Najava i analiza: Premijer liga, 25. kolo: Derbi je na Etihadu na kome šampion čeka Čelsi, Liverpul i Arsenal na gostovanjima jure nove pobede

premijer liga

Pred nama je novo 25. kolo engleske Premijer lige. Vodeći Liverpul gostuje kod Brentforda, a taj meč otvoriće ovu rundu u subotnjem matineu. Siti je završio posao u Ligi šampiona već u Kopenhagenu i sada ga očekuje duel sa Čelsijem na domaćem terenu. Jesenas je na Stamford Bridžu bilo sjajno, a duel ova dva rivala završen je rezultatom 4:4. Probuđeni Arsenal odlazi u Barnli gde će pokušati da veže peti uzastopni trijumf protiv domaćih Klaretsa. Sve kvote iz najave bile su aktuelne u vreme sastavljanja predloga.

Brentford – Liverpul – 2 @ 1.62 u Primobet

Redsi nemaju izbora ako žele da ostanu na vrhu do kraja sezone. Pobede i samo pobede. Siti je na dva boda iza ali sa utakmicom manje i treba očekivati da uskoro prestigne Liverpul. Tim Jirgena Klopa je u poslednja dva meseca gubio bodove samo od Arsenala, u dva meča sa Tobdžijama uzeli su samo jedan bod, dok su sve ostale prvenstvene utakmice dobili. Inače taj poraz na Emirejtsu je i jedini ”pošteni” neuspeh jer onaj protiv Totenhema sigurno nisu zaslužili. Očekuje se da se Salah oporavio, dobra je vest da su u formi Luis Dijaz i Nunjez a čeka se i Gakpo. Veći problem je odbrana koja jeste donela poslednju titulu na Enfild ali je sada daleko od onih izdanja. Brentford igra najslabiju sezonu od kada je premijerligaš ali opet ne bi smeo da ima problema oko opstanka. Kriza koja je trajala za vreme ”Boxind day”-a i nešto duže, je završena i oni imaju dve pobede u poslednja 4 kola. Prošle sedmice zabeležili su važan trijumf u Vulverhemptonu. Dvojka je prvi izbor i za nju se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.62.

Barnli – Arsenal – 2,3+ @ 1.82 u Meridianbet

Uh, ne bismo voleli da smo u koži Barnlija pred ovaj meč. Arsenal je trijumfom nad Vest Hemom poslao snažnu poruku konkurentima da ne odustaje od titule. Pre toga su slavili i protiv Liverpula i stavili tačku na krizu koju su imali oko Nove godine. Sada Artetin tim ima isti broj bodova kao i Siti, ali Građani imaju meč manje, dok je Liverpul na dva boda ispred. Mogle bi Tobdžije na vrh već posle ovog kola pošto, realno, imaju najlakšeg rivala, ali sve ukazuje na to da će i posle vikenda ostati status kvo. Barnli je u sve težoj situaciji. Odigrali su solidno poslednje četiri utakmice, izgubili od Sitija i Liverpula i remizirali sa Lutonom i Fulamom. Ipak, dva boda je premalo da uhvate priključak sa timovima ispred njih i oni su ostali duboko u zoni ispadanja a jedino je slabiji Šefild Junajted, i to samo zbog gol razlike. Luton je prvi tim iznda crte, od Barnlija ima 7 bodova više i meč manje, pa je jasno koliko težak zadata očekuje Klaretse u pokušaju da ostanu premijerligaši. Ne pomaže ni dolazak Arsenala, naprtiv, smeši im se novi poraz a golova bi moglo da bude dosta. Za 2,3+ kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.82.

