bili poraženi od Letonije. Ovo im je tek drugi nastup na prvenstvu svjeta. Sigurno da su dva najvažnija igrača u ovoj ekipi NBA zvijezda Lauri Markanen i kapiten Sasu Salin. Markanen dolazi nakon što je odslužio vojni rok i silno motivisan da predvodi svoju reprezentaciju. Nakon poraza u prvom kolu od Australije idu na noge domaćinu Japanu. Očekuje se puna dvorana što je i dodatan motiv za Markenena koji voli zapaljivu atmosferu i koji je u prvom meču postigao 19 poena uz katastrofalan šut za 3 poena – 1/7. Ko izgubi definitivno je završio učešće na turniru, a mišljenja smo da će Markanen povući svoju Finsku do prve pobjede na Mundobasketu. Koeficijent za igru + poena je 1.78, a granica je na 27,5 poena u MaxBetu.

Davis Bertans (Letonija) – Poeni + (granica 15,5) @ 1.95 u MaxBet

Šest pripremnih utakmica protiv jačih protivnika urodilo je plodom. Pokazatelj toga je više nego ubjedljiva pobjeda u prvom kolu FIBA Svjetskog prvenstva gdje je Letonija demolirala reprezentaciju Libana rezultatom 109:70. Dairis Bertans pokazao se kao najveća prijetnja, te je za 15 minuta postigao 20 poena (6/7 za tri). Svoju šansu maksimalno je iskoristio i Rolands Smits ubacivši 17 poena, ali moramo biti svjesni da Liban nije pravo mjerilo bilo čega. Tako je za očekivati da Dejvis Bertans u duelu protiv Francuske i Kanade preuzme mnogo veću odgovornost. U prvom kolu je postigao svega 10 poena ali je igrao samo 18 minuta i imao šut iz igre 3/8. Tim koji se i te kako dobro poznaje, uz sjajne šutere i vjeru u sopstvene mogućnosti ide ne megdan ranjenoj Francuskoj. Ako su tražili bolju šansu od ove, teško da su je mogli dobiti. Letonija protiv Francuske jednostavno nema šta da izgubi. Koeficijent na + poena 1.95, a granica za Bertransa na 15,5 poena u MaxBet kladionici.

Evan Fournier (Francuska) – Poeni + (granica 17,5) @ 1.80 u MaxBet

Francuska se obrukala u prvom kolu i poražena je sa 30 poena razlike od Kanade. U prvom poluvremenu je bilo dosta izjednačeno, ali u drugom poluvremenu Francuska je nestala sa terena, i ubacili su ukupno 25 poena za 20 minuta. Za Francusku opet je bio najbolji Evan Fournier koji je ubacio 21 poen, i bio jedna od rijetkih svjetlih tačaka u Francuskoj, što očekujemo da će biti slučaj i na današnjoj utakmici. Fournier je u tom meču imao kriminalne procente šuta za 3 poena – 3/13, a i uz to ponovo bio najbolji igrač Francuske. Mišljenja smo da će i u meču u kom jednostavno moraju slaviti, dodatno zapeti i preći zadatu granicu. Koeficijent za + poena je 1.80 na Furnijea, a granica je na 17,5 koševa u MaxBet kladionici.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 11.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.