Najava i analiza, Bundesliga 15. kolo: Leverkuzen juri pobedu nakon dva uzastopna remija, Bajern dočekuje Štutgart, Dortmund na teškom gostovanju u Augzburgu!

Pred nama je potencijalno veoma uzbudljivo 15. kolo Bundeslige, a prva utakmica koja se igra u petak biće duel između Borusije iz Menhengladbaha i Verdera iz Bremena. Borusija iz Dortmunda će u goste kod Augzburga koji je kod kuće zaista sjajan ove sezone, dok će Leverkuzen nakon dva uzastopna remija juriti pobjedu protiv Ajntrahta koji je u prošlom kolu deklasirao Bajern. Tim iz Minhena će u poslednjoj utakmici ovog kola ugostiti Štutgart koji na poslednjih 6 mečeva ne zna za poraz. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja prijedloga.

Borusija Menhengladbah – Verder – GG3+ @ 1.67 u MozzartBet

Tim iz Menhengladbaha je nakon nešto lošijeg starta sezone uspio da konsoliduje svoje redove i pozicionira se u središnji dio tabele. Nakon 14 odigranih kola osvojili su 16 bodova i trenutno se nalaze na 10. mjestu na tabeli. Nakon pobjede nad Hofenhajmom od 2:1 u pretposlednjem kolu, u poslednjem su poraženi od ekipe Union Berlina rezultatom 3:1. Verder je nešto slabije pozicioniran na tabeli, a osvojili su i 2 boda manje od svog današnjeg protivnika. Tim iz Bremena je u poslednjem kolu prekinuo seriju loših rezultata pobjedom nad ekipom Augzburga na domaćem terenu, rezultatom 2:0. Ni jedan a ni drugi tim ne mogu da se pohvale dobrom odbranom, a na njihova poslednja 3 duela u prosijeku je padalo po 4 gola. Mišljenja smo da će i ovog puta biti viđen jedan efikasan meč, nakom će obje ekipe postići makar po gol. Kvota na igru GG je 1.67 u MozzartBet kladionici.

Augzburg – Borusija Dortmund – GG3+ @ 1.61 u MeridianBet

Augzburg već godinama važi za stabilnog učesnika Bundeslige, a ove sezone to još jednom i potvrđuju. Nakon 14 odigranih mečeva u novoj sezoni nalaze se na 9. mjestu na tabeli sa 17 osvojenih bodova. Seriju odličnih rezultata i utakmica bez poraza, prekinuli su u poslednjem kolu kada su poraženi na gostujućem terenu od ekipe Verdera rezultatom 2:0. Tim iz Dortmunda je nakon dobrog starta sezone upao u seriju loših rezultata i već sada zaostaju za vodećim Leverkuzenom ogromnih 11 bodova. U poslednjih 5 mečeva u Bundesligi su upisali samo jedan trijumf, a u poslednjem kolu su upisali poraz i to na domaćem terenu od ekipe Lajpciga rezultatom 2:3. Dosta bolje im ide u Ligi šampiona gdje su osvojili prvo mjesto u grupi i tako obezbijedili plasman u osminu finala. Ova dva tima tradicionalno igraju veoma efikasne mečeve, a Augzburg na domaćem terenu rijetko kada sačuva svoju mrežu. Na pNaš prijedlog za ovaj meč je igra GG3+ po kvoti 1.61 u MeridianBet kladionici.

