Sreda, 01/05 - Košarka, SAD, NBA
01/05New York Knicks vs Philadelphia 76ers1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
29/04/2024 13:13
Niksi vode sa 3:1 u seriji protiv Filadelfije. Četvrti meč igra se u Medison Skver Gardenu 1 sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu u sredu.
Njujork

Košarkaši Njujork Niksa su uspeli da naprave jedan brejk u Filadelfiji i sada imaju zadatak da sačuvaju domaći teren i plasiraju se u polufinale Istočne konferencije. Oni mogu do završetka serije i sada u Filadelfiji, ukoliko slave biće 4:1 i onda čekaju pobednika duela Milvokija i Indijane. Prva dva meča na svom terenu dobili su uz dosta problema, posebno je to bilo u drugom meču koji su rešili u svoju korist rezultatom 104:101 i to na neverovatan način u samom finišu. Gubili su sa pet razlike ali su sa dve uzastopne trojke, uz greške Filadelfije, stigli do pobede. Tesno je bilo i u četvrtom meču koji je njujork dobio u Pensilvaniji sa 97:92. Najzaslužniji je bio Džejlen Branson koji je meč završio sa 47 poena, što je njegov lični rekord ali i rekord franšize, pošto je Bernard King pre 40 godina imao učinak od 46 poena. Branson je imao i 10 asistencija, a Njujork je igrao bez Mičela Robinsona koga je povredio Džoel Embid u trećem meču.

Filadelfija

Siksersi se suočavaju sa ispadanjem već u prvoj rundi plej-ofa. Sve to učite i na Embida i njegova nervoza je više nego primetna. Povredio je Mičela Robinsona a i u četvrtom meču je imao nekoliko nesportskih poteza koji su mogli da se završe povredom nekog od protivničkih košarkaša. Ipak je Kamerunac bio ponovo najbolji u svom timu, ubacio je 27 poena i imao 10 skokova ali uz jako loš procenat šuta. Još uvek aktuelni MVP lige je imao povredu u finišu ligaškog dela sezone i to je dovelo do toga da Filadelfija mora u plej-in. Već u prvom meču su pobedili Majami, doduše samo sa poenom razlike, i na taj način se ubacili u doigravanje. Ako ne vrate brejk u \'\'velikoj jabuci\'\' za Embida i društvo počinje letnji raspust.

Predlog

Neće biti lako Filadelfiji da uzvrati Niksima za poraz na svom parketu. U toku regularnog dela sezone ova dva tima su se sastala četiri puta, tri meča dobio je Njujork a samo jedan Filadelfija. Zato smatramo da je Njujork favorit i u ovom meču i da će već sada otići u polufinale Zapada. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija kvota 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.