Tiket dana Evroliga (četvrtak, 18.01.2024)

Ove sedmice imamo samo jedno kolo u Evroligi ali će ono biti izuzetno zanimljivo. Igrači su se malo odmorili i čekaju nas velika uzbuđenja. Predložene kvote i granice važile su u momentu pisanja teksta.

Anadolu Efes – Barselona – UP+ (granica 166,5) @ 1.87 u MaxBet

Pivari su niz od sedam uzastopnih poraza u Evroligi prekinuli u prošlom kolu ubedljivom pobedom nad Virtusom. Ta utakmica pokazala je koliko je nerealno stanje na tabeli na kojoj je Efes tek na 15. mestu sa samo 8 pobeda i 13 poraza. Nije još ništa izgubljeno, tim iz Istanbula je platio visoku cenu brojnih povreda svojih košarkaša, a ni protiv Barselone neće biti kompletni. I dalje je van stroja Vil Klajburn, Holac i Jilmaz, ali je situacija nemerljivo bolja nego pre nekih mesec, dva. Barsi je prekretnica bila pobeda nad Realom, da su izgubili od Madriđana verovatno bi i trener Grimau bio smenjen, a sada, posle šest uzastopnih pobeda, od čega 4 u Evroligi, njegov status je čvrst. Katalonci su se vratili na drugo mesto, pomogao im je i Efes pobedom nad Virtusom, i sigurno je da će nastojati da zadrže tu poziciju do kraja regularnog dela. U prvom delu sezone Barsa je lako pobedila Efes ali u Istanbulu to neće biti jednostavno. Domaćin igra mečeve na ogroman broj koševa, Bolonjezima su dali 99, a i Barsa je Žalgirisu ubacila više od 90. Naš predlog je igra na veći broj poena, granica je na 166,5 a kvota za (+) iznosi 1.87 u kladionici MaxBet.

Alba – Bajern – 2 @ 1.65 u MaxBet

Berlinci su najbolji meč u ovogodišnjoj Evroligi odigrali u Vilerbanu i pobedile direktnog konkurenta za poslednej mesto sa ubedljivih 25 poena razlike. Pobedili su pre Asvela Olimpiju, Barselonu i Žalgiris, ali sve tri su ostvarili na svom terenu, ovo je bila prva na strani. Plej.of, pa i plej-in je daleko za Alnbatrose, ali niko od njih nakon letnjeg egzodusa nije ni očekivao neki dobar plasman. U svenemačkom okršaju protiv Bajerna neće biti kompletni, Izrael Gonzales ne može da računa na Olindea i Samara, ali su i bez njih pobedili u Francuskoj. Tada su čak petorica igrača imala dvocifren učinak, pa je trijumf bio najviše pobeda kolektiva. Bajern veruje da može u doigravanje mada imaju samo 8 pobeda u 21 utakmici. Prošle sedmice izgubili su dva puta, od Reala u Minhenu i Fenerbahčea u Istanbulu. Taj meč u Turskoj bio je mnogo bolji za Bavarce i poraženi su tek posle dodatnih 5 minuta igre. Mala je to uteha jer su vezali četiri uzastopna evropska neuspeha. Prvi meč između ova dva rivala dobio je Bajern u Audi domu a taj meč odigran je još u prvom kolu. Alba će biti motivisana da veže drugu pobedu, prvi put od starta sezne, ali Pablo Laso zna kako se dobijaju ovi mečevi. Naš predlog je dvojka sa kvotom 1.65 u kladionici MaxBet.

Olimpijakos – Makabi – 1,UP+ @ 2.70 u MaxBet

Izraelci su na neverovatan meč izgubili od Partizana i pored vođstva od 24 poena razlike. Još jednom se pokazalo da Makabi nije iti tim kući i na strani, a ove sezone igraju bez pomoći navijača jer su prinuđeni da rivale dočekuju u beogradskoj hali ”Aleksandar Nikolić”. S obzirom na sve što ih je snašlo, učinak od 12 pobeda i 9 poraza i nije tako loš, a da nisu u poslednjih mesec dana izgubili od oba svoja sadašnja ”gradska” rivala, bili bi u samom vrhu. Ne verujemo da će se vratiti u Tel Aviv ove sezone, pa će onaj duel sa Partizanom u prvom kolu ostati jedini koji su navijači Ponosa Izraela mogli da vide svoje ljubimce. Opet idu na gostovanje, ovog puta u Pirej gde ih čeka Olimpijakos nakon dva vezana poraza u Španiji u prošlohj sedmici. Ni Barcokasov tim nema dobar skor na strani, izgubili su već 6 puta i to je mnogo slabije nego prošle sezone kada su pobeđivali redom. Najnoviji problem za Pirejce je povreda centra Mustafe Fala, pa je sreća da je proigrao Filip Petrušev koji je protiv baskonije ubacio 14 poena. On i Milutinov će biti uzdanice pod obručima i suprotstaviti se Džošu Nibu i Romanu Sorkinu, ali i Kubancu Riveru. Naš predlog je jedinica uz veći broj koševa ukupno od ponuđene granice. Ona je na 162,5 a za 1,UP+ kvota je 2.70 u kladionici MaxBet.

Virtus – Asvel – 1,UP – (granica 164,5) @ 2.40 u MaxBet

Čini nam se da Virtus malo pada u formi ali je i to očekivano posle sjajnih partija tokom prvog dela sezone. Prošle sedmice su izgubili na dva gostovanja, od Makabija u Beogradu i Efesa u Istanbulu a sve je zabrinuo broj primljenih koševa. Makabi im je ubacio 95 a Pivari čak 99 poena. Odbrana je bila ključ uspeha Bankijevog tima do sada i ako ona popusti desi se ovo što je bilo prethodne sedmice. Dobrić i Kejkok su od ranije povređeni a trenutno je i Šengelija pod znakom pitanja za meč sa Asvelom. Možda Luka Banki poštedi napora svog najboljeg igrača protiv Asvela jer Gruzijac ima problema sa leđima. Francuzi su igrali sjajno protiv Zvezde, dali su 100 koševa, ali su samo dva dana kasnije bili očajni u meču sa mnogo slabijom Albom. U toj utakmici su postigli svega 63 poena. Pobeda Virtusa u ovom meču ne bi smela da izostane, i pored činjenice da Asvel igra bez opterećenja. Ne očekujemo spektakularnu košarku pa uz jedinicu dodajemo i manji broj koševa od granice. Za kombinaciju 1,UP- kvota je 2.40 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 19.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.