Nedelja, 28/04 - Fudbal, Srbija, Superliga
28/04Napredak vs Radnički Kragujevac1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
26/04/2024 17:35
Posle šokantnog poraza u polufinalu kupa Kragujevčani moraju na gostovanje u Kruševac. Utakmica plej-ofa Super lige igra se u nedelju od 18 časova.
Napredak

Za Čarapane je prvenstvo završeno u momentu kada su se izborili za plej-of. Bilo je to u pretposlednjem kolu regularnog dela šampionata i od tada kreću problemi. Umesto da uživaju u plodovima svojim odličnih igara u Napretku su upropastili sve što su uradili. Prvo je otišao trener Vladimir Gaćinović, nezadovoljan zalaganjem u meču poslednjeg kola protiv radnika iz Surdulice. Onda je uprava poručila fudbalerima da ko ne produži ugovor može da se pozdravi sa terenom u plej-ofu. na kraju su ispisnice podeljene šestoriči, mahom, vodećih fudbalera tima. Sva je prilika da će Napredak u plej-ofu, kao i dve sezone ranije, igrati tek da igra i nekako sumnjamo da će uvećati bodovni saldo. Videlo se to i u Lučanima gde su poraženi dosta lako sa 3:1 od domaće Mladosti.

Radnički 1923

Kragujevčani su ispisali najepše stranice fudbala u Šumadiji ovog proleća. Ekipa Radničkog je trenutno na 4. mestu superligaške tabele a prvi put su igrali i u polufinalu Kupa Srbije. Malo je nedostajalo da odu u veliko finale i ukrste kopkja sa Crvenom zvezdom na kraju berićetne sezone. U tome ih je sprečila novosadska Vojvodina koja ih je pobedila u Kragujevcu golom u sudijskoj nadokandi. Stadion Čika Dača je bio put, preko 12 hiljada duša se smestilo na tribine ali je razočarano otišlo kući, osim onog malog dela koji je navijao za Lale. Ipak, za Crvene đavole nije sve gotovo kada su takmičarski ciljevi u pitanju i sada im predstoji borba da sačuvaju četvrtu poziciju i tako se izbore za igranje u Evrope, mada i FSS još uvek nije dao licencu za nastup u evropskim kupovima. U prošlom kolu su pobedili Čukarički sa 4:3 u sjajnom meču, i umakli Brđanima na pet bodova razlike, dok je Vojvodina tri koraka iza.

Predlog

Moraju momci treera Feđe Dudića što pre da zaborave ono što se desilo u meču sa Vojvodinom i maksimalno ozbiljno zaigraju pod Bagdalom. U ovom duelu će biti i oslabljeni jer se protiv Lala povredilo nekoliko prvotimaca i pitanje je ko će biti spreman za gostovanje u Kruševcu. Ipak je Radnički mnogo zainteresovaniji za ishod i očekujemo da slave u Lazarevom gradu. Za dvojku se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.