Najava i analiza: Premijer liga, 23. kolo: Trenutak istine za Liverpul, Arsenal za ostanak u trci, Siti čeka kiks lidera

premijer liga

Pred nama je veoma zanimljivo kolo u engleskoj Premijer ligi a centralni meč svakako je okršaj Arsenala i Liverpula na Emirejtsu. Kolo otvara duel Evertona i Totenhema na Gudisonu dok ga zatvara gostovanje aktuelnog šampiona Mančester Sitija kod Brentforda u ponedeljak. Kvote iz najave bile su aktuelne u momentu pisanja analize.

Everton – Totenhem – x @ 3.60 u SuperBet

Gosti su i dalje bez dvojice važnih igrača koji su sa svojim reprezentacijama na afričkom odnosno azijskom kontinentalnom prvenstvu, ali i bez Bisume i Sona savladali su Brentford u vanrednom kolu. Trjumf je bio važan za ostanak u vrhu tabele i bici za plasman u Ligu šampiona, što će ove sezone biti krajnji domet za tim Totenhema. Za sada su Pevci na tom željenom četvrtom mestu ali su im za petama i Aston Vila i Vest Hem i Mančester Junajted. Gostovanje na Gudisonu dolazi u nezgodnom momentu. Everton je posle remija sa Fulamom ponovo pao u zonu ispadanja, ali podsećamo da je razlog za to kazna Saveza od 10 bodova. Bez te kazne Karamele bi bile u sredini tabele. Ne igra Everton loše, naprotiv. Kod Šona Dajša se zna, čvrsta odbrana a u napadu šta se uradi. Tako je Everton na četiri od poslednjih pet utakmica bez primljenog gola, ali su tri meča igrali u FA kupu, iz koga su na kraju ispali od Lutona. Sećamo se dosta srene pobede Totenhema u prvom delu sezone kada je Everton pogodio prečku u nadoknadi za 2:2. Svašta može da se dogodi u ovom duelu ali je remi nekako najrealniji ishod. Za x je kvota 3.60 u kladionici SuperBet.

Brajton – Kristal Palas – 1 @ 1.73 u Primobet

Vanredno kolo nije se posrećilo ekipi Brajtona. Nadali su se trijumfu protiv Lutona u londonskom predgrađu, a vratili su se sa 4 lopte u mreži. Bio je to najteži poraz Brajtona u sezoni, uz onaj od Aston Vile sa 6:1 u septembru. Kladioce je taj poraz Galebova sigurno iznenadio ali Luton igra sve bolje kako prvenstvo odmiče. Priliku da se iskupe za katastrofu na Kenilvort Roudu fudbaleri Brajtona imaju na svom Ameksu protiv Kristal Palasa. Orlovi su nekako stigli do pobede nad Šefild Junajtedom i to rezultatom 3:2, što takođe nije ishod kakav se očekivao. Kada Palas igra svoje mečeve uglavnom dolazi igra 0-2 gola a protiv Jorkširaca ih je bilo čak pet. Galebovi i dalje veruju u novi plasman u evropske kupove dok Palas i dalje ima strepnju od ispadanja. Kada su se ova dva tima sastala na Selhurst parku krajem decembra rezultat je bio 1:1, što je bilo nekako i očekivano. Brajton je pod moranjem i očekujemo da slavi trijumf pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija kvota 1.73.

Barnli – Fulam – 0-2 @ 1.85 u Mozzarbet

Za Klaretse se polako gase nade u povoljan ishod njihove misije nazvane opstanak u eliti. Barnli je bez pobede na pet poslednjih utakmica, a četiri su odigrali u prvenstvu. Za to vreme osvojili su samo jedan bod, dok je poslednji trijumf bio upravo onaj protiv Fulama na strani, na kraju prošle godine. Samo je Šefild Junajted ispod Barnlija na tabeli ali je veći problem to što Luton igra sve bolje i počeo je da odmiče bodovno. Iz lige ispadaju tri tima, i nekako ne vidimo koja bi dva Barnli mogao da pretekne do kraja. U meču sa Fulamom imaju imperativ pobede. Gosti su odigrali samo dva meča u Premijer ligi u januaru, pošto su igrali i EFL i FA kup, a na te dve prvenstvene utakmice nisu dali ni gol. Od Čelsija su izgubili minimalnim rezultatom dok su u vanrednom kolu igrali bez golova sa Evertonom. Kolibari nisu ugroženi i još uvek mogu da igraju relativno rasterećeno. Za domaćina je ovo jedna od poslednjih prilika i sigurno će igrati u grču. Zato je predlog igra na mali broj golova, za 0-2 kvota je 1.85 u kladionici Mozzartbet.

