Najava i analiza: Premijer liga, 30. kolo: Svaki meč je važan ali je duel Sitija i Arsenala na Etihadu sve zasenio

premijer liga

Pred nama su dva kola u vrlo kratkom vremenskom intervalu. U subotu i nedleju igra se 30. kolo Premijer lige a već od utorka na programu je vanredno 31. kolo. Što se ove runde tiče jasno je da će okršaj aktuelnog šampiona Sitija i Arsenala biti u centru pažnje i od njegovog ishoda umnogome će zavisiti i bitka za titulu. Za ishod je zainteresovan i lider Liverpul, koji je prethodno ugostiti Brajton, a Redsi će najverovatnije navijati za remi. Predložene kvote važile su u trenutku sastavljana analize.

Njukasl – Vest Hem – GG3+ @ 1.73 u MaxBet

Od velikih očekivanja na kraju neće biti ništa dobro za navijače Njukasla. Svarke se nisu proslavile u Ligi šampiona, ispale su iz oba engleska kupa, pred pauzu su u FA kupu izgubili od Sitija, a u prvenstvu su pred ovo kolo tek na 10. mestu. Evropa se, najverovatnije, neće igrati na Sent Džejms parku naredne jeseni i sigurno je da će se na kraju postaviti i pitanje poverenja treneru Ediju Hauu. Jedino što može da se uzme kao pozitivno, to su utakmice Njukasla koje su obilovale golovima i preokretima i veoma su uzbudljive. Na sever Engleske dolazi Vest Hem. Čekićari se nalaze na 7. mestu i vezali su dva remija pred odlazak na pauzu. Sigurno je da nisu zadovoljni takvim učinkom jer su oba puta igrali pred svojima nvijačima, a rivali su bili slabi Barni i direktni konkurent Aston Vila. Utakmice između ova dva tima uvek obiluju golovima. Jesenas je bilo 2:2 u Londonu i naš predlog za ovaj duel je GG3+. Koeficijent za ovaj tip u kladionici MaxBet iznosi 1.73.

Bornmut – Everton – x2 @ 1.71 u Mozzartbet

Prošlo je 17 dana od meča sa Lutonom na Vitalitiju ali se taj duel u Bornmutu još prepričava. Da podsetimo, gubile su Trešnjice sa 3:0 posle prvih 45 minuta ali su na kraju stigle do pobede od 4:3. Bio je to jedan od najvećih preokreta u Premijer ligi, i pored činjenice da je ovo takmičenje poznato po tome. U Bornmut dolazi Everton, tim koji se i dalje bori za opstanak i kome je kazna sa 10 smanjena na 6 bodova minusa. To im je mnogo zančilo jer su sada 4 boda udaljeni od zone ispadanja, nakon kazne za Notingem Forest. S druge strane Karamele su zaboravile kako se pobeđuju, punih 11 kola su bez trijumfa u prvenstvu i poslednji put su slavili još u Barnliju polovinom decembra prošle godine. Bornmut je u dosta lagodnoj poziciji, opstanak je gotovo obezbeđen i Areolin tim može igrati bez ikakvog pritiska u finišu sezone. To može da bude dobra stvar za njih, i sigurni smo da će pokušati da se osvete za jesenjih 0:3 na Gudisonu. Naš predlog je dupla šansa na goste koji su ipak mnogo zainteresovaniji za bodove. Za x2 kvota je 1.71 u kladionici Mozzartbet.

Čelsi – Barnli – 1x,GG @ 1.99 u Primobet

Plavci igraju dobr ali se to na tabeli Premijer lige ne primećuje. Postoji bojazan da Čelsi bude još slabije plasiran ove sezone nego prošle, kada je bio daleko od plasmana u Evropu. Sada je njima najvažniji FA kup, oni su u polufinalu ovog takmičenja nakon pobede nad Lesterom pre pauze i fokusiraće se na osvajanje ovog takmičenja koje im može doneti evropsku vizu. Izgubili su u finalu EFL kupa i može se reći da je Poketinov tim najviše pokazao baš u domaćim kupovima. Barnli je u zoni ispadanja, oduzimanje bodova Notingem Forestu i pobeda nad Brentfordom u prošlom kolu donelo je novu nadu da je spas moguć. Pet bodova više ima Luton, prvi tim iznad crte, a to je nešto što se može stići u preostalih 9 utakmica. Na poslednje dve utakmice Klaretsi su davali po dva gola i verujemo da mogu makar jedan na Stamford Bridžu. Ukoliko uspeju u tome mogli bi makar do boda, što bi njima mnogo značilo. Za kombinaciju 1x,GG kvota u kladionici Primobet iznosi 1.99.

