Najava i analiza: La Liga, 30. kolo: Može li neko da ugrozi već viđenu titulu za kraljevski klub?

Od petka su na programu mečevi jubilarnog 30. kola španske La Lige, koje nam sa sobom donosi pregršt zanimljivih susreta.
Pre svega, najinteresantnije će biti u Madridu gde će snage odmeriti Real i Atletik Bilbao, ali ništa manje zanimljivo neće biti ni u duelu između Viljareala i Atletiko Madrida, što će biti i poslednji meč ovog kola.
Barselona ne bi smela da ima previše problema na svom stadionu protiv Las Palmasa, dok će takođe dosta interesantno biti i na duelu između Đirone i Betisa.
Sevilja gostuje kod Hetafea, dok Valensija dočekuje Majorku i “slepim miševima” je neophodna pobeda kako bi se ponovo uključili u borbu za plasman u Ligu konferencije.

Kadiz – Granada – 1 @ 2.10 u Mozzartbet

Prvi duel 30. kola španske La Lige se igra u Kadizu gde će istoimena ekipa na svom stadionu ugostiti Granadu. Kadiz se trenutno nalazi na osamnaestoj poziciji na tabeli, koja je nažalost i poslednja koja na kraju šampionata znači selidbu u niži rang. U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Sosijedada, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Granadu ćemo po svemu sudeći naredne sezone gledati u Segundi, a trenutno se tim iz Andaluzije nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na timove koji su stacionirani u bezbednoj zoni. U prošlom kolu je ova ekipa poražena na gostovanju kod Majorke kada je bilo 1:0.
Jedan od poslednjih vozova za tim Kadiza, i mišljenja smo da fudblaleri ovog tima neće zakasniti za njega, pa vam savetujemo da se fokusirate na jedinicu, za koju je kladionica Mozzartbet pripremila kvotu 2.10.

Hetafe – Sevilja – GG @ 1.95 u Maxbet

Iako je Hetafe pre početka šampionata slavio za jednog od glavnih kandidata za selidbu u niži rang, ova ekipa ne samo da neće ispasti u Segundu, već tim iz predgrađa Madrida još uvek ima šansu da se domogne i plasmana u Ligu konferencije.
Naime, trenutno se tim iz predgrađa Madrida nalazi na odličnom desetom mestu na tabeli, a u prošlom kolu je ovaj tim posle jedne serije loših rezultata, slavio na svom stadionu protiv Đirone, a taj meč je završen rezultatom 1:0.
Sevilja je katastrofalno odigrala prvi deo šampionata, ovaj tim je u jednom trenutku bio i u zoni ispadanja, međutim, Andalužani igraju znatno bolje u drugom delu prvenstva i trenutno se nalaze na šesnaestoj poziciji na tabeli, uz čak šest bodova viška u odnosu na najugroženije timove.
Hetafe igra sjajno na svom terenu, ali deluje da mu ni Sevilja neće ostati dužna, pa savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.95 u Maxbetu.

Almerija – Osasuna – 3+ @ 2.12 u Meridianbet

Amerija je odavno ispala iz lige, a trenutno se ovaj tim nalazi na poslednjem mestu na tabeli uz čak četrnaest bodova manjka u odnosu na timove koji su stacionirani u bezbednoj zoni, pa ovom timu preostaje još samo teorija, ali jasno je da ćemo ovu simpatičnu ekipu sledeće sezone skoro sigurno gledati u Segundi. Ruku na srce, u prošlom kolu je “fenjeraš” odigrao jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Las Palmasa i slavio rezultatom 0:1, što je zanimljivo bio tek prvi trijumf Almerije u ovogodišnjem izdanju La Lige, pa to sasvim sigurno i najbolje opisuje kako ova ekipa igra ove sezone.
Osasuna se trenutno nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, i generalni utisak je da prošlosezonskog finalistu Kupa Kralja do kraja šampionata očekuje nekoliko veoma mirnih mečeva, jer ovaj tim u principu ne može ni gore ni dole na tabeli.
Vrlo lako se može dogoditi da nam ovaj duel između Almerije i Osasune donese dosta pogodaka, pa savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ uz kvotu 2.12 u Meridianu.

