Tiket dana tenis (utorak, 09.04.2024)

U toku je treći masters u sezoni, prvi na šljaci. U Monte Karlu igraju svi najbolji teniseri sveta a već je počelo drugo kolo. Predložene kvote i granice važile su u momentu pisanja predloga.

Hubert Hurkač – Džek Drejper – 1 @ 1.68 u MaxBet

Poljaku šljaka svakako nije omiljena podloga ali da ume da igra na njoj pokazao je i u toku prošle sedmice kada je trijumfovao na snažnom turniru u Estorilu. U Portugaliji je pobedio igrače koji su znatno lošije plasirani od njega ali su Garin i Martinez teniseri koji obožavaju da igraju na najsporijoj podlozi. To je bio prvi značajniji rezultat Hurkača u ovoj sezoni pošto je prethodno samo na Australijen openu bio zapažen i stigao do četvrtfinala. Njegov rival u meču prvog kola je Britanac Džek Drejper. Ni njemu ne prija šljaka i maksimalno se trudi da izbegne igranje na njoj. Na zemljanim terenima nije igrao skoro godinu dana i poslednji put je nastupio na Rolan Garosu. Zanimljivo je da su se ova dvojica i prošle godine sastala u Monte Karlu, samo u drugom kolu, a posle velike borbe pobedio je Hurkač. Drejper se revanširao krajem leta na US openu. Predlažemo pobedu Hurkača sa koeficijentom 1.68 u kladionici MaxBet.

Miomir Kecmanović – Mateo Beretini – TR 0:2 @ 2.10 u MaxBet

Kecmanović je potpuno van forme i ne vidimo način da na šljaci dođe do nje. Srpski teniser je vezao četiri poraza, tri poslednja u prvim kolima Indijen Velsa, Majamija i Estorila i nema mnogo optimizma za nastavak sezone. Nekako je Kecmanović nedorečen, od njega se mnogo očekivalo jer je bio jedan od najboljih omladinskih tenisera u svojoj generaciji, ali je u profesionalnom tenisu zablistao samo par puta. S druge strane Mateo Beretini je napravio pauzu od preko pola godine, posle US opena nije igrao sve do polovine marta i turnira u Finiksu. Mada je to bio čelendžer uspeo je da stigne do finala. U Majamiju je odmah ispao ali je zato sve iznenadio trijumfom u Marakešu i to na šljaci. Pobedio je dobre igrače na pljaci a u finalu je savladao Španca Karbaljesa-Baenu. Možda je Beretini malo umoran posle Maroka ali je i željan povratka u svetski vrh. Podsetimo, on je finalista Vimbldona i teniser koji odlično igra na svom podlogama. Naš predlog je pobeda Beretinija u dva seta, a za tačan rezultat 0:2 kvota je 2.10 u kladionici MaxBet.

Borna Ćorić – Jan-Lenard Štruf – 1 @ 2.00 u MaxBet

Ova dvojica tenisera sastala su se tačno pre mesec dana na turniru u Indijen Velsu i slavio je Nemac u tri seta. Bilo je to u prvom setu a ni Štruf nije otišao daleko, ispao je odmah u narednoj rundi. Nemački teniser ove sezone nijednom nije vezao dve pobede i jasno je da je u padu, što nije ni čudo pošto za dve sedmice puni 34 godine. Nie ni Ćorić napravio neke značajnije rezultate u 2024. godini mada je u Monpeljeu stigao do finala u kome je izgubio od Aleksandra Bublika. Upravo je Bublik bio njegova žrtva na startu turnira u Monte Karlu, Ćorić je pobedio u dva seta i najavio da bi na šljaci mogao da bude bolji nego na betonu. Štruf igra dosta dobro na sporim terenima ali mu je draže da igra na bržim. Pre meča prvog kola protiv Argentinca Baeza poslednji put je na šljaci igrao prošle godine na Rolan Garosu. Zato je po nama favorit Borna Ćorić, a za pobedu Hrvata kvota je 2.00 u kladionici MaxBet.

Artur Fils – Lorenco Muzeti – UG+ (granica 21,5) @ 1.70 u MaxBet

Francuz je jedan od tenisera od koga se mnogo očekuje u budućnosti. Fils još uvek nema 20 godina i već iza sebe ima značajne rezultate a plasiran je na solidnom 36. mestu na ATP listi. Najbolji rezultat ove sezone ostvario je u Oklendu gde je igrao u polufinalu. Na dva američka mastersa bolji je bio u Indijen Velsu gde je igrao u trećem kolu dok je u Majamiju nastup završio u prvom. Pre Monte Karla je već igrao na 4 turnira na šljaci ali bez značajnijeg uspeha. Njegov rival u drugom kolu turnira u Kneževini je Italijan Muzeti. Radi se o igraču koji je prošle sezone na ovom turniru izbacio Novaka Đokovića, ali je onda u četvrtfinalu ispao od zemljaka Sinera. Mnogo smo više od njega oćekivali u ovoj sezoni a Muzeti je samo u Indijen Velsu uspeo da veže dve pobede i onda ispadne od Alkaraza. Prošle sezone je igrao dobro na šljaci i ovo bi mogla da bude prekretnica sezone. U prvom kolu je Muzeti pobedio odličnog Frica, ali Amerikanac ne voli šljaku. Italijan je faovrit i protiv Filsa koji je pobedio Nemca Hafmana, vrlo ubedljivo, sa samo dva prepuštena gema rivalu. Ovo je meč koji bi mogao dosta da traje, a naš predlog je više gemova od ponuđene granice. Ona je na 21,5 gemova a za (+) kvota je 1.70 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 11.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.