Ponedeljak, 13/05 - Fudbal, Srbija, Superliga
13/05Javor Ivanjica vs Voždovac1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
11/05/2024 11:01
Veoma važan meč u borbi za opstanak igra se u Ivanjici. Javor i Voždovac se grčevito bore za svoj superligaški status i od ishoda ovog duela mnogo toga zavisi. Utakmica je zakazana za ponedeljak u 18 časova.
Javor

U prošlom kolu Javor je delilo par sekundi od remija u Surdulici koji bi ih poslao bliže Prvoj ligi Srbije. Ipak autogol domaćeg fudbalera u 94. minutu doneo je timu iz Ivanjice preko potrebnu pobedu i njihove šanse su sada mnogo veće. Ostalo je da se odigra još tri kola a tim iz grada kraj Moravice igra protiv sve samih direktnih konkurenata, gostuju Radnikom u Nišu i dočekuju Železničar iz Pančeva u poslednjem kolu. Njima je pre svega bitan ovaj meč sa Voždovcem, Javor je 13. na tabeli sa 35 bodova a Zmajevi imaju samo jedan manje. U ovom momentu i jedni i drugi su na mestima koja donose samo baraž za opstanak. Cilj je izbeći pakao baraža i pomeriti se bar za jedno mesto nagore, a da bi to uradio Javor mora da pobedi tim iz prestonice.

Voždovac

Zmajevi su posle prvog dela sezone bili u gornjem delu tabele i činilo se da će igrati sigurno u plej-ofu. Međutim, u toku zimkske pauze ova ekipa je doživela brojne promene i ostala bez većine igrača iz jesenjeg dela prvenstva. Znatno su podmladili tim, nadajući se da se to neće preterano odraziti na njihov plasman. Nisu bili u pravu i Voždovac je serijom poraza, prvo stigao u plej-aut a sada i u borbu za spašavanje golog života. U poslednjih 15 utakmica Voždovac je uspeo da pobedi samo jednom i to nedavno na gostovanju u Novom Pazaru. Nadali su se celom plenu u prošlom kolu kada im je u goste dolazila pančevačka Dizelka, ali je Železničar slavio sa 3:2 na krovu tržnog centra.

Predlog

Loša procena uprave Voždovca o tome da li imaju dovoljnu zalihu bodova za opstanak na polovini sezone mogla bi ovaj tim da košta ispadanja iz elite, prvi put od kada su u nju kročili. Sve bi mogli da isprave pobedom u Ivanjici ali sumnjamo da će se to dogoditi. Prethodni duel ova dva tima igran je takođe u Ivanjici a Javor ga je dobio sa 4:0. Možda sada neće biti tako ubedljivo ali očekujemo pobedu domaćina. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.