Tiket dana (utorak, 07.06.2022)

Tiket dana

Liga nacija se nastavla bez prekida, fudbaleri su sigurno umorni nakon naporne sezone, a to se primećuje i po dosta neočekivanih rezultata. Na nama je da pokušamo da pogodimo. Kvote koje smo predložili mogu biti promenjene.

Ujedinjeni Arapski Emirati – Australija – 2,0-3 @ 2.10 u MaxBet

U Al Rajanu će duel baraža za plasman na Mudijal odigrati dve selekcije koje su zauzele treće mesto us vojim grupama azijskih kvalifikacija. Ovo je samo prvi korak ka novom dolasku u Katar, pošto pobednika očekuje finale protiv Perua, selekcije koja je bila peta u južnoameričkoj grupi. Težak put je i pred ”Ozijima” i Emiraćanima ako žele u završnicu, a to što Australijanci nisu uspeli da se direkto izbore za Svetsko prvenstvo, jedno je od većih iznenađenja. Od kada su prešli u azijsku grupu ”Kenguri” su uvek igrali na Mundijalu, imaju šansu i sada, ali to neće biti lako. Ispred njih su u grupi završili Saudijska Arabija i Japan, i upravo su od te dve selekcije poraženi na kraju kvalifikacija. Ujedinjeni Arapski Emirati nisu imali realne šanse protiv Irana i Južne Koreje, pa su vodili bitku sa Irakom za treću poziciju u ulazak u baraž. Gledano iz tog ugla oni su zadovoljniji, ali se njihove ambicije na završavaju na tome, pogotovo jer na Mundijalu nisu bili od 1990. u Italiji, što je njihovo jedino učešće, koje su okončali sa sva tri poraza u grupi, protiv Nemačke, Kolumbije i Jugoslavije. Kao pripremu za ovaj meč Emirati su igrali nerešeno sa Gambijom, dok je Australija pobedila Jordan. Selekcija sa najmanjeg kontinenta je favorit, a pored njihovog trijumfa ne očekujemo mnogo golova. Za kombinaciju 2,0-3 u kladionici MaxBet kvota je 2.10.

Farska Ostrva – Luksemburg – x2,0-2 @ 1.95 u MaxBet

Luksemburg je odlično počeo Ligu nacija i doneli su sva tri boda sa gostovanja u Litvaniji. U ovoj grupi divizije C najveći favorit je Turska, za koju nam još nije jasno kako je ovde završila, u društvu Farana i Litvanije. Najveći rival selekciji iz Anadolije biće baš Luksemburg, koji odavno nije rival za popravljanje gol razlike. Istina, oni se još nikad nisu kvalifikovali za neko veliko takmičenje, ali verujemo da će se i to uskoro dogoditi, makar kad je EURO u pitanju. U kvalifikacijama za Mundijal Luksemburg nije imao šanse u grupi sa Srbijom i Portugalijom, ali je zato uspeo da pobedi Republiku Irsku u Dablinu. Farska Ostrva su doživela ubedljiv poraz u Turskoj u prvom meču i teško je očekivati da se oni bore za prvo mesto u grupi. Njihov cilj je da budu bolji od Litvanije i ostanu u C diviziji. Za ispunjenje planova im je svaki bod važan, pa možda neki uzmu i protiv Luksemburga. Gosti su favoriti, ali predlažemo duplu šansu na njih uz mali broj pogodaka. Za x2,0-2 u kladionici MaxBet kvota iznosi 1.95.

Bosna i Hercegovina – Rumunija – 1x,2+ @ 1.75 u MaxBet

”Zmajevi” su dosta dobro odigrali u Helsinkiju, ali su do boda stigli uz mnogo sreće u sudijskoj nadoknadi. Po tome što su u prošlom ciklusu bili u A diviziji mogao bi da se izvede zaključak da su favoriti u konkurenciji Crne Gore, Rumunije i Finske, ali je to daleko od realnosti, pošto je ovo više nego izjednačena grupa. Rumuni su podbacili u Podgorici, mnogo se više očekivalo od ove selekcije koja ima jednu novu, veoma talentovanu, generaciju, koja je snagu pokazala na prethodnom Evropskom prvesntvu za mlade u Italiji i San Marinu. Međutim, nešto očigledno još uvek nedostaje, jer kako drugačije objasniti to da su baraž za Mundijal ispustili tako što nisu uspeli da daju gol Islandu na svom terenu. Bosanci nisu na velikom takmičenju bili od 2014. godine i Brazila, pa je možda Liga nacija prilika da odu na sledeći EURO. Bod iz Helsinkija je dobar zalog, ali je sad neophodna pobeda protiv Rumuna. Naš predlog je dupla šansa na domaćina uz bar dva gola ukupno. Za 1x,2+ u MaxBet kladionici koeficijent iznosi 1.75.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici MaxBet iznosi 7.17.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.