Notingem Forest – Kristal Palas – x2,0-2 @ 2.60 u Meridianbet

Niz od tri uzastopna poraza Forest je prekinuo na gostovanju kod Lutona, ali sigurno da nisu zadovoljni bodom zbog činjenice da su vodili do pred sam kraj meča. U međuvremenu je stigla još jedna jako loša vest za Šumare, nekadašanjem prvaku evrope oduzeta su 4 boda zbog kršenja finansijskih pravila. Taj minus ih je poslao u zonu ispadanja i sada je svaki preostali meč za njih malo finale. Posle dolaska Nuna Espirita Santa na klupu stvari su se malo popravile ali su se brzo Šumari vratili na staro i gubili utakmice u nizu. Utakmica sa Palasom je jako važna, rival je tim koji nema neki preterani motiv ali još uvek nije matematički obezbedio opstanak. Orlovi su pobedili samo jednom u poslednjih šest kola pa se može reći da ni njima forma nije adut. U prvom delu sezone u okršaju ova dva tima nije bilo golova na Selhurst parku, a i prošle sezone su oba meča završena u intervalu 0-2 gola. Ni sada ne očekujemo goleadu, a naš predlog je dupla šansa na goste uz mali broj pogodaka. Za x2,0-2 kvota je 2.60 u kladionici Meridianbet.

Šefild Junajted – Fulam – T22+ @ 1.67 u SuperBet

Šanse Jorškiraca da će i naredne sezone igrati u Premijer ligi sve su manje kako je kraj prvenstva bliži. Teško je očekivati da Šefild može nadoknaditi 8 bodova minusa u odnosu na prvi tim iznad crte, a da pritom ni timovi koji su takođe u zoni ispadanja ne osvajaju bodove. Sve je prilika da nas u narednoj sezoni čeka šefildski derbi u Čempionšipu i to pod uslovom da Sove ostanu u drugoj ligi. Na Bramal Lejn dolazi Fulam, ekipa koja može mirno da privodi sezonu kraju i jedini cilj im je da se presele u gornju polovinu tabele i tako možda i nadmaše prošlogodišnji plasman. Protiv Totenhema, koga su pobedili sa 3:0, pokazali su da su u usponu forme, samo je pitanje da li ih je presekla ova prvenstvena pauza. Oštrice su izguble prethodna četiri meča na svom terenu i na njima ukupno primile 21 gol, što je neverovatan podatak. Očekujemo i da Fulam postigne barem dva, a za T22+ kvota je 1.67 u kladionici SuperBet.

Totenhem – Luton – 1,4+ @ 1.87 u Meridianbet

Veliku pobedu ostavrio je Totenhem na gostovanju u Birmingemu protiv najvećeg konkurenta u borbi za četvrto mesto i plasman u Ligu šampiona. Nije tajna da je samo jedna karta za evropsku elitu slobodna pošto su tri rezervisane za Siti, Liverpul i Arsenal. Taj trijumf nad Aston Vilom izbacio je Pevce u prvi plan, ali šta vredi kad su samo sedam dana kasnije doživeli potop u gradskom derbiju sa Fulamom. Na Krejven Kotidžu su poraženi sa 3:0 i opet gledaju Vili u leđa. Jedino dobro je to što imaju meč manje odigran, onaj odloženi protiv Čelsija. Protiv Lutona, u malom lindonskom derbiju, nemaju pravo na kiks, ali i gosti imaju svoj motiv i to kakav. Šeširdžije su opet van zone ispadanja, ovog puta ne svojom zaslugom već zbog kazne koja je izrečena Notingem Forestu. Ipak, Šumari imaju samo bod manje i svakako da se u Lutonu ne mogu opuštati. Šok koji su doživeli u Bornmutu kada su ispustili prednost od tri gola i na kraju ostali praznih šaka, još nisu preboleli ali su barem izbegli poraz od Notingema u prethodnom kolu na svom terenu a bili su blizu novog neuspeha. Uz jedinicu dodajemo i hrpu glova, pa za kombinaciju 1,4+ kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.87.

Aston Vila – Vulverhempton – 1 @ 1.65 u Primobet

Za Vilu se situacija oko plasmana u Ligu šampiona iskomplikovala nakon poraza od Totenham na svom terenu ali nije mnogo pomogao ni remi sa Vest Hemom u Londonu. Sada ekipa iz Birmingema ima tri boda više od Pevaca ali i meč više odigran. Jasno je da će ova dva tima, uz možda Mančester Junajted, juriti pjedno preostalo mesto u Ligi šampiona, pa će tako svaki meč do kraja prvenstva za Emerijev tim biti bukvalno kvalifikacioni. Pored želje da ostanu na 4. mestu u Premijer ligi fudbaleri Aston Vile igraju i u završnici Lige konferencija. Plasirali su se u četvrtfinale i za desetak dana čeka ih prvi meč protiv francuskog Lila. Do tada će odigrati tri utakmice u ligi, posle Vulvsa slede im dueli sa Sitijem i Brentfordom. Vukovi su poraženi u najvažnijem meču sezone za njih, u četvrtfinalu FA kupa i to od drugoligaša Koventrija na svom Molinjuu. Sigurno je razočaranje veliko i ne verujemo da su stigli da se oporave od tog šoka iako je bila i pauza zbog obaveza reprezentacija. Ovde predlažemo jedinicu jer su bodovi mnogo bitniji domaćinu. Kvota je 1.65 u kladionici Primobet.

