Najava i analiza: Bundesliga, 32. kolo: Od naredne sezone 5 timova u Ligi šampiona!

Ovog vikenda je pred nama još jedno zanimljivo kolo Bundeslige, a do kraja šampionata su ostala da se odigraju još samo 3 kola. Klubovi iz Njemačke se ove sezone bili veoma uspiješni u evropskim takmičenjima, što je donijelo sjajnu vijest za sve ljubitelje Bundeslige – od naredne sezone čak 5 klubova će igrati u Ligi šampiona! Već sada je jasno da će to biti Leverkuzen, Bajern, Štutgart, Lajpcig i Dortmund, dok će za plasman u Ligu Evrope i Ligu konferencija voditi veliki broj klubova. Borba za opstanak je u punom jeku, a posle ovog kola mogli bi da saznamo i ime drugog kluba koji se seli u rang niže. Utakmica koju su Hofenhajm i Lajpcig odigrali u petak, posebno je analizirana u našoj rubrici “Tip dana”, pa se zbog toga nije našla u analizi. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Borusija Dortmund – Augzburg – 1X&0-4 @ 1.69 u MozzartBet

Nije tim iz Dortmunda ni približno konkuretan za titulu u ovoj sezoni kao u prethodnoj, ali to je navijačima Borusije vjerovatno manje bitno sve dok su još uvijek u igri za trofej prvaka Evrope. U prvom polufinalnom meču su slavili na svom terenu sa 1:0 protiv PSŽ-a, čime su napravili veliki korak ka plasmanu u veliko finale. Tim trijumfom su sebi obezbijedili plasman u elitno takmičenje i naredne sezone, pošto je Bundesliga obezbijedila čak 5 predstavnika. Augzburg je trenutno na 9. mjestu na tabeli sa 39 osvojenih bodova, što je svega bod manje od sedmoplasiranog Hofenhajma koji drži mjesto koje vodi u Evropu. Augzburg je u poslednja 2 meča upisao 2 poraza, od kojih je poslednji bio protiv Verdera na domaćem terenu sa čak 0:3. Igraju veoma ofanzivno tokom čitave sezone, ali smo mišljenja da u ovom meču nećemo gledati pretjerano efikasnu utakmicu. Naš prijedlog je igra 1X&0-4 po kvoti 1.69 u MozzartBet kladionici.

Štutgart – Bajern – 3+ @ 1.50 u PrimoBet

Obezbijedio je Štutgart plasman u Ligu šampiona i time napravio jedan od najvećih uspijeha u istoriji kluba. To će biti ogromna injekcija za stabilizaciju i rast kluba, a sjajne igre tokom čitave sezone govore da su to zaslužili. U poslednja 2 kola su upisali poraz od Verdera, a potom su u poslednjem kolu remizirali protiv novog šampiona Leverkuzena (2:2), iako su bili veoma blizu da nanesu prvi poraz ovoj ekipi. Bajern je ostao bez titule nakon 10 godina i sada će sve karte baciti na Ligu šampiona. U prvom polufinalnom meču su na Alijanc Areni remizirali rezultatom 2:2, pa će se sigurno čuvati za revanš meč u Madridu. Na mečevima ove dvije ekipe u prosijeku pada skoro četiri gola, a mi vam ipak predlažemo igru 3+ po kvoti 1.50 u PrimoBet kladionici.

Volfsburg – Darmštadt – 1&2+ @ 1.62 u MaxBet

Volfsburg je nakon trideset i jedne odigrane utakmice u ovoj sezoni na skoru od 9 trijumfa, 7 remija i 15 poraza. Trenutno se nalaze na 12. mjestu na tabeli sa 34 osvojena boda, što ih koliko toliko svrstava u timove koji su sigurni u borbi za opstanak. Vezali su dvije pobjede i tako se uveli u mirnu luku, a u poslednjem kolu su slavili na veoma teškom gostovanju protiv Frajburga sa 1:2. Darmštadt je sa druge strane već odavno otpisan i već sada se pripremaju za takmičenje u drugoj ligi. Ove sezone su sotvarili samo tri trijumfa, a sa 73 primljena gola imaju ubjedljivo najgoru odbranu u čitavoj ligi. U poslednje vrijeme Darmštadt igra malo bolje ali u ovoj utakmici prednost dajemo domaćoj ekipi, te je naš prijedlog za ovaj meč igra 1&2+ po kvoti 1.62 u MaxBet kladionici.

Verder – Menhengladbah – GG3+ @ 1.83 u SuperBet

Tim iz Bremena je i matematički opstanak u eliti osigurao u poslednjem kolu, kada su na gostujućem terenu u Augzburgu slavili sa ubjedljivih 0:3. Trenutno se nalaze na 11. mjestu na tabeli sa 37 osvojenih bodova, pa i dalje imaju priliku da se dokopaju pozicije broj 7 koja je daleko svega 3 boda. Iza Borusije Menhengladbah je jedan veoma turbulentna sezona u kojoj nikako ne mogu biti zadovoljni svojim izdanjem i konačnim plasmanom, ma kakav god on bude. Trenutno se nalaze na tek 13. mjestu na tabeli sa 32 osvojena boda, što je svega 4 boda više od mjesta koje vodi u baraž. U poslednje vrijeme igraju u veoma lošoj formi, a efikasni mečevi su nešto što ih krasi tokom ove sezone. Prvi meč ove dvije ekipe završen je rezultatom 2:2, a nešto slično očekujemo i ovog puta. Naš prijedlog je igra GG3+ po kvoti 1.83 u SuperBet kladionici.