Valensija – Majorka – 1 @ 2.10 u Superbet

Valensija se posle nekoliko “sušnih” godina ovog puta bori za sedmu poziciju, odnosno za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija.
Trenutno popularni “slepi miševi” imaju samo dva boda manjka u odnosu na sedmoplasirani Betis, a u prošlom kolu je nekadašnji finalista Lige šampiona, ali i šampion Španije, poražen na gostovanju kod Viljareala, kada je bilo 1:0.
U goste im ovog puta stiže Majorka, koja bi po svemu sudeći i naredne godine trebala da bude član društva najboljih, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na četrnaestoj poziciji na tabeli uz čak osam bodova viška od osamnaestoplasiranog Kadiza, što bi moralo da predstavlja dovoljnu zalihu. U prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Granade, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Utisak je da je tim sa Mestalje ipak veliki favorit na ovom duelu protiv Majorke koja po tradiciji igra loše na strani, i zato savetujemo jedinicu uz kvotu 2.10 u Superbetu.

Barselona – Las Palmas – 4+ @ 2.12 u Meridianbet

Barselona je u prošlom kolu odigrala svoj verovatno i najbolji meč u ovogodišnjem izdanju La Lige, pošto su Katalonci demolirali Atletiko Madrid na strani, a taj susret u Madridu je završen rezultatom 0:3, čime su Ćavijevi puleni konačno uspeli da preteknu drugoplasiranu Đironu i priđu vodećem Realu na osam bodova manjka.
Generalno, ako uzmemo u obzir da je španska ekipa nedavno eliminisala i Napoli u osmini finala Lige šampiona, deluje da Robert Levandovski i drugari igraju zaista sjajno u poslednje vreme.
Sa druge strane Las Palmas u svojoj povratničkoj sezoni u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala igra iznad svih očekivanja što najbolje pokazuje trenutno jedanaesto mesto na tabeli.
Ruku na srce u poslednje vreme tim sa Kanarskih ostrva igra nešto slabije, što je donekle i normalno, ali ponavljamo ovaj tim trenutno ima čak petnaest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa fudbaleri Las Palmasa na ovo gostovanje kod Barselone dolaze bez pritiska, a sve to nam može doneti pravu goleadu, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru 4+ uz kvotu 2.12 u Meridianu.

Selta – Rajo Valjekano – 1 @ 2.01 u Primobet

Iako se Selta u ovom trenutku nalazi na sedamnaestom mestu na tabeli, koje je kao što je dobro poznato i poslednje koje donosi opstanak u La Ligi, situacija u ovom trenutku nije toliko alarmantna, kao što se iz prvog čini. Čak pet bodova viška na svom kontu imaju Jago Aspas i drugari od osamnaestoplasiranog Kadiza, i ako se po jutru dan poznaje, Selta bi i naredne godine morala da igra u društvu najboljih.
U prošlom kolu je ekipa iz Viga ostvarila veoma važan trijumf na gostovanju kod Sevilje, a taj duel u Andaluziji je završen rezultatom 1:2.
Rajo Valjekano igra veoma promenljivo u dosadašnjem toku šampionata, a ova ekipa je na poslednjih pet mečeva doživela dva poraza, dva remija i ostvarila samo jedan trijumf i to baš u prošlom kolu kada je ovaj tim bio bolji od Betisa na svom stadionu, rezultatom 2:0.
Eventualni trijumf bi Selti možda mogao i definitivno da obezbedi miran završetak šampionata, a deluje da ova ekipa to neće propustiti pa predlažemo jedinicu uz kvotu 2.01 u Primobetu.

