Najava i analiza: Premijer liga, 16. kolo: Vila preti i Arsenalu, Siti sad strahuje i od Lutona, Svrake i Pevci na popravnom ispitu

premijer liga

Samo što je okončano 14. pred nama je 15. kolo engleske Premijer lige. I sada se nekoliko utakmica izdvaja, ali su svakako sve interesantne. Derbi je, bez sumnje, okršaj Aston Vile i Arsenala u Birmingemu, ali i duel Totenhema i Njukasla koji zatvara kolo. Siti nije pobedio na četiri prethodna kola i mora da slavi u londonskom predgrađu Lutonu. Sve kvote iz najave bile su važeće u trenutku pisanja analize.

Kristal Palas – Liverpul – 2,2+ @ 1.75 u Mozzartbet

Liverpul je trenutno najverniji pratilac Arsenala i zadržao je dva boda zaostatka za Tobdžijama. Malo je nesotajalo, samo par sekundi, da Redi ovo kolo sačekaju na vrhu tabele, ali je Arsenal na isteku vremena u Lutonu slavio pobedu i ostao lider. Klopov tim je lako slavio u Šefildu, mnogo lakše nego protiv Fulama pre sedam dana na svom Enfildu. Preokretom protiv Kolibara sačuvali su maksimalan učinak na svom terenu ali sada ponovo gostuju, ovog puta na Selhurst Parku kod Kristal Palasa. Orlovi su u maloj krizi, ne znaju za pobedu već četiri kola, a poraz od Bornmuta u vanrednom kolu je baš uzdrmao tim Roja Hodžsona. Palas je pao na 14. mesto, zona ispadanja je blizu po plasmanu, ali ne, još uvek, i po bodovima. Od prvog tima u ”crvenoj zoni” imaju devet bodova više. Čini se da će Liverpul nastaviti sa pobedama, naš predlog je dvojka uz dva gola gostiju. za 2,2+ kvota je 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Brajton – Barnli – 1,3+ @ 1.98 u Primobet

Galebovi su se oporavili posle male krize, mada je mnogi nisu ni primetili. Nešto lakši raspored tim sa juga Engleske iskoristio je dobro i u poslednjih šest utakmica izgubio je samo jednom, kod Čelsija na Stamford Bridžu. U vanrednom kolu su slavili protiv Brentforda i pored činjenice da su gosti prvi poveli na Ameksu. Ponovo je brajton u gornjem delu tabele, trenutno su osmi, i biće ozbiljan kandidat da i drugu godinu zaredom igra u Evropi. A što se sadašnjeg stanja u Ligi Evrope tiče, nalaze se na deobi prvog mesta u grupi i od duela sa Marsejom zavisi ko će direktno u osminu finala, a ko u baraž. Uglavnom, oba tima idu dalje. Brajton ima svoje muke, a sve su se slile u jednu, opstanak u ligi. Klaretsi su dominantno izborili povratak u elitu ali igranje u Čempionšipu i Premijer ligi nije isto. Samo 7 bodova imaju iz 15 utakmica i jedino je Šefild junajted iza njih. Naš predlog je jedinica uz bar tri gola na meču, a za kombinaciju 1,3+ kvota u kladionici Primobet iznosi 1.98.

Mančester Junajted – Bornmut – GG3+ @ 1.90 u MaxBet

Bornmut od starta sezone nije bio u ovako dobroj formi. U poslednja četiri meča imaju tri pobede i remi, a lako su na Old Trafrod mogli i sa četiri trijumfa u nizu, da nisu primili gol za 2:2 od Aston vile u poslednjim trenucima. Bilo kako bilo, i ovako je odlično za Trešnjice, a u vanrednom kolu slavili su na gostovanju Palasu i upisali drugi trijumf na strani ove sezone. U Mančesteru će biti potpuno rasterećeni i takvi mogu da zaprete i Crvenim đavolima. Junajted je dobio derbi sa Čelsijem i tako četvrti put slavio u poslednjih pet utakmica u prvenstvu. Za Junjated je možda bitniji meč sa Bajernom u Ligi šampiona, pošto im pobeda donosi ostanak na evropskoj sceni, makar i u Ligi Evrope. Bavarcima taj meč neće značiti ništa i tim Ten Haga u tome vidi svoju šansu. U Premijer ligi je Junajted na solidnom 6. mdestu ali sa ćak 9 bodova manje od vodećeg Arsenala. Niko i ne vidi Đavole u bici za titulu, mada je plasman u Ligu šampiona glavni cilj. Protiv Bornmuta očekujemo golove, a biće ih na obe strane. Za GG3+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.90.

