Tip dana: Atletiko Mineiro – Flamengo: Ko će do trijumfa u duelu dva poslednja šampiona Brazila?

U sredu je poprilično slaba ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali jedan veoma zanimljiv meč u okviru brazilskog Kupa, u kom će Atletiko Mineiro na svom terenu ugostiti Flamengo.
Susret između ova dva tima je zakazan za 02:30h.

Atletiko Mineiro: Teško je očekivati da Hulk i drugari ponove prošlu sezonu!

Pre svega, treba istaći da je malo ko očekivao da će fudbaleri Atletiko Mineira uspeti da prošle sezone dođu do titule prvaka Brazila, ali se to desilo, i to na više nego ubedljiv način.
Naime, Hulk i drugari su najkvalietniji rang brazilskog fudbala završili na prvom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Flamengo, koji je pre početka šampionata bio glavni favorit za odbranu titule.
Utisak je zaista da se pitanje novog šampiona Brazila ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje, a svakako da nam to najbolje potvrđuje i ova ogromna razlika na kraju.
Što se ovog prvenstva tiče nekako je utisak da Mineiro nakon katastrofalnog starta šampionata, polako ali sigurno pruža sve bolje partije, pa se trenutno ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Palmeiras, što nije nimalo naivna razlika za prvenstvo kao što je brazilsko.
U prošlom kolu Serije A, Hulk i drugari su bez većih problema savladali upravo Flamengo, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Atletiko je do potpuno zasluženog vođstva stigao u 35. minutu. Eduardo Vargas je šutirao, lopta se odbila do Naća Fernandesa koji je lako sproveo u mrežu.
Flamengo je u nastavku napadao, u želji da dođe do poravnanja, ali je sve to bilo jalovo, pošto gostujuća ekipa nije imala ozbiljnijih šansi za postizanje gola.
Konačan rezultat postavio je Ademir u 85. minutu. Hulk je odradio praktično čitav posao, asistirao za pomenutog fudbalera koji je lako savladao Alvesa.
Što se tiče partija na domaćem terenu u dosadašnjem toku brazilskog prvenstva, Atletiko Mineiro je na sedam odigranih susreta ostvario četiri trijumfa, dva remija i jedan poraz.

Flamengo: Šta se dešava sa timom sa “Marakane”?

Utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da pretpostave da će fudbaleri Flamenga pružati ovako slabe partije na startu ovogodišnjeg izdanja brazilske Serije A.
Tim koji je prošle sezone bio najbliži pratioc Atletiko Mineiru koji je mimo svih očekivanja došao do titule šampiona, se nakon trinaest odigranih kola nalazi na katastrofalnom četrnaestom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Palmeiras, pa već sada slobodno možemo konstatvati da se “Mengao” u ranoj fazi šampionata praktično oprostio od borbe za titulu šampiona Brazila.
Cenu loših rezultata je platio Paulo Sousa koji je veoma zanimljivo sam platio obeštećenje kako bi postao trener višestrukog šampiona Brazila, međutim, kako sada stvari stoje deluje da je to bio pogrešan potez, s obzirom da mu je klub sa “Marakane” uručio otkaz nakon poraza od Bragantina još početkom meseca.
Poražavajuće izgleda podatak da je Flamengo na dosadašnjih trinaest odigranih susreta ostvario samo četiri trijumfa, tri remija i čak šest poraza.
Kao što smo već napomenuli, u prošlom kolu je “Mengao” poražen na gostovanju kod Atletiko Mineira, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Na poslednjih pet susreta četrnaestoplasirani tim na tabeli ima skor od jednog trijumfa i to nad Kujabom, uz čak četiri poraza, što je zaista nedopustivo za ekipu koja je pre početka ovogodišnjeg izdanja Serije A slovila za jednog od glavnih favorita za naslov prvaka.
Što se tiče Kopa Libertadores, Gabrijel Barbosa i drugari su bez većih problema došli do plasmana u osminu finala i to sa prvog mesta u grupi, pošto je Flamengo na šest odigranih susreta ostvario čak pet trijumfa uz samo jedan remi na gostovanju kod Taljeresa, u jednom sjajnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
Inače, tim sa “Marakane” na ovo gostovanje putuje u ne baš lepom raspoloženju, pošto je na pet poslednjih međusobnih mečeva sa Atletiko Mineirom na kojima je aktuelni šampion Brazila bio domaćin, Flamengo doživeo isto toliko poraza.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ova dva rivala su se sastala i u prvenstvu pre samo nekoliko dana, kada je Atletiko Mineiro bez većih problema došao do trijumfa. Ipak, mišljenja smo da će Flamengo učiniti sve da se revanšira ljutom rivalu, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.73.

Ne treba očekivati ovde previše golova, ali svakako da će ih po našem mišljenju biti makar dva, ali ne više od tri, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 2-3 gola za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.86.

Za kraj, za one najhrabrije, predlažemo vam da probate sa čistom dvojkom koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 3.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.