Brentford – Mančester Junajted – 2 @ 2.25 u SuperBet

Junajted ne odustaje od Lige šampiona iako je zaostatak za Vilom 9 bodova, uz jedan meč manje za tim iz Mnačestera. Sigurno je da su u dobrom raspoloženju posle trijumfa nad Liverpulom u četvrtfinalu FA kupa i to takmičenje moglo bi da im izvuče sezonu, ukoliko ga osvoje, ali im ne može doneti plasman u elitno evropsko. Zato će utakmica protiv Brentforda na Komjunitiju biti jako važna za njih. Domaćin je bio u očajnoj formi pre prvenstvene pauze, osvojio je samo jedan bod u poslednjih 6 kola i mogao bi da dođe u situaciju da se bori za opstanak ukoliko bi ostao bez bodova u još par narednih kola. I ovako su ugroženi, od prvog tima ispod crte imaju pet bodova više, a bila bi situacija još teža za Pčelice da ispod njih nisu dva tima koja su kađnjena oduzimanjem bodova, Everton i Notingem Forest. Erik ten Hag je jedno vreme bio na izlaznim vratima u Junajtedu ali ako bi stigao do 4. mesta sigurni smo da će se njegov boravak na Ostrvu nastaviti. Predlažemo vam dvojku, a za nju se u kladionici SuperBet dobija koeficijent 2.25.

Liverpul – Brajton – 1,4+ @ 2.30 u MaxBet

Liverpul nije lider prvenstva i to zbog slabije gol razlike u odnosu na Arsenal, a samo bod iza vodećeg dvojca je Mančester Siti. To nam garantuje dramatičan finiš sezone u kome neće biti dozvoljen nijedan kiks za tim koji želi englesku krunu. S obzirom da se posle ovog meča sastaju Siti i Arsenal, u slučaju remija u tom duelu Liverpul bi mogao da odmakne na dva odnosno tri boda prednosti pred prvim pratiocima. Ipak, da ne bude sve idealno na Enfildu pobrinuo se Mančester Junajted koji je eliminisao Redse u četvrtfinalu FA kupa i tako ih onemogućio da potencijalno osvoje četiri trofeja ove sezone. Jedan već imaju, onaj u EFL kupu, a lideri su u prvenstvu i igraju u četvrtfinalu Lige Evrope. Svakako je Premiejr liga najvažnija i u tom svetlu gledamo i meč sa Brajtonom. Galebovi su postali konstanta u gornjem delu tabele prethodnih godina. opet jure plasman u Evropu, iz koje su ispali pred pauzu. Očekujemo dosta golova na ovom meču ali i trijumf domaćina. Za kombinaciju 1,4+ kvota je 2.30 u kladionici MaxBet.

Mančester Siti – Arsenal – 1x,2-4 @ 1.80 u Mozzartbet

Možda je ovo meč koji će rešiti pitanje šampiona iako je ostalo da se igra još dosta utakmica a u igri je i Liverpul. Međutim, tim koji ostane praznih šaka u okršaju Sitija i Arsenala biće u nepovoljnom položaju i ostaće bez prilike da načini još neki kiks do kraja sezone. Pritisak je ogroman, pored Premijer lige ova dva tima su u završnici Lige šampiona, a do četvrtfinala je mnogo lakše stigao Siti nego Arsenal. Možda će taj naporan meč sa Portom i izvođenje penala ostaviti trag na Artetinom timu, ali ovo je trenutak kada moraju da dokažu da su kadri da postanu šampioni. Prošle sezone su dugo bili prvi ali su popustili na kraju i pehar je ostao na Etihadu. Sada bi, ukoliko ostanu neporaženi, učinili uslugu i Liverpulu koji sa velikim interesovanjem prati ovaj okršaj. U prvom delu sezone Arsenal je pobedio Siti na Emirejtsu golom u samom finišu meča, što znači da imaju recept samo ga treba primeniti. Oba tima imaju problema sa povredama ali se Arteti diže kosa na glavi zbog Martinelija, Sake i Gabrijela koji su pod znakom pitanja. Gvardiola nema kosu ali ima slične probleme sa De Brujneom, dok Voker i Stonus neće igrati. Domaćin je bliži trijumfu ali ne otpisujemo ni Tobdžije. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz umeren broj golova. Za 1x,2-4 kvota je 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.