Šefild junajted – Brentford – GG @ 1.86 u Meridianbet

Ne bismo da mraćčimo ali na se čini da Šefild nećemo gledati u Premijer ligi naredne sezone. Jednostavno tim iz Jorkšira nije spreman za ovakvo takmičenje i njegov trenutni skor od samo 5 bodova iz 15 utakmica nam sve govori. Naravno ostalo je još mnogo da se igra i Oštrice imaju pravo na nadu, ali bi morali što pre da počnu da pobeđuju i osvajaju bodove u kontinuitetu. Sada su u seriji od tri poraza uz giol razliku 1:10. Protiv Liverpula su u sredu bili solidni ali nisu uspeli da izbegnu poraz. Brentford nije nepobediv, izgubio je tri od prethodne četiri utakmice, ali od Arsenala, Liverpula i Brajtona. U Šefild se vratio trener Kris Vajlder, čovek koji ih je uveo prvi put u Premijer ligu, i na njemu je da pokuša ono što u ovom trenutku izgleda nemoguće. Biće ovo otvoren meč, nikome ne odgovara remi, a naš predlog je igra gol-gol. Za GG u kladionici Meridianbet kvota je 1.86.

Vulverhempton – Notingem Forest – 1 @ 1.90 u SuperBet

Vukovi su pobedili Barnli zahvaljujući samo jednom golu, ali pobedi se u zube ne gleda. Nastavio je Vulverhempton sa dobrim rezultatima na svom Molinjuu koju su započeli pobedom nad Mančester Sitijem. Sada imaju niz od pet mečeva bez poraza pred svojim navijačima, sa tri pobede i dva remija. Još uvek su u donjem delu tabele a plan je da se do ”prazničnog ludila” presele u gornju polovinu. Mali im sada na ruku ide i raspored i u nekoliko dana i drugi put igraju na svom terenu i protiv rivala koga mogu da dobiju. Šurami su u jako lošem momentumu i sve je kulminiralo ubedljivim porazom od Fulama na Krejven Kotidžu. Četiri uzastopna poraza ima Notingem, a u poslednjih 11 kola pobedili su samo Aston Vilu na svom Siti Graundu. Kada je Fulam uspeo da da pet golova Forestu, moći će i Vulvsi bar jedan, a njima je to obično dovoljno za pobedu na domaćem terenu. Naš predlog je jedinica za koju u kladionici SuperBet dobijate koeficijent 1.90.

Aston Vila – Arsenal – GG3+ @ 2.00 u Primobet

Sada svi strahuju od odlaska na Vila park. Kako i ne bi, Aston Vila je odigrala sedam utakmica na svom terenu u prvenstvu i svih sedam dobila, uz gol razliku 24:5. Najnovija žrtva ekipe Unaji Emerija bio je šampion Engleske i Evrope Mančester Siti. Gol Leona Bejlija doneo je ogromna tri boda timu iz Birmingema i sada je Vila na trećem emstu sa 4 boda manje od vodećeg Arsenala. Upravo Tobdžije dolaze u Birmingem u ovom kolu i eto šanse da im se Vila približi na samo bod. Da Arsenal nije postigao gol za pobedu protiv Lutona u 97. minutu preko Deklana Rajsa, sad je moglo doći i do rokade na vrhu. Tu je i Liverpul koji razdvaja ova dva tima na tabeli, pa trenutni položaj i nije nešto najvažnije. Tobdžije su pokazale dosta slabosti u londonskom predgrađu protiv Lutona i ako žele dobar rezultat na Vila parku moraju da budu mnogo bolji, u odbrani posebno. Šeširdžije su im dale tri gola, a Vila daje 3,5 na svom terenu u proseku. Ovo je apsolutni derbi kola, a golovi su prvi izbor. Za GG3+ kvota u kladionici Primobet iznosi 2.00.

Everton – Čelsi – 0-2 @ 2.01 u Mozzartbet

Situacija sa oduzimanjem bodova ozbiljno je zabrinula sve u Evertonu i oni su pokazali reakciju sa dve uzastopne pobede u toku prethodne sedmice. prvo su Karamele slavile na gostovanju u Notingemu, a u vanrednom kolu su pobedile Njukasl sa čak 3:0 na svom Gudisonu. Trijumf je ubedljiv, ali su sva tri gola postignuta od 80. minuta pa na dalje. Još uvek je Evrton u zoni ispadanja, nalaze se na 18. mestu, ali je sve to posledica oduzimanja čak 10 bodova. Ne sumnajmo da će se ekipa Šona Dajša izvući, ali će morati da nastave sa ovakvim partijama i pobedama. I sada im u goste stiže jak rival, Čelsi jeste izgubio na Old Trafordu ali igra mnogo bolje nego na početku sezone. Plavci su perspetivan tim i od njih prave stvari treba očekivati tek naredne sezone. Sada će Poketino pokušati da stigne do plasmana u Evropu, mada su trenutno dosta daleko od toga. Na Gudisonu ne očekujemo goleadu, biće ovo tvrd meč kao što je bio i sa Svraka punih 80. minuta. Naš predlog je igra na mali broj golova a za 0-2 gola kvota je 2.01 u kladionici Mozzartbet.