Đirona – Betis – GG @ 1.68 u Maxbet

I pored toga što Đirona u poslednje vreme ne igra tako dobro kao što je to bio slučaj većim delom šampionata, Katalonci se nalaze na dobrom putu da naredne godine predstavljaju Španiju u Ligi šampiona. Naime, trenutno se najprijatnije iznenađenje šampionata nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na petoplasirani Atletiko Madrid, što nije nimalo naivna razlika.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela tek svoj peti poraz u prvenstvu i to na gostovanju kod Hetafea, kada je bilo 1:0.
Betis je sa druge strane u prošlom kolu poražen u gostima kod Rajo Valjekana, pa se trenutno Zeleni nalaze na sedmom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na osmoplasiranu Valensiju, ali i čak četiri boda manjka od šestoplasiranog Sosijedada.
Utisak je zaista da će na ovom duelu u Kataloniji oba tima ići na sva tri boda, i potencijalno je moguće da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.68 u Maxbetu.

Alaves – Real Sosijedad – 2 @ 2.45 u Mozzartbet

Alaves je prošle sezone igrao dosta dobro u Segundi, pa se ova ekipa ekspresno vratila u društvo najboljih, gde je naravno primarni cilj bio opstanak, a kako sada stvari stoje do njega će tim iz Baskije stići dosta lakše nego što su to svi očekivali.
Naime, u ovom trenutku se nekadašnji finalista Liga Evrope nalazi na trinaestoj poziciji na tabeli i ima deset poena viška od najugroženijih timova. U prošlom kolu je Alaves poražen na gostovanju kod Atletik Bilbaa, kada je bilo 2:0.
Sosijedad nakon jednog košmarnog perioda konačno počinje da liči na onu ekipu iz prošle sezone. Naime, sa dva vezana trijumfa se tim iz San Sebastijana učvrstio na šestom mestu na tabeli i plasman u Ligu Evrope zaista ne bi smeo da se dovede u pitanje.
Deluje da bi tim sa Anoete mogao i do trećeg vezanog trijumfa, a kladionica Mozzartbet je za dvojku pripremila fenomenalnu kvotu 2.45.

Real Madrid – Atletik Bilbao – 3+ @ 1.75 u Meridianbet

Derbi kola igra se u španskoj prestonici, gde će Real Madrid ugostiti Atletik Bilbao, što će ujedno biti i duel između prvoplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli.
Real drži sve u svojim rukama, i zbog čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, deluje da Madriđani u narednom periodu mogu da se fokusiraju na Ligu šampiona, gde kraljevski klub očekuje dvomeč sa Mančester sitijem, što će po mnogim mišljenjima biti i finale pre finala.
Atletik Bilbao je trenutno stacioniran na četvrtoj poziciji na tabeli, i Baskijci drže sve u svojim rukama kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona, što je dugogodišnji primarni cilj za ovu ekipu.
U prošlom kolu je Bilbao ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Alavesa i tako je ova ekipa pretekla Atletiko Madrid, koji trenutno zauzima petu poziciju i ima bod manjka od tima iz Baskije.
Vrlo je moguće da Ančeloti odmori neke od svojih ključnih fudbalera zbog predstojećih obaveza u Ligi šampiona, pa vam umesto jedinice, savetujemo da se opredelite za igru na golove, odnosno 3+, što kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Viljareal – Atletiko Madrid – 2 @ 2.20 u Superbet

Poslednji meč 30. kola španske La Lige se igra na Keramici gde će snage odmeriti Viljareal i Atletiko Madrid. Pre svega, treba reći da smo više očekivali od oba kluba ove sezone, a tu pre svih mislimo na Viljareal koji se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli, što ruku na srce i nije tako loše, pošto je situacija pre nekoliko meseci izgledala drastično gore.
U poslednje vreme “žuta podmornica” igra zaista sjajno, pa je tako ova ekipa na četiri poslednja duela ostvarila isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je Viljareal slavio na svom stadionu protiv Valensije rezultatom 1:0.
Atletiko Madrid je ozbiljno doveo u pitanje svoj nastup u Ligi šampiona naredne sezone, pošto su Jorgandžije trenutno na petom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Bilbao. U prošlom kolu su puleni Čola Simeonea doživeli težak poraz na svom terenu od Barselone, a taj susret je završen rezultatom 0:3.
Deluje da je ovo duel biti ili ne biti za Jorgandžije, a zna se kako ova ekipa igra pod pritiskom pa vam savetujemo da odigrate 2 uz kvotu 2.20 u Superbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.