Njukasl – Luton – 1,3+ @ 1.94 u Meridianbet

Šeširdžije su u odličnoj formi i ako tako nastave gledaćemo ih i naredne sezone u eliti. Uspeli su, za sada, da se izvuku iz zone ispadanja, ali je krajnji cilj još daleko. Svoj najbolji meč u sezoni odigrali su u utorak kada su u vanrednom kolu pobedili Brajton 4:0 na svom Kenilvort Roudu. Pored dobrih rezultata u prvenstvu gde imaju 10 bodova u poslednjih pet kola, Luton je prošao u osminu finala FA kupu pošto su u januaru izbacili Bolton i Everton. Njukasl su već pobedili na svom terenu ali će im na Sent Džejms parku biti mnogo teže. Svrake su najavile bolju formu sigurnom pobedom u Birmingemu nad Aston Vilom, ekipom koja na Vila parku nije poražena skoro celu godinu. Njukasl će pokuašti da nadokandi sve što je propustio za vreme kriznog perioda i sada mora da pobeđuje u kontinuitetu. Edi Hau će znati da nađe ključ za Luton, a uz jedinicu verujemo i u dosta golova. Za kombinaciju 1,3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.94.

Šefild Junajted – Aston Vila – GG3+ @ 2.00 u MaxBet

Oštrice pokazuju znake života, u dva poslednja kola dali su po dva gola, ali šta vredi kada su osvojili samo jedan bod i ostali na začelju tabele. Šefild je poslednji put pobedio još početkom decenbra protiv Brentforda i vremena je sve manje da se spasi najgoreg. U 22 utakmice Jorkširci su osvojili samo 10 bodova a jedine dve pobede zabeležili su pred svojim navijačima. Pokušaće do treće da dođu u meču sa Aston Vilom koja dolazi utučena nakon poraza od Njukasla u vanrednom kolu. Taj neuspeh bio je prvi na Vila parku u ovoj, ali i u dobrom delu prethodne sezone. Vila je izgubila korak u trci za titulu, ako je to uopšte bilo nešto što je realno, ali i dalje može u Ligu šampiona, što bi takođe bio ogroman uspeh. U poslednjih pet kola Vila je pobedila samo Barnli, što bi moglo da bude nagoveštaj neke krize, pa je i iz tog razloga duel na Bramal Lejnu jako važan. Domaćin ima svoje a gost svoje motive, čiji će presuditi ostaje da vidimo. Naš predlog je igra GG3+ sa koeficijentom 2.00 u kladionici MaxBet.

Bornmut – Notingem Forest – 3+ @ 1.65 u SuperBet

Trešnjice polako ostavljaju probleme oko opstanka iza sebe. Bornmut igra odlično u poslednja dva meseca i jedina je mrlja onaj poraz od Liverpula na svom Vitalitiju. U vanrednom kolu su gostovali Vest Hemu i osvojili važan bod zahvaljujući ponovo sjajnom Solankeu. Teško će Bornmut zadržati ovog neverovatnog fudbalera na leto a onda se otvaraju novi problemi za ovu ekipu. Bornmut ima 26 bodova i jednu zaostalu utakmicu i nova pobeda bi ih ukotvila u sredini tabele. Notingem Forest je poražen u dva prethodna kola, prvo od Brentforda na strani a onda i Arsenala na svom Siti Graundu. Ponovo su Šumari u opasnoj zoni, od prvog tima ispod crte imaju samo dva boda više i mogli bi koliko posle ovog kola da užu u zonu ispadanja. Jedan trener je već promenjen i sada Nuno Espirito Santo mora da pokaže sve ono što je svojevremeno pokazivao sa Vulverhemptonom. Ova dva tima odigrala su spektakularan duel u Notingemu, to je bio debi Portugalca na klupi Šumara, a slavio je Bornmut zahvaljujući het-triku Dominika Solankea. Golovi su opet prva opcija, a trebalo bi da ih bude makar tri. za 3+ kvota u kladionici SuperBet iznosi 1.65.

Čelsi – Vulverhempton – 1x,0-3 @ 1.80 u Meridianbet

Veliko je pitanje da li su Vukovi mogli da se oporave od četvrtka i onog poraza od Mančester Junajteda u 97. mintu pošto su prethodno u 95. izjednačili na 3:3. Srećom po Vulvse da se nalaze u zlatnoj sredini i da će, najverovatnije, imati miran finiš sezone. S druge strane Čelsi se muči da izbori plasman u Evropu u kojoj nisu ni igrali ove sezone. Samo su jednu poziciju ispred Vulverhemptona ali imaju dva boda više. Protiv Liverpula nisu uspeli da iznenade i pored činjenice da su pre toga imali tri solidna nastupa, dva u kupovima i jedan u ligi. Za sada Plavci najviše šansi da urade nešto ove sezone imaju u EFL kupu gde su stigli do finala nakon ubedljivog trijumfa nad Midlzborom u revanšu. Meč za prvi trofej igra se krajem meseca a protivnik će im ponovo biti Redsi sa Enfilda. Vulvsi su slavili protiv Čelsija na svom Molinjuu i smatramo da bi mogli da dođu do boda i na Stamford Bridžu. Zato uz jedinicu dodajemo i nerešen rezultat a golova ne bi trebalo da bude mnogo. za 1x,0-3 kvota je 1.80 u kladionici Meridianbet.

