Tiket dana Evroliga (četvrtak, 28.12.2023)

Nekad nam i šest dana deluje kao predug period između dva kola Evrolige. Ove sedmice igra se samo jedno kolo, poslednje prvog dela sezone. Kvote i granice bile su važeće u vreme sastavljanja tiketa.

Anadolu Efes – Fenerbahče – OTDG + (granica 87,5) @ 2.00 u MaxBet

Sve pred ovu utakmicu ide na vodenicu Fenerbahčea. Oni u istanbulski derbi ulaze gotovo kompletni i posle pet uzastopnih pobeda od dolaska Šarunasa Jasikevičijusa na klupu. Tri puta su pobedili u Evroligi i dva puta u turskom prvenstvu od kada je Litvanac zanemio Dimitrisa Itudisa. Grku je presudio baš poraz od Efesa u šampiobatu Turske, kada su Pivari slavili sa poenom razlike i ako su bili u desetkovanom sastavu. Sada je situacija, što se povreda tiče, u ekipi Anadolu Efesa mnogo bolja, a stigla su i dva odlična pojačanja koja su se vrlo brzo ukolpila. Prvo je pristigao Majk Daum a onda i Danijel Oturu. Oporavili su se Žižić, Bobua i Brajant, a čekaju se još Klajburn, Plajs i Vilis. Novi poraz bi doneo velike probleme dvostrukom uzastopnom prvaku Evrope, dok je Fener dosta rasterećeniji nakon tri vezana uspeha. Oba tima imaju veliki napadački potencijal pa je naš predlog oba tima daju više poena od granice, a ona je na 78,5 koševa. Za OTDG+ kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Panatinaikos – Crvena zvezda – UP+ (granica 160,5) @ 1.70 u MaxBet

Stvari su polako počele da dolaze na svoje mesto kada je ekipa Panatinaikosa u pitanju. Ovaj tim je letos pravljen za fajnal-for ali rezultati na početku sezone nisu bili po očekivanjima. Ipak, u prethodna tri kola Zeleni iz Atine su upisali isto toliko poebda, a sve tri utakmice igrali su na strani. Sigurno je da će ih navijači lepo dočekati posle trijumfa kod Asvela, Monaka i Olimpije u Milanu, u meču sa Crvenom zvezdom. I crveno-beli utakmicu u Grčkoj čekaju sa povećanom dozom samopouzdanja, pre sedam dana su ostavrili prvi trijumf ”u gostima” u Evroligi, mada su Makabi pobedili u hali ”Aleksanadr Nikolić” u Beogradu. Taj trijumf je bio preko potreban Sferopulosovoj četi, a novi trijumf bi Zvezdu priključio timovima iz sredine tabele. Pao ima problem sa Matijasom Lesorom, bivši košarkaš Zvezde i Partizana se povedeio u Milanu i njegov nastup je i dalje pod znakom pitanja. Zelene predvodi sjajni Kendrik Nan, ali su na mestu organizatora igre i iskusni Slukas, kao i vrlo kvalitetni Vildoza i Grigonis. Beograđani su se rastali sa Nejpirom ali je Teodosić odigrao fantastičan meč protiv Izraelaca. U Zvezdu se vratio supertalentovani Topić ali ne verujemo da ćemo ga videti u igri u Atni. Nadajte se efikasnom meču i naš predlog je igra na veći broj koševa od ponuđene granice. Ona je na 160,5 a za (+) se dobija kvota 1.70 u kladionici MaxBet.

Bajern – Valensija – D – (granica 80,5) @ 1.95 u MaxBet

Bavarci su postali prava domaćinska ekipa i ove sezone su u Evrolifgi samo dva puta poraženi u svom Audi domu. Gubili su od Fenerbahčea još u 5. kolu i prošle sedmice od Monaka a pobedili pet puta. Ipak na tabeli su i dalje van pelj-ofa, pa čak i plej-ina. Dolazak Pabla Lasa u Minhen nije za jednu sezonu i projekat Bajerna u košarci tek treba da da rezultate. Podsetimo se da je Trinkijeri umalo Bavarce odveo na fajnal-for pre dve godine pa ne verujemo da će u Bajernu imati previše strpljenja i za slavnog Španca. Valensija igra iznad svih očekivanja, u 16 kola zabeležili su 9 pobeda a setimo se da su u Evroligi samo zbog odustajanja Gran Kanarije, pobednika Evrokupa iz prošle sezone. Španci igraju tvrdu košarku, ne mnogo lepu za oko, ali su u problemu bez Odželeja, najboljeg igrača tima i letošnjeg pojačanja. Odbrana će morati da bude perfektna u Minhenu ali će i Kris Džons morati da ima svoje veče. U međuvremenu je Valensija angažovala bivšeg NBA igrača Džastina Andersona iz Breogana i videćemo koliko on može da doprinese timu. Bajern je izgubio Gilespija koji je otišao u Zvezdu ali se u tim, posle teške povrede, vratio Vladimir Lučić. Naš tip je domaćin daje manje od 80,5 poena, a za D – kvota je 1.95 u kladionici MaxBet.

Olimpija Milano – Baskonija – OTDG + (granica 76,5) @ 2.05 u MaxBet

Opet jedna mučna sezona za ”mankene” iz Milana, bar što se prvog dela tiče. Povrede su još jednom desetkovale tim Etorea mesine, i mada ih sada ima manje u kvantitativnom smislu, teško je nadomestiti izostanak Nikole Mirotića i Maodo Loa, dvojice najvećih letošnjih pojačanja. Posle operacije lakta vratio se Bili Beron ali na njegova prepoznatljiva izdanja mora se još malo pričekati. Zato je iz Zvezde vraćen Šabaz Nejpir i oči navijača su sada najviše usmerena ka njemu, bar do povratka Mirotića. Srećom po Olimpiju u odličnoj formi je Šejvon Šilds, ali kada on ima slabiji dan, kao protiv Panatinaikosa, prosto nekma igrača koji ga može odmeniti. U duelu sa Baskonijom tim iz grada mode ima imperativ pobede ali Baskijce takve stvari uglavnom ne zanimaju. Baskonija je prošle sedmice slavila na gostovanju u Istanbulu i sigurno neće izaći sa belom zastavom u Milanu. Baskonija je na 9-7 dok je Milano tek na 6-10 i za njih je utakmica mnogo važnija. Napad je bolji deo tima i kod jednih i kod drugih, pa očekujemo efikasan meč obostrano. Naš predlog je oba tima daju više od granice a ona je na 76,5 poena. Koeficijent za (+) je 2.05 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 13.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.