Četvrtak, 25/04 - Fudbal, Švedska, Alsvenska
25/04Norčeping vs ElfsborgUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
23/04/2024 12:02
Start sezone nije po volji nijednoj od ove dve ekipe, a to se posebno odnosi na aktuelnog vicešampiona Elfsborg. Utakmica u Norčepingu igra se u četvrtak u 19 časova.
Norčeping

Domaći tim je u prva četiri kola osvojio samo 4 boda. Imaju jednu pobedu, jedan remi i dva poraza. Nije ni prethodna sezona bile nešto posebno uspešna za tim Norčepinga, okončali su je na 9. mestu podjednako udaljeni od vrha ali i od dna tabele. Ambicije ni ove sezone nisu nešto posebno veće, opstanak je u prvom planu a ako se ukaže neka šansa za bolji plasman, sigurno je da će pokušati da je iskoriste. Na startu sezone nisu bili preterano uspešni, već u prvom kolu doživeli su ubedljiv poraz na svom terenu od šampiona Malmea sa čak 5:1, da bi u drugom izgubili sa 3:0 protiv Mjalbija. U naredne dve utakmice kao da su se stabilizovali, pobedili su GAIS kao domaćini i uzeli bod kod Geteborga, pa se čini da su u dobroj formi.

Elfsborg

Samo zbog gol razlike Elfsborg je ostao bez titule u prošlom prvenstvu. Da sve bude dramatičnije u poslednje kolu su ušli sa tri boda više od Malmea ali ih je čekao međusobni duel sa prvim pratioce i to u gostima. Elfsborgu je odgovarao i remi, dok je Malmeu za titulu bila potrebna bilo kakva pobeda. Na kraju su do nje i stigli i to golom koji su postigli sa bele tačke. Mora se reći da je Malme svakako zaslužio pobedu u toj utakmici. Sada je Elfsborg mnogo slabije započeo sezonu. U prva četiri kola uzeli su samo 4 boda, a drugi poraz doživeli su u ponedeljak na svom terenu od Kalmara iako su na poluvremenu vodili. I kolo pre toga su poraženi, bilo je to na gostovanju kod Hamarbija gde su izgubili sa 3:0. Novi neuspeh bi možda već sada ugasio sve nade Elfsborga da mogu ponoviti prethodnu sezonu.

Predlog

Norčeping igra u skladu sa svojim mogućnostima dok se od Elfsborga očekivalo mnogo više na startu novog šampionata u Švedskoj. Nema sumnja da su gosti kvalitetniji tim ali oni za sada to ne pokazuju. Zato ćemo se opredeliti za golove u ovom meču a ne za konačan ishod. Naš predlog je 0-2 gola sa koeficijentom 2.04 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.