Mančester Junajted – Vest Hem – GG3+ @ 2.00 u Mozzartbet

Posle neuspeha u Ligi šampiona brojali su se dani do odlaska Erika ten Haga sa klupe Junjateda. Na neki način Holanđanin je uspeo da ostane u sedlu i sada nam deluje mnogo stabilnije, posleno nakon pobede u Vulverhemptonu u vanrednom kolu. Teško je opisati taj meč u kome je jUnajted imao 3:1 pred sam kraj, a onda do pobede od 4:3 stigao golom u 97. minutu. Uglavno, osvojena su tri važna boda u pokušaju da se uhvati priključak sa timovima koji jure plasman u Ligu šampiona. S obzirom da su Liverpul i Siti skoro sigurni, za preostala dva mesta u igri su Arsenal, Totenhem, Vila, Njukasl, ali i Vest Hem i Mančester Junajted. Zato je duel sa Čekićarima veoma važan, gosti su osali bez pobede protiv Bornmuta na svom terenu u vanrednom kolu i pokušaće taj gubitak da nadoknade na Old Trafordu na kome nisu slavili u prvenstvu još od 2007. godine. Vest Hem je pobedio Junajted na svom stadionu pa će pokušati to dostignuće sa kraja prošle godine da ponovi i na ”Teatru snova”. Naš predlog su golovi kojih bi moglo da bude dosta, i to na obe strane. Za GG3+ kvota je 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Arsenal – Liverpul – GG @ 1.55 u Primobet

Apsolutni derbi kola igra se na Emirejtsu a za oba tima ima ogroman značaj. Liverpul je na prvom mestu ali Arsenal najbolje zna kako je to kada ti za vrat duvaju Gvardiola i njegov Siti. Arteta taj pritisak nije uspeo da izdrži prošle sezone a Klop će morati da pokuša, ako đeli da u svojoj oproštajnoj sezoni na Enfild donese još jedan trofej engleskog šampiona. Pobedom nad Liverpulom Arsenal bi se vratio u bitku za titulu. Tobdžije su bile prve pred praznike ali su ih dva neplanirana poraza koštla pada na treće mesto. imaju pet bodova manje od Liverpula i pobedom bi stigli na prihvatljiva dva zaostatka. Takvom ishodu radovali bi se i u Sitiju jer bi onda mogli lako i na prvo mesto ako pobede Brentford. Pre samo mesec dana ova dva tima su se sastala takođe na Emirejtsu ali u okviru FA kupa. Slavili su gosti sa 2:0 i tako ostali u igri za sva četiri trofeja ove sezone. U EFL kupu su u finalu, čeka ih duel sa Čelsijem krajem februara, u Ligi Evrope su već u osminifinala a u FA kupu takođe u osmini posle eliminacije Noriča. Prvenstveni okršaj na Enfildu krajem godine završen je remijem, ali su akteri ostali dužni navijačima. Klop se nada da će Salah biti spreman, njegov Egipat je završio nastup na Afričkom kupu nacija, pa treba očekivati golove na ovom meču, barem po jedan na obe strane. Za GG kvota u kladionici Primobet iznosi 1.55.

Brentford – Mančester Siti – 2,0-3 @ 2.35 u MaxBet

Siti je vezao osam uzastpnih pobeda, a sve je krenulo trijumfom na Svetskom prvenstvu za klubove. U Premijer ligi su na pet bodova iza Liverpula ali i sa utakmicom manje odigranom. U međuvremenu su prošli dalje i u FA kupu i to trijumfom nad Totenhemom na Vajt Hart Lejnu. U prvenstvu su nekako najmanje igrali, pobedili su Njjukasl u gostima i Barnli na svom Etihadu. Taj zaostali meč je upravo sa Brentfordom koji je trebalo da se igra u Mančesteru krajem prošle godine. Zato je ovo prvi duel ova dva tima još od maja prošle godine kada je Brentford pobedio šampiona u poslednjem kolu. Zanimljivo je da su Pčelice jedini tim koji je oba puta pobedio Siti u prošloj sezoni pošto su slavili i na Etihadu u jesenjem delu. U vanrednom kolu Brentford je izgubio od Totenhema sa 3:2, što im je bio šesti poraz u poslednjih sedam kola. Stigli su u opasnu zonu pa nemaju privilegiju da odustaju od bodova i protiv Mančester Sitija. Pokušaće da iznenade velikog favorita i treći put uzastopno ali su mali izgledi da se to i dogodi. Naš predlog za ovaj meč je dvojka uz ne baš mnogo golova. Za 2,0-3 kvota je 2.35 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.