Četvrtak, 02/05 - Fudbal, Poljska, Puchar Polski
02/05Pogoń Szczecin vs Wisła KrakówDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
01/05/2024 11:58
Na opšte iznenađenje u finalu poljskog kupa igraju Pogon iz Šćećina i drugoligaš Visla iz Krakova. Utakmica se igra u Varšavi u četvrtak od 16 časova.
Pogon

Tim iz Šćećina je ostvario je veliki uspeh plasmanom u finale nacionalnog kupa. Imao je ovaj klub svojih svetlih trenutaka u svojoj istoriji, dva puta su uzastopno osamdesetih godina prošlog veka igrali u tadašnjem Kupu UEFA, ali su timovi Kelna i Verone bili previsoke prepreke. Još jednom su se našli u Evropi početkom ovog veka ali su i tada odmah ispali još u kvalifikacijama. Često su se selili iz prve u drugu ligu i obratno, a jednom su zbog finansijskih problema prebačeni čak u četvrtu ligu. Sada su već punih 12 godina neprekidno u Ekstraklasi. U ovom prvenstvu su na solidnom 7. mestu, imaju samo tri boda mnaje od poslednjeg tima u zoni plasmana u Evropu, pa mogu i na taj način do nekog od evropskih kupova. Ipak, mnogo je lakše i jednostavnije da u finalu pobede Vislu i da na taj načen, ne samo osvoje trofej, već igraju u Ligi Evrope. Prošlog vikenda su uspeli da odole lideru Jagjeloniji i to u gostima. U polufinalu kupa bili su uspešniji upravo od Jagjelonije a u četvrtfinalu od Leha.

Visla

Slavni tim iz Krakova dve godine igra u drugoj ligi. Jedan od najuspešnijih i najpoznatinijih poljskih kluoba mogao bi ovog proleća da se vrati u eliti ali će to morati da uradi preko doigravanja. Naime, prva dva mesta, ona koja direktno vode u prvu ligu, nisu im dostižna do kraja sezone, ali se nalaze u zoni plej-ofa i ako uspeju da zadrže takvu poziciju, pokušaće u doigravanju da se domognu elitnog ranga. Plasman u finale Kupa Poljske je veliki uspeh za Vislu koja je 13 puta bila šampiona, a kup osvajala 4 puta, ali nikad kao drugoligaš. Do finala su izbacili već dva prvoligaša, Pjast iz Gljivica i Viđev iz Lođa. Čak i da ne uđu u Ekstraklasu, igranje u Evropi naredne sezone mnogo bi značilo za navijače jednog od napoznatijih istočnoevropskih klubova.

Predlog

Očekuje se velika borba na stadionu u Varšavi. Biće navijača i jedne i druge ekipe a Pogon i Visla ove sezone igraju izuzetno napadački. Sumnjamo da će čekati produžetke ili penale i jedni i drugi, te je naš predlog igra gol-gol u regularnom toku. Za GG kvota je 1.58 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.