Fulam – Aston Vila – GG3+ @ 1.93 u MaxBet

Nije da smo iznenađeni zbog krize Aston Vile koja se ogleda u dva vezana poraza na domaćem terenu na kome su bili neprikosnoveni skoro godinu dana. Prvo ih je porazio Njukasl a onda i Mančester Junajted. Da sve bude gore radi se o direktnim konkurentima za plasman u Evropu. Vila je i dalje u odličnoj situaciji da napadne plasman u Ligu šampiona, ali je preduslov da ponovo igraju kao na početku sezone. Jesu na poslednjem gostovanju deklasirali Šefild Junajted ali to je tim sa dna tabele i nije pravi reper za procenjivanje snage tima iz Birmingema. Fulam bi već mogao da kao lakmus pokaže koliko je Vila sposobna da se održi u vrhu tabele. Unaj Emeri je odličan trener ali su mu igrači pomalo umorni. Videlo se to protiv Junajetda kada su propustili ogroman broj prilika uglavnom zbog nedostatka koncentracije. Kolibari igraju mirnu sezonu, imaju dvocifren broj bodova više od prvog tima ispod crte, ali su zat jako dalkeo od Evrope, što prošle sezone nije bio slučaj. Očekujemo otvoren meč i golove na obe strane. Za GG3+ kvota je 1.93 u kladionici MaxBet.

Njukasl – Bornmut – 4+ @ 2.16 u PrimoBet

Raspucao se Njukasl i na poslednja tri prvenstvena meča postigao je 10 golova. To nije bilo dovoljno za maksimalan učinak i pored dve pobede imaju i remi sa Lutonom na svom Sent Džejms parku. Dali su Lutonu 4 gola i na kraju osvojili samo bod. Sada moraju da pobeđuju i hvataju priključak sa timovima koji konkurišu za izlazak u Evropu. Ove sezone neće biti ništa od Lige šampiona u kojoj se ionako nisu najbolje snašli i zauzeli su poslednje mesto u, doduše, najjačoj grupi. Trenutno su Svrake na 7. mestu ali imaju čak 10 bodova manje od petoplasirane Aston Vile koju su, uzgred, nedavno razbili u Birmingemu. Verujemo da Edi Hau zna šta radi mada je u jednom momentu, nakon onog poraza od Milana u Njukaslu, bio blizu otkaza. Na sever Engleske dolazi tim Bornmuta, ekipa koja je, čini nam se, sve svoje probleme rešila u sjajnoj seriji kada su u sedam uzastopnih kola pobedili šest puta i jednom remizirali. Po rezultatima sada su u a maloj krizi ali to nije ništa zabrinjavajuće za Trešnjice koje su i dalje na pristojnih 8 bodova od zone ispadanja. Čeka nas još jedna goleada na severu a naš predlog je 4+ sa kvotom koja u kladionici Primobet iznosi 2.16.

Notingem Forest – Vest Hem – 1 @ 2.40 u SuperBet

Loš je trenutak u taboru Čekićara a kako i ne bi bio posle pola tuceta lopti u mreži od strane Arsenala i to na Olimpijskom stadionu. Nije Vest Hem blistao ni u prethodnim utakmicama, u Mančesteru mu je Junajted dao tri gola, pre toga nisu pobedili ni Bornmut ni Šefild, a ispali su iz FA kupa od drugoligaša Bristol Sitija. Zaostatak za timovima koji žele u Evropu je sve veći, pa Dejvidu Mojesu možda opet ostaje Evropa kao izlaz iz problema i prilika da se uradi nešto veliko. Prošle sezone su osvojili Ligu konferencija i na taj način izborili nastup u Ligi Everope, ali h+je to takmičenje dosta jače i pitanje je mogli do kraja u njemu. Za desetak dana igraće prvu utakmicu u nokaut fazi i videćemo ko će im biti rival. Forest je počeo bolje da igra pod vođstvom Nuna Espirita Santa ali je to bilo baš kratkotrajno i sada imaju samo jedan osvojen bod u četiti poslednje utakmice u prvenstvu. Za utehu je stigao plasman u osminu finala FA kupa i to trijumfom nad Bristol Sitijem nakon penala u ponovoljenom duelu. Upravo je Bristol Siti izbacio iz FA kupa njihovog sadašnjeg rivala Vest Hem. Od kada se Notingem vratio u Premijer ligu u tri meča sa Čekićarima uvek je pobeđivao domaći tim, pa verujemo da će tako biti i sada. Za jedinicu se u SuperBet kladionici dobija koeficijent koji iznosi 2.40.