Keln – Frajburg – GG @ 1.65 u PrimoBet

Popularni “Jarčevi” su u velikom problemu i najveći su favoriti da pored Darmštadta iduće sezone ponovo igraju u Cvajti. Trenutno se nalaze na pretposlednjem mjestu na tabeli sa 23 osvojena boda, što je 5 bodova manje od mjesta koje vodi u baraž. Ove sezone su ostvarili svega 4 trijumfa, a u poslednja 3 kola ne znaju za trijumf. U poslednjem kolu su remizirali sa Majncom (1:1), dok je Frajburg sa druge strane poražen od Volfsburga sa 1:2. Gostujući sastav je trenutno na 8. mjestu na tabeli 40 osvojenih bodova, pa još uvijek imaju priliku da se uključe za borbu za poziciju broj 6 i direktan plasman u Ligu Evrope. Igraju veoma promjelnjivo a njihova najveća snaga je svakako njihov domaći teren. Mišljenja smo da će obje ekipe u ovoj utakmici postići makar po gol, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.65 u PrimoBet kladionici.

Union Berlin – Bohum – X @ 3.55 u MozzartBet

Nije tim iz Berlina još uvijek osigurao opstanak u eliti i sigurno je da će nakon ovog meča mnoge stvari biti jasnije. Trenutno se nalaze na 14. mjestu na tabeli sa 30 osvojenih bodova, koliko ima i njihov protivnik Bohum koji je na poziciji ispod. Nije Union slavio u poslednjih 5 mečeva, a seriju od 3 uzastopna poraza prekinuli su u poslednjem kolu, kada su remizirali protiv Menhengladbaha u meču bez golova. Bohum je nakon dugo vremena u poslednjem kolu upisao trijum i to na domaćem terenu protiv Hofenhajma rezultatom 3:2. Tim trijumfom su se izvukli iz opasne zone i sada će sigurno učiniti sve da tamo i ostanu. Mišljenja smo da nijedna ni druga ekipa neće previše rizikovati, a mišljenja smo da će bod zadovoljiti i jednu i drugu ekipu. Naš prijedlog je prema tome igra X po kvoti 3.55 u MozzartBet kladionici.

Frankfurt – Leverkuzen – GG @ 1.60 u MaxBet

Tim iz grada na Majni je trenutno na poziciji broj 6, što im garantuje plasman u grupnu fazu Lige Evrope naredne sezone. U poslednje vrijeme igraju u veoma lošoj formi, pa tako na poslednjih 5 mečeva imaju svamo jedan trijumf i po 2 remija i poraza. U poslednjem kolu su poraženi na gostovanju protiv Bajerna sa 2:1, što je bio njihov osmi poraz u ovoj sezoni. O Leverkuzenu smo mnogo puta pisali ove sezone i ovo će po svemu biti istorijska sezona za njih. Do kraja sezone imaju da odigraju još 5 utakmica, a još uvijek ne znaju za poraz, što je zaista fascinantno. Imaju priliku da osvoje tripletu bez ijednog poraza, što bi zaista bio presedan u svijetu fudbala. Mišljenja smo da će u ovom meču obje ekipe postiću makar po gol, pa vam prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.60 u MaxBet kladionici.

Hajdenhajm – Majnc – X2&2+ @ 1.61 u PrimoBet

Novi član Bundeslige je odavno osigurao svoj opstanak u eliti i naredne sezone ćemo ih gledati među najboljim klubovima. Igraju veoma lijep fudbal tokom čitave sezone i skoro svim timovima su ozbiljno isparirali. Trenutno se nalaze na 10. mjestu na tabeli sa 37 osvojenih bodova, pa i dalje imaju priliku da se plasiraju u Evropu, što bi zaista bilo sjajno. Majnc je trenutno na 16. mjestu na tabeli sa 28 osvojenih bodova, što je dva boda manje od sigurne zone i opstanka, ali 5 bodova više od mjesta koje vodi direktno u Cvajtu. U poslednje vrijeme su značajno podigli formu, pa na poslednjih 5 mečeva ne znaju za poraz, te su u tom periodu upisali 3 remija i 2 trijumfa. U poslednjem kolu su remizirali protiv direktnog konkurenta Kelna (1:1), ali sada moraju da nastave da sakupljaju bodove kako bi pokušali isplivati u sigurnu zonu. Mišljenja smo da će ovo biti jedan efikasan meč, a takođe mišljenja smo da će gosti ostati neporaženi. Naš prijedlog za ovaj meč je igra X2&2+ po kvoti 1.61 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.