Majnc – Hajdenhajm – GG @ 1.67 u MaxBet

Majnc je zasigurno jedan od glavnih favorita za relegaciju i selidbu u niži rang. U poslednje vrijeme su počeli da pružaju nešto kvalitetne partije, pa su ih bodovi iz tih utakmica pomjerili sa samog dna tabele. Sa 9 osvojenih bodova su na pretposlednjem 17. mjestu samo zahvaljujući boljoj gol razlici od poslednjeplasiranog Darmštadta. Hajdenhajm je još jedan od kandidata u borbi za opstanak, a njihove hrabre partije u debitantskoj sezoni su ih za sada pozicionirale na 13. mjesto na tabeli. Kvalitet su potvrdili i u poslednjem kolu kada su bili bolji od Darmštadta rezultatom 3:2. Majnc ne može da se pohvali najboljim napadom pošto su do sada postigli samo 12 golova, dok je Hajdenhajm sa druge strane primio čak 30 pogodaka. Jasno je da će Majnc upravo protiv ovakvih protivnika morati osvajati bodove ukoliko žele opstanak, pa efikasan meč ne bi trebao da izostane. Predlog za ovaj meč je igra GG po kvoti 1.67 u MaxBet kladionici.

Darmštadt – Volfsburg – X2&2+ @ 1.59 u SuperBet

U velikoj seriji negativnih rezultata se nalazi Darmštadt i već odavno ne znaju za pobjedu. Trenutno su u nizu od 2 uzastopna poraza i sa samo 9 osvojenih bodova i gol razlikom -20 zauzimaju poslednje mjesto na tabeli. U poslednjem kolu je od njih bio bolji Hajdenhajm rezultatom 3:2. Volfsburg je takođe u poslednje vrijeme u seriji loših rezultata, pošto su i oni na poslednja dva meča poraženi. U prethodnom kolu je od njih bio bolji Frajburg rezultatom 0:1. Utisak je da je Volfsburg kvalitetnija ekipa i da će upravo u ovom meču oba tima tražiti izlazak iz krize. Mišljenja smo da je trijumfu bliži gost ali i da neće biti poraženi na ovom meču, pa vam prema tome predlažemo igru X2&2+ po kvoti 1.59 u SuperBet kladionici.

Bohum – Union Berlin – X2 @ 1.50 u MozzartBet

Bohum i Union Berlin će u direktnom okršaju dva tima koja se bore za bijeg iz donjeg dijela tabele, pokušati da ostvare trijumf. Union Berlin je izgleda dolaskom Igora Tudora na klupu prebrodio krizu i počeo da igra fudbal, a samim tim i da osvaja bodove. Avantura zvana Liga šampiona je završena i u poslednjem kolu je viđena odlična predstava protiv Real Madrida, iako su u tom meču poraženi. U poslednjem kolu su upisali pobjedu, prvu još od avgusta mjeseca i sigurno je da će sada sve snage usmjeriti na domaće prvenstvo. Bohum je u poslednje vrijeme zaista u dobroj formi, a serija dobrih rezultata je prekinuta na gostovanju u Hofenhajmu u prethodnom kolu, gdje su poraženi rezultatom 3:1. Mišljenja smo da gosti iz Berlina imaju kvalitet i da neće biti poraženi u ovom meču, te vam predlažemo igru X2 po kvoti 1.50 u MozzartBet kladionici.

Lajpcig – Hofenhajm – 1X&GG @ 1.71 u MozzartBet

Mini derbi će odigrati Lajpcig i Hofenhajm, a razlika između ova 2 tima na tabeli je svega 6 bodova. Lajpcig je nakon nešto lošijih rezultata i male krize uspio da se vrati u prepoznatljivu formu, a to potvrđuje i pobjeda nad Borusijom iz Dortmunda iz prethodnog kola (2:3). Okončali su i Ligu šampiona ove nedelje, pa je za očekivati da igrači sada sav fokus prebace na šampionat. Hofenhajm je u ovu sezonu ušao sa ciljem da se plasira u Evropu i za sada im ide sasvim solidno. Sa 23 osvojena boda nalaze se na 6. mjestu na tabeli, a ovaj meč će biti odlična prilika da se ‘izmjere’ sa jednom ekipom koja igra Ligu šampiona. Hofenhajm igra zaista odlično u gostima ove sezone i na svih 7 utakmica u gostima su postigli makar jedan gol. Mišljenja smo da Lajpcig neće dozvoliti protivniku da odnese sva 3 boda sa njihovog stadiona ali smo i mišljenja da će obje ekipe postići makar po jedan gol. Prema tome predlažemo igru 1X&GG po kvoti 1.71 u MozzartBet kladionici.