Totenhem – Vulverhempton – 1,2+ @ 1.71 u Meridianbet

Zanimljivo je kako su Pevci, i pored dosta ”šarenih” rezultata i gubitka bodova u poslednjim sekundama mečeva uspeli da se održe na poziciji koja vodi u Ligu šampiona. I dalje su na 4. mestu, prva tri tima su na dosta velikoj udaljenosti, ali navijači ne bi imali ništa protiv da njihovi ljubimci i završe na ovom mestu i tako ponovo zaigraju u elitnom evropksom takmičenju. Misija odbrane 4. pozicije kreće odmah, za petama su im Vila, Junajted, pa i Njukasl i Vest Hem. Svi oni takođe gube bodove i verovatno je to razlog ovakve situacije za Pevce. Postekoglu bi trebalo da ima na raspolaganju sve igrače, mnogi su nedostajali zbog dva kontinentalna prvenstva, ali su Son i ostali ponovo na Vajt Hart Lejnu. U goste dolazi Vulverhempton, tim koji je podbacio u prošlom kolu i izgubio od Brentvorda na svom Molinjuu i to odmah nakon sjajnog trijumf na Stamford Bridžu protiv Čelsija. Ne treba potceniti Vukove koji su bez poraza na strani tačno dva meseca. U međuvremenu su u prvenstvu dobili dve utakmice kao gosti i jednom remizirali, a uspešni su bili i u Fa kupu. Ipak, naš izbor je pobeda Totenhema uz bar dve lopte u mreži Vulvsa. Za kombinaciju 1,2+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.71.

Mančester Siti – Čelsi – GG3+ @ 1.97 u Mozzartbet

Nažalost, ovo je derbi kola samo po imenima rivala. Već drugu sezonu Čelsi samo na momente podseća na tim koji je osvajao Premijer ligu i Ligu šampiona, mada poseduje zavidan kvalitet. Trener Maurisio Poketino i dalje traga za prvom postavom Plavaca, rotacije u timu su toliko česte a ni vidoviti ljudi ne mogu pretpostaviti ko će se naći u početnoj postavi tima sa Stamford Bridža. U sećanju nam je, a kako i ne bi, prethodni okršaj ova dva rivala. U Londonu je bilo 4:4 a to je nešto najbolje što je ponudila Premijer liga ove sezone. Za sada. Bio je to period kada Siti nikog nije mogao da pobedi, imali su četiri vezane prvenstvene utakmice bez trijumfa, ali su sada ponovo uhvatili zalet i vezali 11 pobeda u svim takmičenjima u kojima učestvuju. Čini se da su Građani rešili pitanje plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. To se nekako i očekivalo mada je FC Kopenhagen pokazao zube na Parkenu. Na kraju je bilo ”laganih” 3:1, što znači da je Siti na svakoj utakmici u elitnom takmičenju u ovoj sezoni postizao po tri gola. Posle dva dosta poniđavajuća poraza Čelsija, od Liverpula i Vulverhemptona, sa po 4 primljena gola, u dve prethodne utakmice Placvci su slavili na gostovanju kod Aston Vile u Fa kupu i kod Kristal Palasa u prvenstbu, oba puta rezultat je bio 3:1. Verujem da mogu do gola i na Etihadu pa je naš predlog GG3+ sa kvotom 1.97 u kladionici Mozzartbet.

