DERBI DANA: Roma – Juventus: Romi visi Liga šampiona, Stara dama bez trijumfa na strani još od januara!

U nedelju je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a po našem mišljenju se derbi dana igra na Olimpiku, gde će fudbaleri Rome ugostiti Juventus.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Roma: Poraz bi zakomplikovao stvari oko plasmana u Ligu šampiona!

Roma je prvi deo šampionata odigrala veoma promenljivo, a nakon jedne serije loših rezultata na klupu ovog tima je seo Danijele De Rosi.
Bivši kapiten Vučice je izvesno podigao nivo Romine igre, međutim, i dalje je diskutabilno da li će to sve biti dovoljno za plasman u Ligu šampiona što je godinama unazad primarni cilj italijanskog velikana.
U ovom trenutku se Rimljani nalaze na petom mestu na tabeli, koje od skoro donosi plasman u Ligu šampiona, međutim, Roma ima samo dva boda viška u odnosu na Atalantu, koja zauzima šesto mesto na tabeli, a na sve to tim iz Bergama ima i meč manje.
Kada uzmemo u obzir da izabranici Đanpjera Gasperinija u ovom kolu gostuju kod već prežaljene Salernitane, dok će Roma imati izuzetno težak posao protiv Juventusa na svom stadionu, dolazimo do zaključka da će Rimljani morati još dosta da se pomuče kako bi došli do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
U prošlom kolu elitnog ranga italijanskog fudbala Roma je nekako remizirala na gostovanju kod Napolija, a taj duel na stadionu “Diego Armando Maradona” je završen rezultatom 2:2. Pre toga su Rimljani slavili u nastavljenom duelu protiv Udinezea, koji je prvobitno prekinut zbog toga što se Endika srušio na zemlju, a u nastavku u Udinama je Roma slavila sa 1:2, uz pogodak Kristantea u poslednjim trenucima susreta.
Na poslednjih pet mečeva puleni Danijelea De Rosija su ostvarili dva trijumfa, isto toliko remija, ali i jedan poraz i to na svom stadionu protiv Bolonje kada je bilo 1:3.
Što se tiče Liga Evrope, sve do skoro je ovaj tim imao dobre šanse da dođe do velikog finala, međutim, u prvom polufinalnom duelu je italijanski predstavnik položio oružje na svom stadionu protiv ove sezone sjajnog Leverkuzena, a taj meč na Olimpiku je završen rezultatom 0:2.
Naravno, za nekoliko dana predstoji i revanš, međutim, sigurno je da Roma nije favorit, pogotovu ako uzmemo u obzir da Leverkuzen u dosadašnjem toku sezone u svim takmičenjima ne zna za poraz, što je bez ikakve sumnje jedan neverovatan podatak.
Za kraj, kada se radi o partijama na domaćem terenu u italijanskom šampionatu, do sada je Roma odigrala sedamnaest mečeva na svom Olimpiku i ostvarila jedanaest trijumfa, uz po tri remija i poraza, što ovaj tim čini trećim najboljim domaćinom u Seriji A.

Juventus: Stara dama bez trijumfa na strani još od januara!

Ako se setimo prošle sezone u kojoj je Juventus završio tek na sedmom mestu na tabeli, pa je na sve to ova ekipa na kraju i izbačena iz evropskih takmičenja, ova je dosta bolja, iako Stara dama poslednjih meseci ima baš dosta problema u Seriji A.
Ipak, ovog puta je klub iz Torina odigrao gotovo savršeno prvi deo sezone, pa ćemo kako sada stvari stoje izabranike Masimilijana Alegrija naredne sezone gotovo sigurno gledati u Ligi šampiona, a sve to i jeste bio primarni cilj za ovu sezonu.
Kako je šampionat započeo, tako su se već posle nekoliko kola izdvojili Inter i Juventus, kao dva tima koja će voditi veliku borbu za naslov prvaka Italije. Međutim, kako je vreme odmicalo tako je tim iz Torina igrao sve slabije, pa su Neroazuri stekli ogromnu prednost, koju ne samo da Juventus nije uspeo da stigne, već su Bjankoneri pali i na treće mesto na tabeli, i trenutno ova ekipa ima pet bodova manjka u odnosu na drugoplasirani Milan, ali i samo bod viška od četvrtoplasirane Bolonje, uz konstataciju da Juve ima meč manjka, ali i da puleni Tijaga Mote do kraja imaju izuzetno težak raspored.
Kao što smo već napomenuli, Stara dama u poslednje vreme ima baš dosta problema, a na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu italijanskog fudbala ova ekipa je ostvarila samo jedan trijumf i to protiv Fiorentine na svom stadionu, jedan poraz, ali i čak tri remija.
Nekadašnji šampion Italije je u prošlom kolu ponovo remizirao i to na svom stadionu protiv Milana u jednom ne previše interesantnom meču koji je završen bez pogodaka, ali i bez previše šansi za postizanje istih, a moramo pomenuti da je tim bodom Milan gostovo izvesno sačuvao drugo mesto na tabeli do kraja sezone.
Pre toga su izabranici Masimilijana Alegrija remizirali i na gostovanju kod Kaljarija, pošto je taj meč na Sardiniji završen rezultatom 2:2, uz napomenu da je domaća ekipa na odmor otišla sa dva gola prednosti.
Ako se podsetimo prvog dela u sezoni između Juventusa i Rome, taj meč je završen minimalnom pobedom Juventusa, a jedini strelac je bio Rabio koji je postigao pogodak početkom drugog dela igre.
Kada se radi o partijama na strani, do sada je Stara dama u Seriji A odigrala sedamnaest mečeva na strani i ostvarila osam trijumfa, pet remija i četiri poraza, uz podsećanje da je italijanski velikan poslednji trijumf na strani ostvario još u januaru.

Naš predlog

Po nepisanom pravilu, međusobni susreti između Rome i Juventusa nam uglavnom ne donose dosta pogodaka, a deluje da bi to vrlo lako mogao da bude slučaj i ovog puta, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.58.

Juve je praktično siguran na trećoj poziciji, i teško da bilo ko može da to ugrozi timu iz Torina, dok se Romi polako ali sigurno približavaju Atalanta i Lacio, i Rimljani prosto ne smeju da izgube na ovom duelu, kako sebi ne bi zakomplikovali već viđen plasman u Ligu šampiona, i zato vam savetujemo da okušate sreću sa duplom šansom 1X koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.48.

Za kraj, hrabro vam savetujemo da pokušate sa čistom jedinicom na Vučicu, a sve to uz fenomenalnu kvotu 2.85 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.