MEČ DANA: PSŽ – Nica: Parižani bi preko neubedljive Nice u polufinale kupa!

PSŽ će u okviru četvrtfinala nacionalnog kupa na Parku Prinčeva dočekati ekipu Nice. Domaći tim u znatnoj boljoj formi ulazi u ovaj meč, dok gostujući sastav u poslednja 2 mjeseca ne liči na sebe i iz vikenda u vikend sve više pada na tabeli u Ligi 1. Utakmica je na programu od 21 čas i 10 minuta.

PSŽ: Izraziti favoriti!

Fudbaleri Pari Sen Žermena nisu najbolje iskoristili pad Bresta u okršaju sa Lansom, pošto je Rems uzeo bod na Parku prinčeva u 25. kolu francuske Lige 1 za vikend, meč je okončan rezultatom 2:2.
Neće ipak suze roniti Sveci, jer su i dalje ubjedljivo prvi na tabeli, a bodom u duelu sa ekipom Vila Stila su makar zaokružili suficit u odnosu na najbližeg pratioca na 10 bodova.
Susret protiv Remsa počeo je velikom greškom Ašrafa Hakimija. Bivši fudbaler madridskog Reala i Dortmunda je nonšalantno krenuo sa loptom ka sopstvenom petercu, dok mu je Umar Dijakite visio na leđima. Na kraju je neopreznom Marokancu i ukrao loptu i onda lakši dio posla ostavio Njaši Munetsiju za 1:0 u korist gostujuće ekipe.
Ipak, uslijedio je uragan Parižana. Ređale su se prilike pred golom gostiju, a samo 10 minuta nakon što je Hakimi zabrljao, na drugoj strani je sopstvenu mrežu zatresao Junis Abdelhamid za izjednačenje. Neoprezno je odreagovao posle kornera i savladao svog golmana. Samo dva minuta kasnije, preokret. Gonsalo Ramos se odlično snašao u kaznenom prostoru Remsa, primirio jedan odbitak i iz mjesta zakucao loptu u mrežu rivala za vođstvo domaćina.
Ipak, Rems se nije predavao. Uslijedila je majstorija Emanuela Agbadua u 45. minutu. Štoper gostujuće ekipe je poslao fantastičan pas duboko sa svoje polovine ka Dijakiteu, koji je pobjegao odbrani PSŽ-a i rutinski matirao Kejlora Navasa za 2:2. Sve to je Kilijan Embape pratio sa klupe za rezervne igrače.
Kada je Luis Enrike vidio da je vrag odnio šalu i da se Rems ne da slomiti, posleo je na teren Embapea, ali i Randala Kolo Muanija i Usmana Dembelea. Ipak, nije bilo rezultata. Najbolju priliku je u 84. minutu imao Embape, ali je poslao loptu preko gola rivala.
Protiv Real Sosijeda posao je lagano obavljen. U revanšu osmine finala Lige šampiona rutinskih 2:0 u meču u kome je PSŽ na teren poslao tim prosiječne starosti od 23 godine i 361 dan. Istina, Embape je bio strijelac oba gola, a on na ljeto ide, ali ima tu i drugih momaka.
Recimo, sad se već glasno priča da bi 21-godišnji Bredli Barkola – ljetos doveden iz Liona u transferu teškom 45.000.000 evra – mogao da u martu debituje za Francusku pošto je Kingsli Koman van stroja. Mučio se malo na početku, ali je proigrao. Sada uz njegovo ime tri gola i pes asistencija. I spekulacije da je baš Barkola projektovan da odmjeni Embapea kada, kako se pretpostavlja, ode u Real.
Jasno je svima da on nije Embape, ali Al Kelaifi uvjerava da su se gazde iz Katara naučile strpljenju. Pred meč sa Real Sosijdadom i sam je sišao do svlačionice da mladim igračima poruči da nema nikakvog moranja i da ne treba da budu pod pritiskom.

Nica: Težak meč za izlazak iz krize!

