Nedelja, 05/05 - Fudbal, Italija, Serija A
05/05Milan vs Đenova1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
03/05/2024 16:55
Rosoneri su blizu vicešampionske titule ali je to amla uteha kada je prvak gradski rival Inter. Meč protiv Đenove igra se u nedelju od 18 časova na San Siru.
Milan

Osvajanjem boda u Torinu protiv Juventusa Milan je prišao još korak bliže drugom mestu na kraju sezone. Od Stare dame i dalje imaju pet bodova više a do kraja sezone ostalo je još 4 kola. Raspored Milana do kraja je dobar, posle meča sa Đenovom dočekuju Kaljari i Salernitanu a gostuju samo kod Torina. Teško je očekivati da neko može da ih skine sa druge pozicije ali ne verujemo da su navijači posebno zadovoljni tom činjenicom, pre svega jer su Skudeto osvojili gradski rivali, fudbaleri Intera. Imao je Milan solidnu sezonu, nisu oduševili u Ligi šampiona, bili su treći u svojoj grupi i preselili se u Ligu Evrope iz koje ih je izbacila Roma u četvrtfinalu. Ipak, primarni cilj, ponovni plasman u Ligu šampiona je ostvaren i to je razlog za zadovoljstvo.

Đenova

Grifoni u se proletos vratili u eitu posle jedne sezone provedene u Seriji B. Tim iz čuvene luke imao je glavni cilj da ostavri opstanak i da ne počne da menja rang iz sezone u sezonu. Pošto je prošle sezone iz Serije A ispala Sampdorija, ni ove sezone nije bilo gradskog derbija Đenove, a sva je prilika neće ga biti ni naredne jer je Sampdorija daleko od povratka u društvo najboljih. Đenova je u dobroj formi, u poslednjih šest kola samo su jednom poraženi i tim nizom su prebrinuli sve brige oko opstanka. Posebno je bila važna pobeda u prošlom kolu protiv Kaljarija. Pred ovo kolo su Grifoni na 12. mestu ali sa 12 bodova više od prvog tima ispod crte.

Predlog

Milan nije pobedio na poslednjih pet utakmica. Tri su igrali u prvenstvu i dve u Ligi Evrope protiv Rome. Doživeli su dva poraza jedan od Rimljana i drugi u gradskom derbiju od Intera a tri meča okončali su remijem. Vreme je za pobedu i overavanje drugog mesta. Za jedinicu na San Siru se dobija koficije nt koji iznosi 1.50 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.