Frajburg – Keln – 1 @ 1.85 u MeridianBet

Završio je Frajburg učešće u Ligi Evrope kao drugoplasirani tim iza Vest Hema, od kog su u četvrtak poraženi na gostovanju u Engleskoj (2:0). Za sada im ide veoma dobro i u Bundesligi, a nakon 14 odigranih kola osvojili su dvadeset i jedan bod, pa su trenutno na 8. mjestu na tabeli. Na poslednja dva meča su oba puta gostovali i oba puta su uspijeli da upišu trijumf identičnim rezultatom – 0:1. Keln je zahvaljujući dobrim partijama u poslednje vrijeme uspio da pobjegne od opasne sezone, ali sa 10 osvojenih bodova ‘bježe’ samo bod poslednjeplasiranih ekipama. Frajburg je svakako kvalitetnija ekipa i za očekivati je da nakon 2 uzastopna remija na domaćem terenu ostvare i trijumf. Kvota na pobjedu domaćina je 1.85 u MeridianBet kladionici.

Bajer Leverkuzen – Frankfurt – 1&0-4 @ 1.83 u MaxBet

Tim Ćabija Alonsa je upisao 2 uzastopna remija u prvenstvu i sigurno je da će u ovom meču silno željeti da upišu 3 boda. U četvrtak su u okviru grupne faze Lige Evrope ubjedljivo savladali Molde rezultatom 5:1 u meču bez ikakvog rezultatskog značaja. To pokazuje da u svaki meč ulaze maksimalno fokusirani i da kod njih nema opuštanja. Imaju najbolju odbranu u ligi sa samo 12 primljenih golova, pa nije ni čudo što su lideri na tabeli sa 36 osvojenih bodova. Ajntraht Frankfurt je prethodnom kolu doslovno ponizio šampiona Njemačke Bajern i kući ih ispratio sa petardom u mreži (5:1). Trenutno su sa dvadeset jednim osvojenim bodom na 7. mjestu na tabeli, a mišljenja smo da tako dobru partiju ne mogu ponoviti i protiv Leverkuzena. Mišljenja smo da će domaći tim slaviti, pa vam prema tome predlažemo igru 1&0-4 po kvoti 1.83 u MaxBet kladionici.

Bajern Minhen – Štutgart – 1&3+ @ 1.74 u SuperBet

Posle debakla u Frankfurtu prethodni vikend i primljenih čak 5 golova, Tuhelov tim će sigurno željeti da se iskupi pred domaćim navijačima. Na domaćem terenu su u nizu od 4 uzastopna trijumfa, a dodatni motiv Bajernu će biti činjenica da u poslednje dvije sezone nisu slavili protiv Štutgarta na domaćem terenu, pošto je oba puta bilo 2:2. Uspio je Bajern da slavi na gostovanju u Mančesteru protekle nedelje i tako su stavili tačku na uspiješan ciklus grupne faze Lige šampiona. Štutgart je i dalje u samom vrhu tabele i nakon male krize ponovo su u seriji nevjerovatnih rezultata. Na poslednjih 5 mečeva su upisali čak 4 trijumfa i 1 remi. U poslednjem kolu su odigrali odličan meč protiv lidera na tabeli i tako uspijeli da osvoje bod (1:1). Obje ekipe igraju veoma efikasne mečeve i imaju ogroman napadački potencijal, a na njihovih 5 poslednjih međusobnih duela je došla igra 3+. Mišljenja smo da će domaći tim slaviti na ovom meču pa vam predlažemo igru 1&3+ po kvoti 1.74 u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.