Utorak, 13/02 - Fudbal, Češka, 1. Liga
13/02Baník Ostrava II vs Viktorija PlzenjDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
12/02/2024 18:32
U zaostalom meču češkog prvenstva Viktorija gostuje u Ostravi u utorak od 18 časova.
Banjik Ostrava

Češko prvenstvo nastavljeno je prošlog vikenda a sada je došao red na zaostale utakmice iz prvog dela. Banjik u Ostravi dočekuje višegodišnjeg šampiona Viktoriju, a domaćin je proleće otvorio ubedljivim porazom na gostovanju kod Čeških Budejovica sa 3:0. Posle prvog dela sezone Banjik je osvojio 27 bodova, to je u ovom momentu dovoljno samo za 8. mesto, ali treba reći da su od pete pozicije, na kojoj je trenutno Sigma, udaljeni samo jedan bod. Tri tima ispred ekipe iz Ostrave ima samo bod više i eventualnom pobedom nad favorizovanom Viktorijom Banjik bi se preselio u plej-of zonu, u kojoj će, posle 30 redovnih kola, igrati šest najboljih timova.

Viktorija Plzenj

Tim iz grada čuvenog po pivu ali i po fudbalu, ne može biti zadovoljan svojim rezultatima tokom jeseni u domaćem prvenstvu ali svakako da može u Evropi. Jesu igrali u grupnoj fazi najslabijeg evropskiog takmičenja ali su zabeležili svih 6 pobeda u duelima sa Astanom, tagrebačkim Dinamom i Balkanijem. Izborili su direktan plasman u osminu finala i nestrpljivo očekuju svog rivala u toj nokaut fazi. U prvenstvu zaostaju velikih 17 bodova za vodećom Spartom i 12 za drugoplasiranom Slavijom. Od borbe za titulu nema ništa, o njoj će odlučivati slavni praški timovi, a na Viktoriji je da zadrži treće mesto koje im opasno ugrožava ekipa Slovacko.Pred odlazak na zimsku pauzu Viktorija je vezala tri pobede u šampionatu ali je proleće otvorila remijem na svom terenu protiv tima Mlada Boleslav.

Predlog

Ove ekipe sastale su se na početku sezone, još u 3. kolu,  a tada je Viktorija pobedila u Plzenju sa 3:1. Kada gostuje u Ostravi Viktorija igra dobro, imala je niz od 12 mečeva bez poraza sa samo dva remija i 10 pobeda, ali su i tu seriju prekinuli prošlog proleća kada su poraženi sa 2:1. Čeka nas zanimljiv meč sa bar po golom na obe strane. Za GG kvota je 1.70 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.