Sreda, 20/09 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
20/09Norič Siti vs Lester SitiDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
18/09/2023 15:27
Četvrtoplasirani Norič i drugoplasirani Lester će se sastati u okviru 7. kola Čempionšipa. Meč je na programu u srijedu od 21 čas.
Norič

Norič je četiri godine bio “jo-jo” tim, ulazio u Premijer ligu, pa odmah ispadao, ali prošle sezone nije uspio opet da izbori najbolje društvo. U zeleno-žutom dresu nećemo gledati više Finca Temua Pukija koji se preselio „preko bare“, u redove Minesote. Amerikanac Dejvid Vagner zimus je preuzeo Kanarince, ali nije uspio da ih dovede ni do plej-ofa. Ekipa je pojačana sa Kristijano Fasnahtom (Jang Bojs, 3.000.000), Borhom Sainsom (Giresun), Džekom Stejsijem (Bornmut), Šejnom Dafijem (Fulam), Ešlijem Barnsom (Barnli). Nije se mnogo trošilo na Kerou Roudu. Najveće pojačanje je povratak sa pozajmice iz Galatasaraja Albanca Milota Rašice. U prvih 6 kola Norič je zabilježio odlične rezultate, pošto su zabilježili 4 pobjede i po jedan remi i poraz. Sa ukupno 13 osvojenih bodova trenutno su na 4. mjestu tabele, a eventualna pobjeda protiv Lestera bi ih lansirala možda čak i na prvo mjesto.

Lester

Lester želi ponovo da ostvari direktnu promociju i to je već formulisao u pripremi za novu sezonu. Novi trener je Enco Mareska, a neki važni igrači su pušteni da odu. Kvalitet koji nedostaje zbog transfera Harvija Barnsa, Džejmsa Medisona, Jurija Tilemansa ili Timotija Kastanja je ogroman. Ipak, u ranoj fazi postalo je očigledno da bi novajlije Dojl, Koudi, Kazadei i Vinks mogle da odigraju važnu ulogu. Tim je uspio da pokaže pristojan napredak u igri, takođe je bio veoma dobar u defanzivi i primio samo pet golova. Pored toga, slavio je u pet od šest utakmica u sezoni, što je takođe jasan znak. U borbi za mesta u promociji treba računati i na Lester, što su jasno pokazali i u poslednjem meču kada su razmontirali Sautempton u gostima (1:4). U poslednjih nekoliko utakmica uspostavljen je sistem 3-4-3, ali on ipak otkriva individualne slabosti. Na primjer, Lisice nisu mogle da pobjede Hal Siti kod kuće. Ono što je do sada bilo primjetno jeste da se mogao vidjeti jasan rukopis i pečat novog trenera.

Naš prijedlog

Fantastičan početak nove sezone za obje ekipe nas navodi na igru GG koja se plaća kvotom 1.55 u Mozzartbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.