Šefild Junajted – Brajton – 3+ @ 1.57 u SuperBet

Meč u londonskom predgrađu Lutonu mogao je da bude ona poslednja kap koja bi prelila čašu u nadanjima Jorkširaca da mogu do opstanka. Da su izgubili od Šeširdžija razlika bi bila 13 bodova i šanse Šefilda za opstanak bile bi minimalne. Ipak, Oštrice su slavile sa 3:1, došle do prvog gostujućeg trijumfa ove sezone ali su i dalje na 7 bodova manje od Lutona i 8 od Foresta, prvih timova iznad crte. Nada umire poslednja, ali bi mogla da kolabira u slučaju poraza Šefilda od Brajtona. Galebovi igraju slabije nego prethodnih sezone, daleko su od Evrope, ali su još uvek deo nje u aktuelnoj sezoni. Uskoro ih očekuje osmina finala Lige konferencija i možda je to takmičenje prioritet za tim sa juga Engleske. Brajton je izgubio na dva prethodna gostovanja, senzacionalno u Lutonu sa 4:0 i dosta tesno na Vajt Hart Lejnu sa 2:1 od Totenhema. Bodovi su mnogo važniji domaćinu ali je kvalitet na strani gosta. Teško je proceniti šta će presuditi u ovom duelu, motiv ili suvi kvalitet, a ovo je već treći međusobni duel ova dva tima u aktuelnoj sezoni. Šefild je uspeo da uzme bod na Ameksu ali mu se Brajton revanširao s kamatom na Bramal Lejnu u FA kupu kada je pobedio sa čak 5:2. Na dve poslednje utakmice na svom terenu Šefild je primao po 5 golova, ali im je samopouzdanje poraslo posle Lutona. Pokušajte sa 3+ uz kvotu 1.57 u kladionici SuperBet.

Luton – Mančester Junajted – x2,4+ @ 2.75 u MaxBet

Kada su trebali da budu najbolji, odnosno da pobede Šefild na svom terenu i na taj načn otpišu jednog rivala i ujedno naprave ogroman korak ka opstanku, fudbaleri Lutona su totalno podbacili. Izgubili su od poslednjeplasirano tima na svom Kenivort Roudu, usput odigravši najslabiji meč u sezoni. Malo ko je to očekivao, pogotovo nakon pobede nad Brajtonom od 4:0, ali i mučenja Sitija, Arsenala i Liverpula na ovom stadionu. U Luton dolazi još jedan velikan engleskog fudbala. Mančester Junajted se probudio u 2024. godini i na šest odigranih utakmica ima 5 pobeda i jedan remi. Dva puta su pobeđivali u FA kupu, doduše nizerazredne timove, ali su zato u Premijer ligi pobedili u Birmingemu i Vulverhemptonu, uz ubedljiv trijumf nad Vest Hemom i odličan remi sa Totenhemom na Old Trafordu. Šeširdžije se motiviđu protiv velikih timova i neće Crvenim Đavolima niti lako u londonskom predgrađu. Junajted igra na gol više protiv bilo kog rivala, aliim se i mreža često trese. Naš predlog je dupla šansa na goste uz barem četiri pogotka ukupno. Za x2,4+ kvota je 2.75 u kladionici MaxBet.

Everton – Kristal Palas – 0-2 @ 1.77 u Mozzartbet

Posle sedam uzastopnih kola bez prvenstvene pobede vrag je odneo šalu sa Gudisona. Everton je opet u zoni ispadanja, dobrim delom i zbog kazne od 10 bodova, ali su jedno vreme i uz taj minus bili iznad crte.UMesto da nastave dalje ka sredini tabele, Karamele su potonule ispod crte i sada zauzimaju 18. mesto sa bodom manje i utakmicom više od Lutona, prvog tima ispred njih. Malo je timova koji su uopšte u dometu Evertona, a jedan od njih je svakako Kristal Palas. Orlovi su sakupili 24 boda, pet više od tima sa Gudisona i ta razlika bi lako mogla da izonosi samo dva poena posle ove utakmice. Palasova forma je zabrinjavajuća tri poraza imaju u 4 poslednja kola, a pobedili su samo, i to jedva, Šefild Junajted na svom Selhurst parku. Prošlog ponedeljka su vdili protiv Čelsija kao domaćini posle prvih 45 minuta, a na kraju su poraženi sa 3:1. Ono što je interesantno ovo je već četvrti međusobni duel ova dva tima u manje od 100 dana. U prvenstvu je Everton slavio u Londonu sa 3:2, dok je u FA kupu prvi meč na Selhurst parku okončan bez golova, da bi u ponovljenom duelu na Gudisonu slavio Everton minimalnu pobedu. Ne očekujemo mnogo golova ni ovog puta u Liverpulu i naš predlog je zato 0-2 sa koeficijentom 1.77 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.