Fulam – Vest Hem – x2,2+ @ 2.06 u Meridianbet

Čekićari su ostvarili naveći trijumf u sezoni u četvrtak, slavili su na gostovanju kod Totenhema u gradskom derbiju. Posle Vajt Hart Lejna Vest Hem čeka još jedan londonski okršaj, ovog puta na Krejven Kotidžu protiv razgoropađenog Fulama. Kolibari su postigli 11 golova na poslednja tri meča, upisali dve domaće pobede i nesrećan poraz na Enfildu od 4:3. Situacija na tabeli je dosta bolja za Fulam, skočili su na 12. mesto i sada su solidno udaljeni od opasne zone. Vest Hem gura odlično na svim frontovima, u Ligi konferencija su već u nokaut fazi a u duelu sa Frajburgom u četvrtak odlučuju o prvom mestu. Plasirali su se i u četvrtfinale EFL kupa i to tako što su izbacili Arsenal u osmini finala. Čekićari nisu izgubili od Fulama skoro deset godina, pa neće ni sad. Uz duplu šansu na goste dodajemo i makar dva gola ukupno. Za x2,2+ kvota u kladionici Meridianbet iznosi 2.06.

Luton – Mančester Siti – 2/2,2+ @ 1.60 u MaxBet

Od kada je u Siti stigao Pep Gvardiola nije se dogodilo da ovaj tim ne pobedi na četiri vezane utakmice. Sada se i to desilo, ali je, po nama, glavni razlog zahtevan raspored, a ne neka kriza u redovima prvaka Engleske i Evrope. Siti je igrao redom protiv Čelsija, Liverpula, Totenhema i Aston Vile, upisao je tri remiaj i poraz u Birmingemu u vanrednom kolu. Tobdžije su pobegle na šest bodova razlike i više Građani nemaju prava na kiks. Raspored je mnogo lakši u narednom periodu, prvi težak ispit je meč sa Njukaslom polovinom januara, pa je to šnsa da se primaknu Arsenalu, ako ne i da ga preteknu. Luton u turobnom raspoloženju čeka ovaj duel, a sve bi bilo drugačije da je sudija Berot svirao kraj na meču sa Arsenalom kad je trebalo, a ne pola minuta kasnije, što je Deklan Rajs iskoristio i postigao gol za pobedu gostiju. Ni tri postignuta gola nisu bila dovoljna Šeširdžijama da ostanu neporaženi u duelu sa liderom, a novi poraz im se sprema u meču sa Sitijem koji ne sme ni da pomisli da gubitak bodova. Naš predlog je prelaz 2/2 i bar dve lopte u mreži Ltona. Za 2/2,2+ kvota je 1.60 u kladionici MaxBet.

Totenhem – Njukasl – 1 @ 2.15 u SuperBet

Dule gubitnika iz vanrednog kola igra se na Vajt Hart Lejnu. Ovo je mogao da bude derbi kola, obe ekipe imaju velike ambicije i igrale su izvanredno na početku sezone. Prvi je popustio Totenhem koji je na gostovanje Sitiju prošle sedmice otišao sa tri uzastopna poraza. Taj niz su prekinuli na Etihadu, odigrali su sjajno i izborili 3:3, ali su ponovo izgubili u četvrtak, ovog puta od Vest Hema na svom terenu. Vodili su Pevci posle prvih 45 minuta, ali su gosti uz dva srećna gola stigli do preokreta i ostavili velike probleme treneru Postekogluu. Nije se ni Njukasl dobro proveo na gostovanju na Gudisonu. Sve do desetak minuta pre kraja na meču sa Evertonom nije bilo golova, a onda je usledio potop tima sa severa zemlje. Karamale su postigle tri gola i slavile važnu pobedu. Svrake i dalje imaju samo jedan trijumf na strani a na takav način se ne osvaja titula, ali se ne ide ni u Ligu šampiona. Što se tiče elitnog evropskog takmičenja Njukasl u sredu igra meč sezone protiv Milana na Sent Džejms parku, ali im ni poebda ne garantuje plasman u osminu finala ako PSŽ slavi u Dortmundu. Ipak, ako ne izgubi, Njukasl će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope. Zato nam se čini da je Totenhem bliži pobedi u ovom meču i predlažemo jedinicu sa kvotom 2.15 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.