Četvrtak, 25/04 - Fudbal, Poljska, I Liga
25/04Nieciecza vs Odra OpoleDupla šansatip: X2
8 / 10 Ulog
23/04/2024 12:22
Bliži se kraju regularni deo prvenstva u poljskoj drugoj ligi a takmičenje će se produđiti za timove koji će igrati u baražu za plasman u elitni rang. Termalica dočekuje Odru u četvrtak od 18 časova.
Termalica

Domaća ekipa ima samo jedan cilj u preostalih 6 kola u Diviziji 1 poljskog fudbala. To je isključivo opstanak, s obzirom da se Termalica nalazi u opasnoj zoni i samo je tri boda udaljena od prvog tima ispod crte, pošto će iz lige ispasti tri najlasbija tima nakon 34 odigrana kola. Ekipa sa krajnjeg juga ove zemlje nema pobedu u poslednjih 10 kola, a pošto je u drugom delu sezone, od početka 2024. godine, odigrano devet rundi, oni su bez trijumfa u ovoj kalendarskoj godini. Uz četiri remija Termalica je izgubila pet puta i nije ni čudo da su došli u ozbiljnu situaciju. U prethdna tri kola dva puta su igrali nerešeno i to može biti malo ohrabrenje pre odlučujuće mečeve.

Odra Opole

I grad Opole, iz koga je ekipa Odre, nalazi se na jugu Poljske, samo malo više prema zapadu. Odra je u dobroj formi, u poslednjih šest kola ima samo jedan poraz, a na meč sa Termalicom odlaze nakon dve vezane pobede. Nakon trijumfa u Katovicama Odra je uspela da pobedi i Čobri i stigla do 8. mesta sa samo dva boda mnaje od poslednjeg tima u zoni plasmana u plej-of. Na tabeli vodi Lehija sa 56 bodova, Arka ima samo jedan manje i sva je prilika da će ova dva tima direktno u elitu, što je i pravdeno jer su najviše pokazali totkom sezone. Trećeplasirane Katovice imaju čak 9 poena manje od Arke i teško je očekivati da to mogu nadoknaditi u samo 6 utakmica, koliko je preostalo do kraja prvenstva. Međutim, od trećeplasiranih Katovica, do Legnice na 10. mestu, razlika je samo 5 bodova i najveća borba vodiđe se za četiri mesta u plej-ofu.

Predlog

Odra bi se mogla naći među te četiri ekipe koje će odlučivati o još jednom putniku u Ekstraklasu. Možda ne važe za najvećeg favorita u tom društvu, s obzirom da je tu i slavna Visla iz Krakova i odlična Lecna, ali svakako da imaju svoju šansu ako se dokopaju 6. mesta na kraju. Zato smatramo da je Odra blagi favorit protiv termalice i predlažemo duplu šansu na goste. Za x2 kvota iznosi 1.69 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.