Nica u Ligi 1 proživljava čini se dugoročnu krizu, koja se odrazila na trenutnu poziciju na tabeli. Tim sa Azurne obale dugo je držao drugo mjesto, i bio jedini pratilac lidera PSŽ-a, ali je odjednom pao na trenutnu šestu poziciju i treba brzo da pronađe izlaz kako slučajno ne bi izgubio blizak kontakt sa mjestima koja garantuju učešće u Evropi. U prethodnom kolu mu je na putu stajao rival sa južne francuske obale, Monpelje, koji se žestoko bori za opstanak.
Mjesec i po dana bez pobjede i tek dva boda u prethodnih šest kola uticali su da Nica od kandidata za tron postane ekipa koja strijepi za evropsku vizu. Agoniju kroz koju tim Frančeska Fariolija prolazi od završnice januara nastavljena je u tom meču porazom od rezultatom 1:2, čime je Monpelje uspio da se osveti rivalu za eliminaciju iz Kupa Francuske prije mjesec dana.
Iako su gosti uspijeli da povedu već u 10. minutu golom kojem je kumovao Žan Kler Todibo, Nica je samo dva minuta kasnije odgovorila i pogotkom Žeremija Boge stigli do izjednačenja.
Drugi put, gosti su stigli do prednosti u 42. minutu, a vođstvo je donio Savanije sa bijele tačke iz jedanaesterca koji je prethodno skrivio Rosario. Novo vođstvo Monpelje je uspio da održi do kraja susreta, te je šestim slavljem napravio iskorak u odnosu na konkurente u zoni ispadanja i sa 16. mjesta makar do kraja 25. kola zauzeo 12. poziciju.
Kada je Nica u pitanju, klub sa Azurne obale je u mjesec i po dana prosuo dragocijene bodove u trci sa klubovima iz vrha tabele, te je od borbe za prvo mjesto došao u situaciju da strijepi i za peto.
Poprilično tenzično bilo je na Alijanc Rivijeri po završetku uvodnog meča 25. runde. Dok su fudbaleri Nice prilazili ka tribini sa najvatrenijim pristalicama, sa iste su se čuli zvižduci, ali i uvrede, upućene konkretno Žan Kleru Todibou. “Ako nisi srećan, odlazi iz kluba”, poručili su navijači putem megafona, prenose francuski mediji, momku koji je protiv Monpeljea postigao autogol, a koji se u prethodnom periodu dovodio u vezu sa Mančester Junajtedom, Čelsijem i Totenhemu. Nije bivši štoper Barselone želio da sluša uvrede, te je ljutito krenuo ka tribini, ali su ga kapiten Dante i Kefren Tiram zaustavili, da bi, kada su se strasti smirile, otišao da porazgovara sa njima.
Nije da treba da se upale alarmi u redovima Les Aiglonsa, jer ovaj manji “požar” može lako da se lokalizuje. Generalno, prije sezone nije se u potpunosti očekivalo da Nica može – i smije – da teži najvišim ciljevima, a meč sa PSŽ-om bi večeras trebao da dođe kao motiv više igračima da pokažu da nisu zaboravili da igraju fudbal.

Naš prijedlog:

Domaći tim kao izraziti favorit ulazi u ovaj meč, a koeficijent na njihovu pobjedu je 1.50 u MaxBet kladionici. Trijumf gostujuće ekipe plaća se kvotom 7.25, što dovoljno samo govori za sebe u kakvoj formi se nalaze.

Mišljenja smo da je PSŽ kvalitetniji sastav i da se svakako nalaze u boljem momentumu, domaća ekipa bi po nama trebala slaviti u ovom meču, a kombinacija 1&2+ se u MaxBet kladionici plaća kvotom 1.65. Prelaz u kom domaćin vodi na poluvremenu i trijumfuje na kraju – 1/1 – plaća se kvotom 2.10, što je po nama vrlo prihvatljivo. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&3-5 po kvoti 2.60 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.