Subota, 04/09 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Evropa
04/09Slovačka vs HrvatskaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
02/09/2021 21:59
U Bratislavi se igra utakmica od koje umnogome zavisi epilog u ovoj grupi kvalifikacija za Mundijal. Meč se igra u subotu u 20.45.
Slovačka

Imali su Slovaci vođstvo u Sloveniji ali ga nisu zadržali. Ostali su bez trijumfa koji bi im doneo prvo mesto u grupi pred ovaj meč sa Hrvatima. Selekcija koja je iznenadila plasmanom na EURO, igra solidno i u ovom kvalifikacijama. Nemaju poraz u prve četiri utakmice, ali su samo jednom i pobedili. Slovačka je savladala najtežeg rivala u tim utakmicama, Rusiju, ali je remizirala sa Maltom, Kiprom i Slovenijom. Teško će nadoknaditi te izgubljene bodove, pošto sumnjamo da će Rusi i Hrvati ostati bez pobede protiv Maltežana na svom terenu. Zato im je meč sa aktuelnim svetskim vicešampionom presudan što se plasmana na Mudijal tiče. Osztanu li bez pobede imaće vrlo male šanse da stignu i do drugog mesta u ovoj grupi.

Hrvatska

Ne može se reći da su Hrvati bili uspešni na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo na kome će braniti drugo mesto iz Rusije. Odmah na startu poraženi su u susednoj Sloveniji, a onda su jedva pobedili Kipar kao domaćini. Maltu su lako pobedili, a pre par dana, u derbiju grupe, odigrali su bez golova u Moskvi sa \'\'Zbornaja Komandom\'\'. Po sadašnjem stanju stvari -, sve drže u svojim rukama, mada su bodovno izjednačeni sa Rusijom, a imaju samo jedan više od Slovaka. Ipak, ovo je poslednje teško gostovanje za njih, pošto su već igrali u Ljubjani i Moskvi. Ako uspešno prebrode Bratislavu i osvoje barem bod, bo-iće u odličnoj situaciji da o osvajanju prvog mesta i direktnom plasmanu odlučuju na svom terenu u duelu sa Rusijom. Neće biti lako, ali su \'\'kockasti\'\' vicešampioni sveta.

Predlog

Nekako nam se čini da jedan bod ne bi zadovoljio nikog posle ovog meča. Da su slavili u Moskvi, Hrvati bi sad igrali za plasman na Mundijal. Ovako, prava borba tek predstoji, a čini se da su ove tri selekcije, Hrvatska, Rusija i Slovačka, kandidati za prva dva mesta, i to baš tim redosledom. Ni Slovaci nisu presrećni bodom iz Ljubljane, pogotovo posle remija u Moskvi, pošto su mogli da budu vodeći u grupi. Neće biti taktiziranja, pa očekujemo golove sa obe strane. Predlog je gol-gol, a za GG u kladionici CircusCasino kvota je 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.